Αγία Θεοδοσία η Παρθένος .: Βίοι Αγίων .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Αγία Θεοδοσία η Παρθένος

Τη μνήμη της Αγίας Θεοδοσίας της παρθένου τιμούμε στις 29 Μαΐου.

Γράφει: Matia Gr
Αγία Θεοδοσία η ΠαρθένοςΑγία Θεοδοσία η Παρθένος
29 Μαΐου....">

Αγία Θεοδοσία η Παρθένος. Βίος.

Η Αγία Θεοδοσία καταγόταν από την Τύρο της Φοινίκης.

Όταν έγινε 18 ετών, την αιχμαλώτισαν ειδωλολάτρες από την Καισάρεια της Παλαιστίνης. Την παρουσίασαν σιδεροδέσμια στον άρχοντα Ουρβανό, που διέταξε την Αγία Θεοδοσία να αρνηθεί την Πίστη της και να προσφέρει θυσία στα είδωλα. Η Αγία Θεοδοσία έμεινε σταθερή στην Χριστιανική Πίστη παρά τα φοβερά βασανιστήρια. Της προξένησαν με πολύ δυνατά χτυπήματα πληγές στο στήθος της και στα πλευρά της. Έσπασαν τα κόκκαλα της και έκοψαν με πριόνι τις σάρκες της. Η Αγία Θεοδοσία η Παρθένος υπέμεινε τα βασανιστήρια με μεγάλη ανδρεία και σιωπή.

Ο Ουρβανός ρώτησε πάλι την Παρθενομάρτυρα Θεοδοσία αν θα αρνηθεί την Πίστη της. Η κόρη τον κοίταξε προσεχτικά, του χαμογέλασε και του είπε:

Μην πλανάσαι, ω άνθρωπε μη πλανάσαι. Δεν γνωρίζει, ότι εγώ αξιώθηκα να γίνω συγκοινωνός των του Θεού Aγίων Mαρτύρων;

O ηγεμόνας θεώρησε ότι τον περιπαίζει και έτσι την βασάνισε ακόμα περισσότερο. Τέλος, διέταξε να την ρίξουν στην θάλασσα και έτσι η Αγία Θεοδοσία η Παρθένος παρέδωσε τη μακαρία ψυχή της στα χέρια του Θεού του ζώντος.

Αγία Θεοδοσία η Παρθένος. Γιορτή.

Τη μνήμη της Αγίας Θεοδοσίας της παρθένου τιμούμε στις 29 Μαΐου.

Αγία Θεοδοσία η Παρθένος. Απολυτίκιο.

Ως δόσιν θεόσδοτον την παρθενίαν την σην, αγώσιν αθλήσεως Θεοδοσία σεμνή, τω Λόγω προσήγαγες· όθεν προς αθανάτους μεταστάσα νυμφώνας, πρέσβευε αθληφόρε τω Δεσπότη των όλων, ρυσθήναι εκ πολυτρόπων ημάς συμπτώσεων.

Απολυτίκιο Αγ. Θεοδοσίας - 29 ΜΑΙΟΥΑπολυτίκιο Αγ. Θεοδοσίας – 29 ΜΑΙΟΥ
29 Μαΐου....">
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.
Κατηγορίες
Θέματα