Άγιος Ησύχιος ο Θαυματουργός .: Βίοι Αγίων .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Άγιος Ησύχιος ο Θαυματουργός

Τη μνήμη του Αγίου Ησυχίου του Θαυματουργού τιμούμε στις 6 Μαρτίου.

Άγιος Ησύχιος ο ΘαυματουργόςΆγιος Ησύχιος ο Θαυματουργός
6 Μαρτίου....">

Άγιος Ησύχιος ο Θαυματουργός. Βίος.

Η καταγωγή του Οσίου Ησυχίου ήταν από τα Άνδραπα της Παφλαγονίας.

Κάποια στιγμή εγκατέλειψε την ιδιαίτερή του πατρίδα και κινούμενος δυτικά έφτασε στο όρος Μαΐωνος όπου και εγκαταστάθηκε θέλοντας να ασκητέψει στην ερημιά. Εκεί έφτιαξε ένα καλυβάκι και άρχισε να καλλιεργεί ένα μικρό περιβόλι που θα του παρείχε τα αναγκαία για την τροφή του. Στην αρχή διάφορα πουλιά έρχονταν και κατέστρεφαν τον κόπο του, όμως μετά από προσευχή του Οσίου Ησυχίου στον Θεό το φαινόμενο αυτό σταμάτησε.

Το χειρωνακτικό του όμως έργο δεν περιορίστηκε στο μικρό περιβολάκι. Πολύ σύντομα έχτισε με τα χέρια του ένα ναΐσκο τον οποίο αφιέρωσε στον Άγιο Απόστολο Ανδρέα.

Πλέον η καθημερινότητά του μεταφέρθηκε εντός του μικρού ναού όπου και προσευχόταν διαρκώς. Με την βοήθεια του Θεού και την παραίνεση του Αγίου Ανδρέα, ο Άγιος Ησύχιος άρχισε να θαυματουργεί όντας ακόμα εν ζωή. Το πρώτο του δε, θαύμα ήταν η απαλλαγή μιας νεαρής κοπέλας από τα δαιμόνια που την είχαν καταλάβει.

Η ευσπλαχνία του Αγίου Ησυχίου για τον πλησίον του ήταν παροιμιώδης! Με όποιο τρόπο μπορούσε, φυσικό ή θαυματουργικό, βοηθούσε τους συνανθρώπους του σε όποια δοκιμασία κι αν είχαν εκείνοι να αντιμετωπίσουν.

Άγγελος Κυρίου πληροφόρησε τον Άγιο Ησύχιο σχετικά με την ημέρα που θα παρέδιδε το πνεύμα του στον Δημιουργό. Όταν μάλιστα έφτασε εκείνη η στιγμή, το σώμα του Αγίου περιβλήθηκε με λαμπερό φως!

Θαύματα συνέχισαν να γίνονται και μετά την κοίμησή του.

Άγιος Ησύχιος ο Θαυματουργός. Γιορτή.

Τη μνήμη του Αγίου Ησυχίου του Θαυματουργού τιμούμε στις 6 Μαρτίου.

Άγιος Ησύχιος ο Θαυματουργός. Απολυτίκιο.

Την σην κλήσιν σφραγίζων Πάτερ τω τρόπω σου, εν ησυχία διήλθες την σην οσίαν ζωήν, και εδόξασας Χριστόν τη πολιτεία σου· και θαυμάτων αυτουργός, ανεδείχθης αληθώς, Ησύχιε θεοφόρε, δια παντός ικετεύων, ελεηθήναι τας ψυχάς ημών.

Νεκτάριος Παπασπύρου

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.
Κατηγορίες
Θέματα