Χειρόγραφη ιερατική διαδρομή .: Πίστη .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Χειρόγραφη ιερατική διαδρομή

Ο άγιος Πατήρ ημών Ιωάννης Καλαΐδης – Χειρόγραφη ιερατική διαδρομή.

Χειρόγραφη ιερατική διαδρομή

Αγαπητοί φίλοι σας παρουσιάζουμε την χειρόγραφη ιερατική διαδρομή του μακαριστού αγίου Πατρός Ιωάννη Καλαΐδη!

Αρχίζει με την γέννησή του το 1925 και συνεχίζει με την χειροτονία του ως διακόνου και ιερέως το 1970.

Κατόπιν αναφέρεται στις τοποθετήσεις του στα χωριά του Σιδηροχωρίου, των κάτω Ποροΐων, Ποροΐων και Λειβαδιάς του νομού Σερρών.

Η τελευταία του μετάθεση είναι στο Νεοχώρι το 1986, όπου ζει άλλα 23 αγιασμένα χρόνια και ο Θεός τον φανερώνει στους ανθρώπους!

Με την μακαρία κοίμησή του, ολοκληρώνεται η επί της γης πορεία του, στις 4 Αυγούστου του 2009.

Η γραφή του ήταν απλή και ανορθόγραφη, όπως και άλλων σύγχρονων αγίων (Παϊσίου, Πορφυρίου) αλλά η χάρις του Κυρίου ήταν διάχυτη στην ύπαρξή του!

Ο αρχιμανδρίτης π. Αθανάσιος Σιμωνοπετρίτης, ο Υμνογράφος της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας, έγραψε σε ένα γράμμα που μου έστειλε, για τον άγιο Πατέρα:
“Η χάρις του Αγίου Πνεύματος θα φωτίζει τις καθαρές ψυχές των Χριστιανών, μέχρι συντελείας αιώνων, χωρίς να απαιτούνται κοσμικά προσόντα. Παράδειγμα ο π. Ιωάννης! Την ευχή του να έχουμε”!

Μιλτιάδης Τσεσμετζής

Εκπαιδευτικός

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.