«Συλλογή Προσευχών, Ευχών, Ψαλμών και Ύμνων», του Γιώργου Καπουλέα

Χωρισμένο-δομημένο σε τέσσερα τμήματα προσφέρει στον αναγνώστη του πλήθος Προσευχών (Μέρος 1ο), Ευχών (Μέρος 2ο), Ψαλμών (Μέρος 3ο) και Ύμνων (Μέρος 4ο)!

Γράφει: Matia Gr
«Συλλογή Προσευχών, Ευχών, Ψαλμών και Ύμνων», του Γιώργου Καπουλέα
Tags

Πριν ένα χρόνο, το 2011, κυκλοφόρησε με αυτοέκδοση ένα εξαιρετικό θρησκευτικό ανάγνωσμα, που έλαβε μάλιστα και την έγκριση της Ιεράς Συνόδου. Φέρει τον τίτλο «Συλλογή Προσευχών, Ευχών, Ψαλμών και Ύμνων» και οφείλει την ύπαρξη του στον συγγραφέα-ερευνητή Γιώργο Καπουλέα.

Για να πάρουμε όμως μια γεύση από το βιβλίο, ξεκινώντας από τον πρόλογο και εστιάζοντας σε μια φράση του συγγραφέα που δίνει και το στίγμα του πονήματος του…


Η Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη έχει να μας δώσει πάρα πολλές ευχές και προσευχές, γραμμένες σε πολλά βιβλία, μια καλή σκέψη ήταν να συλλεγούν σε ένα βιβλίο ώστε ο αναγνώστης να μπορεί να βρίσκει εύκολα αυτό που πραγματικά τον εκφράζει.
Πάντα με την βοήθεια του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού απεφάσισα να συγκεντρώσω μερικές από τις χιλιάδες των ευχών και των προσευχών τις οποίες διαβάζοντας τες ο πιστός να μπορεί να επικοινωνήσει με τον Θείο Λόγο.

Αποτέλεσμα αυτής της απόφασης αλλά και του δύσκολου έργου που εκείνη συνεπάγεται, είναι το «Συλλογή Προσευχών, Ευχών, Ψαλμών και Ύμνων», του Γιώργου Καπουλέα.

Χωρισμένο-δομημένο σε τέσσερα τμήματα προσφέρει στον αναγνώστη του πλήθος Προσευχών (Μέρος 1ο), Ευχών (Μέρος 2ο), Ψαλμών (Μέρος 3ο) και Ύμνων (Μέρος 4ο)! Με εργαλείο τον πίνακα περιεχομένων -στο τέλος του βιβλίου- μπορεί ο αναγνώστης να βρει αυτό που ψάχνει-χρειάζεται εύκολα και γρήγορα. Άλλωστε και το ίδιο το βιβλίο είναι ένα εργαλείο. Ένα εργαλείο που ο κάθε Χριστιανός Ορθόδοξος μπορεί και πρέπει να χρησιμοποιήσει στην καθημερινότητα του.

Όπως άλλωστε αναφέρει και ο ίδιος ο συγγραφέας στον επίλογο…


Μπορούμε να βγούμε από το τέλμα της αδιαφορίας για τον συνάνθρωπο, να βγούμε από το τέλμα της υποκρισίας, της ανηθικότητας, της φαυλότητας, του ψεύδους, και της αμαρτίας γενικότερα, πιστεύοντας στον Θεό που για χάρη του ανθρώπινου γένους μαρτύρησε, επέφερε, και στο τέλος σταυρώθηκε.
Η προσευχή μας δίνει όλα τα εφόδια για ένα καλύτερο μέλλον, μια καλύτερη ζωή, μια ζωή στην οποία θα είναι πάντοτε ο Θεός μαζί μας.

Το «Συλλογή Προσευχών, Ευχών, Ψαλμών και Ύμνων» του Γιώργου Καπουλέα, είναι πραγματικά ένα σεντούκι γεμάτο Ορθοδοξία. Η Προσευχή στα Σχολεία, η Προσευχή στον Φύλακα Άγγελο, η Ευχή επί Βασκανία, η Προσευχή δια ανάρρωση από ασθένεια, η Ιερά Προσευχή του Αγίου Κυπριανού, η Ευχή των Εισοδίων της Θεοτόκου, η Ευχή εις Δώδεκα Αποστόλους, η Προσευχή για το Έλεος του Θεού, η Προσευχή για ταξιδιώτη, ο Ψαλμός για συγχώρεση αμαρτιών, ο Ψαλμός για μετάνοια, ο Ύμνος εις την Νοητήν Κλίμακα, ο Ύμνος εις την Υπεραγία Θεοτόκο… είναι μερικά από τα διαμάντια που θα βρείτε σε αυτό το σεντούκι! Διαβάστε το «Συλλογή Προσευχών, Ευχών, Ψαλμών και Ύμνων» με την πρώτη ευκαιρία. Έτσι θα γνωρίσετε τι ακριβώς υπάρχει στις σελίδες του και όταν παραστεί η ανάγκη θα το έχετε σύμμαχο και βοηθό σας!

Νεκτάριος Παπασπύρου

Για να προμηθευτείτε το βιβλίο επικοινωνήστε με τον συγγραφέα, Γεώργιο Καπουλέα, στα email:
[email protected] και [email protected]

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί προϊόν προσωπικής του εργασίας.

Σχετικά άρθρα