Ματιά

Θαύμα μετά την κοίμησή του

Ο άγιος Πατήρ ημών Ιωάννης Καλαΐδης – Θαύμα μετά την κοίμησή του!

Θαύμα μετά την κοίμησή του

Τον Μάιο του 2010, λίγους μήνες μετά την οσιακή κοίμηση του αγίου Πατρός, είχα επισκεφθεί την οικία του και η πνευματική μου αδερφή Θεοδώρα, κόρη του π. Ιωάννη μου είπε:

Στις 20 του Ιανουαρίου (μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου στο Άγιον Όρος), όπως ακούγαμε την ακολουθία από το ραδιόφωνο, στο σπίτι του πατέρα μου στο Νεοχώρι, με την μητέρα μου, στο “Αγαλλιάσθε δίκαιοι εν Κυρίω” άρχισε να κινείται η κανδήλα επάνω από το κρεβάτι του, την οποία είχε τοποθετήσει ο ίδιος μπροστά από τις εικόνες και την άναβε τα τελευταία χρόνια!

Μια φορά που δεν είχε ανάψει η μητέρα μου την ίδια κανδήλα, ήρθε μια κοπέλα απ’ το χωριό, η οποία είδε τον πατέρα μου στον ύπνο της και της είπε: “Το καντήλι μου είναι σβηστό. Πες τα παιδιά μου να το ανάψουν”!

Επίσης θα ήθελα να αναφέρω και το πρώτο θαύμα που έζησα από τον Άγιο Πατέρα.

Ήταν δυο τρεις μέρες μετά την κοίμηση του Πατρός Ιωάννη και ήμουν στην οικία του. Επειδή από συστολή δεν του είχα ζητήσει κάποια ευλογία όταν ήταν εν ζωή, προσευχήθηκα εκείνη την στιγμή στον άγιο Παππούλη για το θέμα αυτό.

Σε ένα λεπτό πέρασε από δίπλα μου ένα συγγενικό του πρόσωπο και μου έδωσε μια μεγάλη ευλογία που ανήκε στον π. Ιωάννη!

Ήταν το πρώτο θαύμα που έζησα μετά την κοίμησή του, αν εξαιρέσω όλα εκείνα τα θαυμαστά που βιώσαμε το βράδυ που τον ξενυχτήσαμε, στον τελευταίο μας αποχαιρετισμό!

Η αγία ευχή του να μας προστατεύει πάντοτε!

Αμήν!

Μιλτιάδης Τσεσμετζής

Εκπαιδευτικός

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί προϊόν προσωπικής του εργασίας.

Σχετικά άρθρα