Αγία Τατιανή .: Βίοι Αγίων .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Αγία Τατιανή

Η Αγία Τατιανή γιορτάζει στις 12 Ιανουαρίου.

Γράφει: Matia Gr

Αγία Τατιανή (Τατιάνα). Βίος

Η Αγία Τατιανή είχε γεννηθεί στην Ρώμη, στις ημέρες του Αυτοκράτορα Αλέξανδρου, το έτος 218μΧ. Ήταν κόρη ενός πλούσιου και επιφανούς πατέρα, ο οποίος έγινε τρεις φορές ύπατος. Ήταν διάκονος της Εκκλησίας.

Η Αγία συνελήφθη επειδή προσευχόταν στον Χριστό, και την έφεραν μπροστά στον Αυτοκράτορα. Όταν μπήκαν στον ναό των ειδώλων, η Αγία Τατιανή προσευχήθηκε και όλα τα είδωλα έπεσαν στη γη και καταστράφηκαν. Γι’ αυτό την χτύπησαν στο πρόσωπο και έσκισαν τα βλέφαρά της με σιδερένια αλυσίδα. Ύστερα την κρέμασαν και καταξέσκισαν το σώμα της. Έπειτα ξύρισαν το κεφάλι της με ξυράφι για να την ντροπιάσουν. Κατόπιν την έριξαν στη φωτιά και την έδωσαν στα θηρία για να την κατασπαράξουν. Με τη χάρι του Θεού φυλάχτηκε σώα και τελικά την αποκεφάλισαν. Έτσι η Αγία Τατιανή έλαβε τον στεφάνο του μαρτυρίου.

Αγία Τατιανή (Τατιάνα). Γιορτή

Η Αγία Τατιανή γιορτάζει στις 12 Ιανουαρίου.

Απολυτίκιο της Aγίας Τατιανής

Ισχύι της πίστεως, κραταιωθείσα σεμνή, νομίμως ενήθλησας, υπέρ Χριστού του Θεού, Τατιανή ένδοξε πάσας γαρ τας ιδέας, των δεινών ενεγκούσα, ήσχυνας τον Βελίαρ, τη ατρέπτω σου στάσει εξ ου της κακοτροπίας πάντας απάλλαξαν.

Απολυτίκιο Aγ. Τατιανής - 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥΑπολυτίκιο Aγ. Τατιανής – 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
12 Ιανουαρίου....">
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.
Κατηγορίες