Τρέξε - Get out - 2017 .: Cinema .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Τρέξε – Get out – 2017

Έξυπνο σενάριο, ξεχωριστή φωτογραφική-σκηνοθετική άποψη και πάνω απ’ όλα εξαιρετικές ερμηνείες από το μεγαλύτερο μέρος του cast.

Γράφει:

Τρέξε - Get out
Διάρκεια:
104 λεπτά

Υπόθεση:

Ο Chris και η Rose έχουν σχέση εδώ και τέσσερις μήνες. Εκείνη είναι λευκή ενώ εκείνος είναι έγχρωμος. Αποφασίζουν (τρόπος του λέγειν, όπως γίνεται συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις) να επισκεφθούν τους γονείς της κοπέλας ώστε να γνωρίσουν το boyfriend -που λένε και οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι- της κόρης τους.
Ο Chris έχει κάποιους προβληματισμούς σχετικά με το πως θα υποδεχθεί και θα φερθεί σε έναν άντρα με την δική του απόχρωση δέρματος, μια οικογένεια λευκών. Όταν φτάνουν όμως εκεί, ανακαλύπτει ότι οι γονείς της Rose είναι ιδιαιτέρως φιλικοί μαζί του… ίσως υπέρ του δέοντος! Που να ήξερε ότι ο εφιάλτης και ο τρόμος πρόκειται πού γρήγορα να εμφανιστούν! Παρόλη την άγνοιά του όμως, αρχίζουν να “χτυπάνε διάφορα καμπανάκια”, ειδικά κατά την διάρκεια ενός πάρτυ που δίνεται στην οικία των Armitage. Τελικά η οικογένεια της αγαπημένους του θα αποδειχθεί πολύ -μα πάρα πολύ- μεγαλύτερη πρόκληση από όση ήθελαν τα χειρότερα σενάρια της φαντασίας του.

Κριτική και εντυπώσεις:

Με το σενάριο και τη σκηνοθεσία να υπογράφονται από τον Jordan Peele, η «Τρέξε – Get out» είναι μια ενδιαφέρουσα ταινία τρόμου. Αίμα και δολοφονίες έχουμε προς το τέλος της, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι η αγωνία δεν υπάρχει σε όλη σχεδόν την διάρκεια της. Έξυπνο σενάριο, ξεχωριστή φωτογραφική-σκηνοθετική άποψη και πάνω απ’ όλα εξαιρετικές ερμηνείες από το μεγαλύτερο μέρος του cast. Οι εκφράσεις των προσώπων των ηθοποιών και η γωνία λήψης τους από τις κάμερες είναι για σεμινάριο! Αν και δεν είμαι λάτρης του είδους, δεν μετάνιωσα ούτε στιγμή που της αφιέρωσα 104 λεπτά από το χρόνο μου. Δείτε την!

Τρέξε – Get out – Trailer (Greek subs)

ΤΡΕΞΕ! (GET OUT) - TRAILER (GREEK SUBS)ΤΡΕΞΕ! (GET OUT) – TRAILER (GREEK SUBS)

Συντελεστές:

Σενάριο:

Jordan Peele

Σκηνοθεσία:

Jordan Peele

Ηθοποιοί:

Daniel Kaluuya – Chris Washington
Allison Williams – Rose Armitage
Catherine Keener – Missy Armitage
Bradley Whitford – Dean Armitage
Caleb Landry Jones – Jeremy Armitage
Marcus Henderson – Walter
Betty Gabriel – Georgina
Lakeith Stanfield – Andrew Logan King
Stephen Root – Jim Hudson
LilRel Howery – Rod Williams
Ashley LeConte Campbell – Lisa Deets
John Wilmot – Gordon Greene
Caren L. Larkey – Emily Greene
Julie Ann Doan – April Dray
Rutherford Cravens – Parker Dray
Geraldine Singer – Philomena King
Yasuhiko Oyama – Hiroki Tanaka
Richard Herd – Roman Armitage
Erika Alexander – Detective Latoya
Jeronimo Spinx – Detective Drake
Ian Casselberry – Detective Garcia
Trey Burvant – Officer Ryan

Νεκτάριος Παπασπύρου

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.