Τα 3 είδη πίστης στον Θεό .: Πίστη .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Τα 3 είδη πίστης στον Θεό

Τι πιστός θες να είσαι; Δούλος, μισθωτός ή υιός Θεού;

Γράφει: Η Ματιά είσαι ΕΣΥ
Τα 3 είδη πίστης στον Θεό

Οι Πατέρες λέγουν ότι είναι τρεις οι καταστάσεις ως προς τις σχέσεις ανθρώπου και Θεού. Η κατάστασις της δουλείας, η κατάστασις του μισθωτού και η κατάστασις της υιότητος. Οι άνθρωποι διακρίνονται σε δούλους, σε μισθωτούς και σε υιούς.

Δούλοι είναι εκείνοι, οι οποίοι πράττουν τις εντολές Του Θεού, διότι φοβούνται την κόλαση. Φοβούνται την απομάκρυνση από Τον Θεό, ότι θα τους διώξει, ότι θα τους τιμωρήσει.

Μισθωτοί είναι εκείνοι, οι οποίοι κάνουν το καλό για την αμοιβή, για την Βασιλεία Του.

Και οι υιοί είναι εκείνοι, οι οποίοι κάνουν το καλό μόνο και μόνο από αγάπη προς τον Πατέρα τους. Το θέλει ο Πατέρας μου. Θα το κάνω. Δεν με ενδιαφέρει αν με αμείψει ή δεν με αμείψει. Ακόμη και εάν θέλει να με τιμωρήσει, Δικαίωμα Του. Εγώ κάνω το καλό, χωρίς να εξετάζω ούτε αμοιβή, ούτε τιμωρία. Για να ευαρεστήσω τον Πατέρα μου.

Ας ξεκινήσουμε από την δουλεία και μακάρι ο Θεός να μας αξιώσει να φθάσουμε στην υιότητα.

π. Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.
Κατηγορίες