Άγιος Γεώργιος ο Χοζεβίτης .: Βίοι Αγίων .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Άγιος Γεώργιος ο Χοζεβίτης

Ο Άγιος Γεώργιος ο Χοζεβίτης γιορτάζει στις 8 Ιανουαρίου.

Γράφει: E Α

Άγιος Γεώργιος ο Χοζεβίτης. Βίος

Ο Άγιος Γεώργιος ο Χοζεβίτης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λεύκαρα στην Κύπρο, περί το 570.

Οι γονείς του ήταν ευσεβείς και πλούσιοι. Ο μεγάλος του αδερφός, ο Ηρακλείδης, πήγε ταξίδι στα Ιεροσόλυμα και αποφάσισε να μείνει εκεί και να μονάσει.

Μετά από κάποια χρόνια πέθαναν οι γονείς του, και ο Άγιος Γεώργιος κατέληξε και αυτός στους Αγίους Τόπους.

Στη Λαύρα του Καλαμώνας (κοντά στο σημερινό μοναστήρι του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτη) συναντήθηκε με τον αδερφό του. Ο Ηρακλείδης σκέφτηκε ότι το καλύτερο μέρος για να μονάσει ο νεαρός Γεώργιος είναι η Μονή της Παναγίας στο Χοζεβά.

Ο Άγιος Γεώργιος ο Χοζεβίτης έζησε ασκητική ζωή, έχοντας θερμή πίστη στον Θεό και ταπείνωση. Εκανε πολλά θαύματα. Κοιμήθηκε ειρηνικά σε μεγάλη ηλικία.

Άγιος Γεώργιος ο Χοζεβίτης. Γιορτή

Τη μνήμη του Αγίου Γεωργίου του Χοζεβίτου τιμούμε στις 8 Ιανουαρίου.

Απολυτίκιο του Αγίου Γεωργίου του Χοζεβίτου

Γεωργήσας τον λόγον Πάτερ της χάριτος, δικαιοσύνης εδρέψω καρποφορίαν λαμπράν, ως την ένθεον ζωήν αϊρετισάμενος, όθεν της δόξης κοινωνός, ανεδείχθης του Χριστού, Γεώργιε θεοφόρε· ω και πρεσβεύεις απαύστως, ελεηθήναι τας ψυχάς ημών.

Απολυτίκιο Αγ. Γεωργίου του Χοζεβίτου - 8 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥΑπολυτίκιο Αγ. Γεωργίου του Χοζεβίτου – 8 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.
Κατηγορίες