The Man with One Red Shoe - Ο Άνθρωπος Με Το Κόκκινο Παπούτσι - 1985 .: Cinema .: Ματιά
 

The Man with One Red Shoe – Ο Άνθρωπος Με Το Κόκκινο Παπούτσι – 1985

Ο Tom Hanks πρωταγωνιστεί σε μια ταινία με πολύ γέλιο και ανατροπές

Γράφει: E Α
The Man with One Red Shoe – Ο Άνθρωπος Με Το Κόκκινο Παπούτσι – 1985

the Man with One Red Shoe 1985 greek poster αφίσαΔιάρκεια:
92 λεπτά

Υπόθεση

Ο Cooper (Dabney Coleman) είναι ο φιλόδοξος Αναπληρωτής Διευθυντής της CIA. Σαν τον Ιζνογκούντ, θέλει να γίνει “χαλίφης στην θέση του χαλίφη”. Σκοπεύει να ενοχοποιήσει τον Ross (Charles Durning), τον νυν Διευθυντή, συνδέοντάς τον με μια υπόθεση ναρκωτικών στο Μαρόκο και να πάρει την θέση του. Ο Ross από την άλλη γνωρίζει τα σχέδια του υφιστάμενού του, δεν έχει όμως καμία απόδειξη. Οι δυο αδίστακτοι άνδρες έχουν βάλει κοριούς ο ένας στο σπίτι και στο γραφείο του άλλου και περιμένουν πότε θα κάνει ο αντίπαλος μία λάθος κίνηση. Μέχρι που ο Ross αποφασίζει να αλλάξει στρατηγική. Καλεί στο σπίτι του τον Brown (Edward Herrmann), έναν πιστό του συνεργάτη κι αφού αναφέρει κάποιες παραπλανητικές πληροφορίες κοντά στους κοριούς του Cooper, οι δυο άνδρες πηγαίνουν σε ένα χώρο καθαρό από κοριούς και ο Ross αναθέτει στον Brown μια ιδιαίτερη αποστολή. Θα βρει ένα συνηθισμένο άνδρα και θα πείσουν τους αντιπάλους του ότι είναι ένας κατάσκοπος με στοιχεία που θα στείλουν τον Cooper στα κάτεργα.

Στο αεροδρόμιο ο Brown προσπαθεί να διαλέξει το “δόλωμα”. Μαζί του έχει δύο πράκτορες οι οποίοι αγνοούν το σχέδιο και περιμένουν να τους υποδείξει ο Brown ποιος είναι ο σύνδεσμος που πρέπει να προστατέψουν. Εννοείται ότι αυτοί δεν είναι οι μόνοι πράκτορες που βρίσκονται εκεί. Ο Cooper έχει στείλει όσους περισσότερους ανθρώπους της εμπιστοσύνης του μπορεί, για να ανακαλύψουν και να… χάψουν το δόλωμα του Ross. Το βλέμμα του Brown πέφτει σε έναν μαύρο με πράσινο πανωφόρι, σε μια καλόγρια με γυαλιά ηλίου, σε ένα Γιαπωνέζο τουρίστα με 5 φωτογραφικές μηχανές που ήταν μαζί με την ομάδα softball της Sony. Και τότε βλέπει έναν νεαρό που φοράει ένα σκαρπίνι στο ένα πόδι κι ένα κόκκινο αθλητικό παπούτσι στο άλλο. Αυτός είναι ο άνθρωπός τους, ο “άνθρωπος με το κόκκινο παπούτσι”.

Ο Brown χαιρετάει τον νεαρό άνδρα και η αντίπαλη ομάδα είναι πλέον σίγουρη. Η Maddy (Lori Singer) πέφτει επάνω του, και βλέπει στα γρήγορα την ταυτότητά του. Ο νεαρός ονομάζεται Richard Drew (Tom Hanks). Κάποιοι άλλοι από την ομάδα ανακαλύπτουν ότι στις αποσκευές του έχει ένα βιολί. Ο Cooper σκοπεύει να μάθει τα πάντα για τον Richard, και σύντομα θα ανακαλύψει ότι ούτε η CIA, ούτε το FBI ή κάποια άλλη υπηρεσία έχουν οποιοδήποτε στοιχείο για αυτόν.

Δεν ανακάλυψαν όμως για ποιο λόγο φορούσε ένα κόκκινο παπούτσι. Ο Morris (James Belushi), ο καλύτερος φίλος του Richard, είναι ένας αδιόρθωτος φαρσέρ. Η τελευταία του πλάκα ήταν να εξαφανίσει όλα τα παπούτσια του φίλου του εκτός από αυτά τα δύο! Η δε κοπέλα του Morris, η Paula (Carrie Fisher), έχει βάλει σκοπό της να απατήσει τον Morris με τον Richard. Κι αυτό που την εξιτάρει στο κρεβάτι είναι να παριστάνει ο σύντροφός της τον Ταρζάν. Ο Richard από την πλευρά του έχει το μυαλό του και την προσοχή του αφιερωμένα 100% στη μουσική. Τίποτε άλλο δεν έχει τόση σημασία στη ζωή του όσο η μουσική. Μολονότι είναι εξαιρετικά αφηρημένος, θα συμβεί κάτι που δε μπορεί να μην το παρατηρήσει. Στο μπάνιο του σπιτιού του, συμβαίνουν πολύ παράξενα πράγματα. Η αιτία; Μυστικοί πράκτορες έψαξαν πολύ καλά το σπίτι του. Φυσικά δεν βρήκαν τίποτα αλλά έκαναν κάποιες ζημιές, κυρίως στα υδραυλικά του σπιτιού.

Κριτική και εντυπώσεις

Η ταινία “Ο Άνθρωπος Με Το Κόκκινο Παπούτσι” ( “The Man with One Red Shoe” ) βασίζεται στη γαλλική ταινία του 1972 “Le Grand Blond avec Une Chaussure Noir”. Η χολυγουντιανή εκδοχή κυκλοφόρησε στις 19 Ιουλίου 1985. Δυστυχώς, παρά το έξυπνο χιούμορ και το καλογραμμένο σενάριο που προκαλεί αγωνία, δεν τα πήγε καλά στο box office. Η σκηνοθεσία είναι πολύ καλή και οι ηθοποιοί δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Εάν θέλετε να δείτε μια κατασκοπευτική παρωδία και να γελάσετε με την καρδιά σας, ψάξτε να βρείτε τον “Άνθρωπο Με Το Κόκκινο Παπούτσι”! Δεν θα το μετανιώσετε

The Man with One Red Shoe – Ο Άνθρωπος Με Το Κόκκινο Παπούτσι – Trailer

The Man With One Red Shoe (1985) Orig. Theatrical TrailerThe Man With One Red Shoe (1985) Orig. Theatrical Trailer

Ατάκα από την ταινία The Man with One Red Shoe – Ο Άνθρωπος Με Το Κόκκινο Παπούτσι

Cooper: Hulse, θέλω να του βάλεις ένα ειδικό μικρόφωνο για απόψε, ένα που να ξεχωρίζεις ακριβώς τι νότες παίζει. Carson, θα το συνδέσεις στον υπολογιστή GBLX 1000.
Maddy: Στο GBLX;
Cooper: Ναι. Μπορεί να σπάσει οποιονδήποτε κώδικα.
Maddy: Μα αυτό ελέγχει το αντιπυραυλικό μας σύστημα!
Cooper: Έλα μου τώρα… τι πιθανότητες έχει να μας επιτεθούν οι Ρώσοι Πέμπτη απόγευμα;

Συντελεστές

Σενάριο

Francis Veber, Yves Robert, Robert Klane

Σκηνοθεσία

Stan Dragoti

Ηθοποιοί

Tom Hanks – Richard Harlan Drew
Dabney Coleman – Cooper
Lori Singer – Maddy
Charles Durning – Ross
James Belushi – Morris (as Jim Belushi)
Carrie Fisher – Paula
Edward Herrmann – Brown (as Ed Herrmann)
Irving Metzman – Virdon
Tom Noonan – Reese
Gerrit Graham – Carson
David L. Lander – Stemple
Ritch Brinkley – Hulse
Frank Hamilton – Edgar
Dortha Duckworth – Natalie
David Ogden Stiers – The Conductor
Julius Carry – CIA Agent (as Julius J. Carry III)
Stephen Bradley – CIA Agent
Art LaFleur – CIA Agent
Richard McGonagle – CIA Agent (as Richard F. McGonagle)
George Martin – Senate Chairman
Patricia Gaul – Mrs. Brown
Charles Levin – CIA Dentist
Dan Resin – Man in Car
Tom Rayhall – Sergeant at Arms
Victoria Carroll – Receptionist
Mark Robman – Dentist
Charles Walker – Reporter
David Selburg – Reporter
Lisa Raggio – Reporter
Ivy Bethune – Female Patient
Richard Clark – Cab Driver (as C. Richard Clark)
Tom Chiu – Dickie
Damita Jo Freeman – Waitress
Jeff Ware – Prof. Chermenko
Noel De Souza – Officer on Dock
Dan Ziskie – Young American (as Daniel Ziskie)
Sam Sako – Dock Worker
Pamela Clay – Friendly Young Girl (uncredited)
Joe Dooley – Extra (uncredited)
Stan Rodarte – Softball pitcher (uncredited)

Α.Α.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.