Οσία Μαρία η Αιγυπτία, ταινία για παιδιά .: Βίντεο .: Ματιά
 

Οσία Μαρία η Αιγυπτία, ταινία για παιδιά

Ο βίος της Αγίας Μαρίας της Αιγυπτίας που

Γράφει: Matia Gr
Οσία Μαρία η Αιγυπτία, ταινία για παιδιά

Η Οσία Μαρία η Αιγύπτια έζησε τον 6ο μετά Χριστόν αιώνα. Δώδεκα χρονών εγκατέλειψε το πατρικό σπίτι και έφυγε για την Αλεξάνδρεια. Εκεί επιδόθηκε στη ζωή της πορνείας και της ακολασίας για 17 ολόκληρα χρόνια.

Για να ικανοποιήσει το πάθος της και να βρει περισσότερους εραστές κατευθύνθηκε προς τα Ιεροσόλυμα. Εκεί προσπάθησε να μπει στο ναό για να προσκυνήσει τον τίμιο σταυρό αλλά μία αόρατη δύναμη της εκφράζει την είσοδο το γεγονός αυτό την συγκλόνισε.

“Είμαι πολύ ανάξια. Οι αμαρτίες μου δεν με αφήνουν να σε δω Θεέ μου. Άφησέ με να προσκυνήσω και θα γίνω άλλος άνθρωπος.”

Η προσευχή της εισακούστηκε και μπόρεσε να προσκυνήσει τον Σταύρο.

Η Χάρις του Θεού την οδήγησε στην έρημο του Ιορδάνη όπου έζησε 40 χρόνια με ελάχιστη τροφή, προσευχόμενη αδιάλειπτα για άφεση αμαρτιών και Σωτηρία. Είχε βρει το δρόμο της Σωτηρίας. Η Οσία Μαρία η Αιγύπτια μεγάλη αμαρτωλή έγινε μεγάλη Αγία και αποτελεί πρότυπο αληθινής μετανοίας.

https://www.youtube.com/watch?v=3WT751linCE

Ενορία ιερού ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου 40 Εκκλησιών Θεσσαλονίκης

μετάφραση από τα Ρωσικά Ευγενία Τελιζένκο

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.