Αγία Αριάδνη .: Βίοι Αγίων .: Ματιά
 

Αγία Αριάδνη

Τη μνήμη της Αγίας Αριάδνης τιμούμε στις 18 Σεπτεμβρίου.

Γράφει: Matia Gr
Αγία Αριάδνη

Αγία Αριάδνη. Βίος

Η Αγία Αριάδνη έζησε στα χρόνια των αυτοκρατόρων Ανδριανού και Αντωνίνου (119-137 μΧ). Ήταν δούλα του άρχοντα Τερτύλου, ο οποίος όταν έμαθε ότι είχε γίνει Χριστιανή, προσπαθούσε να της αλλάξει γνώμη.

Στα γενέθλια του γιου του, η Αγία Αριάδνη αρνήθηκε να θυσιάσει στα είδωλα. Τότε ο Τέρτυλος διέταξε να την βασανίσουν και να γδάρουν το σώμα της με σιδερένια νύχια.

Όταν βρήκε ευκαιρία η Αγία Αριάδνη το έσκασε και κατέφυγε στο δάσος. Εκεί παρακάλεσε τον Θεό κι ένας βράχος άνοιξε και τη δέχτηκε μέσα του. Τότε η Αγία Αριάδνη παρέδωσε τη ψυχή της στον Κύριο. Οι υπηρέτες του Τερτύλου που την κατεδίωκαν θανατώθηκαν από Αγγέλους.

Εορτή της Αγίας Αριάδνης

Τη μνήμη της Αγίας Αριάδνης τιμούμε στις 18 Σεπτεμβρίου.

Απολυτίκιο της Αγίας Αριάδνης

Τη του Χριστού κυβερνωμένη παλάμη, ουκ εδουλώθης την ψυχήν Αριάδνη, αλλά ελευθέρα γνώμη ηνδραγάθησας, πάσαν γαρ επίνοιαν, του εχθρού καθελούσα, στέφος χαριτόπλοκον, εκ Θεού εκομίσω, ον εκδυσώπει Μάρτυς εκτενώς, ελεηθήναι, τους σε μακαρίζοντας.

Απολυτίκιο Αγ. Αριάδνης - 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥΑπολυτίκιο Αγ. Αριάδνης – 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
  Άγιος Αυτόνομος ο Ιερομάρτυς
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.
Κατηγορίες
Θέματα