Ματιά

H “μεταμόρφωση” ενός ανθρώπου

Ο άγιος Πατήρ ημών Ιωάννης Καλαΐδης και η “μεταμόρφωση” ενός ανθρώπου!

H “μεταμόρφωση” ενός ανθρώπου

Στο προσκύνημα της Μυτιλήνης, τον Ιούνιο του 2001, όπως έχω αναφέρει σε προηγούμενη ανάρτησή μου, ο πατήρ Ιωάννης με την προσευχή του στον άγιο Ραφαήλ θεράπευσε μία δαιμονισμένη γυναίκα!

Σε αυτό το προσκύνημα καθημερινά ξεκινούσαμε με δύο λεωφορεία από τον άγιο Ραφαήλ, όπου μας φιλοξενούσε η Ιερά Μονή και πηγαίναμε σε διάφορα προσκυνήματα της Μυτιλήνης.

Την πρώτη ημέρα της μετακίνησής μας, ο οδηγός του δικού μας λεωφορείου ήταν εκνευρισμένος και έλεγε διάφορες βρισιές! Ο πατήρ Ιωάννης, που ήταν στο άλλο λεωφορείο τον “έβλεπε” με την χάρη του Θεού και παρότρυνε τον μακαριστό αγαπημένο αδερφό μας, ιεροψάλτη Γεώργιο Σιώτο, να τον συμβουλέψει να είναι πιο προσεκτικός στα λόγια του! Ούτως και έγινε, κι ο οδηγός δεν μπορούσε να αντιληφθεί τι είχε συμβεί! Στην επιστροφή ο π. Ιωάννης επιβιβάστηκε στο δικό μας λεωφορείο με τον δύστροπο οδηγό. Όταν πλησιάζαμε στην Ιερά Μονή του αγίου Ραφαήλ, ο παππούλης σηκώθηκε (καθόταν δίπλα στον οδηγό) κι άρχισε να προσεύχεται με τόση κατάνυξη που όλοι είχαμε συγκλονιστεί! Ο οδηγός τον έβλεπε εκστασιασμένος και δεν μπορούσε να αρθρώσει λέξη! Μόλις ο π. Ιωάννης κατέβηκε από το λεωφορείο, ο οδηγός απευθύνθηκε στους προσκυνητές λέγοντας: “Τι ήταν αυτό Θεέ μου! Τι ήταν αυτό”! Τις υπόλοιπες ημέρες που μετακινηθήκαμε με το λεωφορείο, η συμπεριφορά αυτού του ανθρώπου ήταν υποδειγματική!

Ένδεκα χρόνια μετά την κοίμησή του, όχι μόνο δεν ξεχάστηκε αλλά θαυματουργεί με την χάρη του Κυρίου!

Ας είναι βοήθεια σε κάθε αγωνιζόμενο χριστιανό και σε κάθε συνάνθρωπό μας!

Μιλτιάδης Τσεσμετζής

Εκπαιδευτικός

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί προϊόν προσωπικής του εργασίας.

Σχετικά άρθρα