Άγιος Παΐσιος Αγιορείτης: Βίος και Μαρτυρίες - St. Paisios Athonite: Life and Testimonies .: Πίστη .: Ματιά
 

Άγιος Παΐσιος Αγιορείτης: Βίος και Μαρτυρίες – St. Paisios Athonite: Life and Testimonies

Με την ευλογία του Αγίου Παϊσίου δείτε το και διδαχθείτε από τα έργα και τις ημέρες του!

Γράφει: Matia Gr
Άγιος Παΐσιος Αγιορείτης: Βίος και Μαρτυρίες – St. Paisios Athonite: Life and Testimonies

Πρεμιέρα:
5 Νοεμβρίου 2012

Διάρκεια:
300 λεπτά

Κριτική και εντυπώσεις:

Το ντοκιμαντέρ «Άγιος Παΐσιος Αθωνίτης: Βίος και Μαρτυρίες – St. Paisios Athonite: Life and Testimonies», βασίστηκε στο περιεχόμενο των δεκατριών κεφαλαίων του βιβλίου «Βίος Γέροντος Παϊσίου Αγιορείτου», του Ιερομονάχου Ισαάκ που υπήρξε μαθητής του Αγίου.

Γυρίστηκε από το κινηματογραφικό στούντιο ΠΟΚΡΟΒ, με προτροπή του Γέροντος Ευθυμίου (Ιερόν Κελλίον Αναστάσεως – Καψάλα Αγίου Όρους), μαθητού του Ιερομονάχου Ισαάκ, με τη συνδρομή του Πατριαρχείου Μόσχας.

Το ρωσικής παραγωγής αυτό ντοκιμαντέρ είναι γυρισμένο στην Ελληνική γλώσσα (!), χωρισμένο σε 6 ενότητες και έχει συνολική διάρκεια 5 ωρών.
Οι ενότητές του (επεισόδια) είναι οι εξής:
Επεισόδιο 1ο: Η Γέννηση και τα Παιδικά Χρόνια
Επεισόδιο 2ο: Η Αρχή της Μοναστικής Ζωής
Επεισόδιο 3ο: Ο Αναχωρητής του Σινά
Επεισόδιο 4ο: Η Επιστροφή στο Άγιο ΄Ορος
Επεισόδιο 5ο: Παναγούδα
Επεισόδιο 6ο: Τα Τελευταία Χρόνια της Επίγειας Ζωής

Μέσα στα 300 λεπτά που διαρκεί, ο θεατής παρακολουθεί-μαθαίνει αναλυτικά όλες τις πτυχές της αγιασμένης ζωής και του έργου του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου. Μέσα από την οθόνη περιδιαβαίνεις τα μέρη όπου γεννήθηκε, έζησε, ασκήτεψε και δίδαξε ο Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης!

Το ντοκιμαντέρ προβλήθηκε για πρώτη φορά στη Μόσχα, την Δευτέρα 5 Νοεμβρίου του 2012. Ήταν δε τέτοια η αποδοχή του από το κοινό που οι διοργανωτές αναγκάστηκαν να το προβάλουν τρεις φορές!!! Ο χριστιανικός λαός της ρωσικής πρωτεύουσας περίμενε υπομονετικά τη σειρά του να το δει.

Εσείς δεν χρειάζεται να περιμένετε σε καμία ουρά μιας και ακριβώς από κάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε online ολόκληρο το ντοκιμαντέρ, από την άνεση του σπιτιού σας!

Αφιερώστε αυτά τα 300 λεπτά από τον ελεύθερο χρόνο σας σε κάτι που είμαι βέβαιος ότι θα σας συνεπάρει, θα σας συγκλονίσει και που θα καταστεί ιδιαιτέρως ωφέλιμο τόσο για την ζωή όσο και για την ψυχή σας. Με την ευλογία του Αγίου Παϊσίου δείτε το και διδαχθείτε από τα έργα και τις ημέρες του!

Άγιος Παΐσιος Αθωνίτης: Βίος και Μαρτυρίες – (Ολόκληρο το ντοκιμαντέρ)

ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ : βίος - μαρτυρίες (ρωσική ταινία 2012) // St Paisios Athonite - life and testimoniesΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ : βίος – μαρτυρίες (ρωσική ταινία 2012) // St Paisios Athonite – life and testimonies

Νεκτάριος Παπασπύρου

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.
Θέματα