Και οι θεοί τρελάθηκαν - The Gods Must Be Crazy - 1980 .: Cinema .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Και οι θεοί τρελάθηκαν – The Gods Must Be Crazy – 1980

Θα ξεκινήσετε να γελάτε από την αρχή της και θα συνεχίσετε ακόμα και μετά το τέλος της, καθώς θα θυμάστε διάφορες σκηνές της!

Γράφει: E Α

The Gods Must Be Crazy - Και οι θεοί τρελάθηκανΔιάρκεια:
109 λεπτά

Υπόθεση

Βρισκόμαστε στην Νότιο Αφρική. Στην έρημο Kalahari την εποχή περίπου που γυρίστηκε η ταινία (γύρω στα 1980 δηλαδή). Σε αυτόν τον άγριο και άνυδρο τόπο επιβιώνει μια φυλή εκπληκτικών ανθρώπων, οι Βουσμάνοι, που δεν έχουν καμία απολύτως επαφή με τον πολιτισμό. Στη ζωή και στο λεξιλόγιο τους δεν υπάρχουν πρακτικές και λέξεις όπως: ιδιοκτησία, φιλονικία, κακία, τιμωρία και… γυάλινα μπουκάλια!

Όταν έπεσε ένα από τα τελευταία (φυσικά της πλέον γνωστής εταιρίας αναψυκτικών) από τον ουρανό -ένα πιλότος το είχε πετάξει μην ταράζεστε- η ζωή μιας οικογένειας Βουσμάνων ταράχτηκε συθέμελα. Το μαγικό αυτό αντικείμενο, που προφανώς είχαν στείλει οι θεοί, προκάλεσε τσακωμούς, τραυματισμούς και καταστάσεις άσχημες που δεν είχαν μέχρι τότε γνωρίσει. Η λύση ήταν μια και μοναδική. Ο ατρόμητος Xi (N!xau) θα περπατούσε μέχρι την άκρη του κόσμου, όσο μακρυά και αν ήταν αυτή, και θα πετούσε στο κενό αυτό το διάφανο αντικείμενο που είχε φέρει τόσο κακό στους δικούς του ανθρώπους!

Η περιπέτεια του ξεκινά και μαζί με αυτήν και μια σειρά απίστευτα αστείων καταστάσεων. Στο δρόμο του θα συναντήσει πολλά και διάφορα… έναν αδέξιο επιστήμονα, μια δασκάλα άρτι αφιχθείσα στην Αφρική, μια ομάδα επαναστατών που έχουν πάρει ομήρους μικρά παιδιά, παράξενα ζώα, τρομακτικά αυτοκίνητα και πολλά πολλά άλλα…

Κριτική και εντυπώσεις

Η «The Gods Must Be Crazy – Και οι θεοί τρελάθηκαν» είναι μία από τις καλύτερες κωμωδίες όλων των εποχών! Θα ξεκινήσετε να γελάτε από την αρχή της και θα συνεχίσετε ακόμα και μετά το τέλος της, καθώς θα θυμάστε διάφορες σκηνές της! Όμορφη πλοκή, έξυπνο χιούμορ, όμορφες ερμηνείες και η φάτσα του Xi… ανεπανάληπτη! Αν έχετε ανάγκη από άφθονο γέλιο, τότε η ταινία «The Gods Must Be Crazy – Και οι θεοί τρελάθηκαν» είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε. 🙂

The Gods Must Be Crazy – Και οι θεοί τρελάθηκαν – Trailer

The Gods Must Be Crazy - TrailerThe Gods Must Be Crazy – Trailer

Συντελεστές

Σενάριο

Jamie Uys

Σκηνοθεσία

Jamie Uys

Ηθοποιοί

Marius Weyers – Andrew Steyn
Sandra Prinsloo – Kate Thompson
N!xau – Xi
Louw Verwey – Sam Boga
Michael Thys – Mpudi
Nic de Jager – Jack Hind
Brian O’Shaughnessy – Mr. Thompson
Ken Gampu – President

Παραγωγή και Διανομή
CAT Films
Mimosa Films

Νεκτάριος Παπασπύρου

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.
Κατηγορίες
Θέματα