«Θαύματα του Χριστού», Κατερίνα Μουρίκη

Σε αυτό το βιβλίο θα γνωρίσουμε μερικά από τα θαύματα του Χριστού.

Γράφει: Κώστας Τραχανάς
«Θαύματα του Χριστού», Κατερίνα Μουρίκη

Εκδόσεις Ψυχογιός, 2016
Σελ. 46 (για παιδιά)

Ο Χριστός, όσο ήταν στη γη, κήρυττε τη Βασιλεία του Θεού με τρόπο απλό. Γι’ αυτό τον καταλάβαιναν όλοι οι άνθρωποι. Συχνά μιλούσε με παραβολές, δηλαδή αλληγορικές ιστορίες με ηθικοδιδακτικό περιεχόμενο, αλλά έκανε και πολλά θαύματα. Έτσι οι ταπεινοί και βασανισμένοι άνθρωποι πίστευαν.


[grbk http://www.greekbooks.gr/mouriki-katerina.person%5D

Κάθε θαύμα του Χριστού είναι μια όμορφη και συγκινητική ιστορία. Πάνω απ’ όλα, όμως, είναι απόδειξη ότι η πίστη μας σώζει σε κάθε δύσκολη περίπτωση. Η πίστη στον εαυτό μας μας δίνει δύναμη, για να αγωνιστούμε και να καταφέρουμε όσα επιθυμούμε, η πίστη όμως στον Θεό μας δίνει τη δύναμη να γεμίσουμε την ψυχή μας με την αγάπη Του. Τότε η ζωή μας γίνεται πιο όμορφη. Τότε καθετί που φαίνεται ακατόρθωτο γίνεται ένα μικρό ή μεγάλο θαύμα!

Σε αυτό το βιβλίο θα γνωρίσουμε μερικά από τα θαύματα του Χριστού, έξι όμορφες ιστορίες.

• Ο γάμος στην Κανά
• Η θεραπεία του δούλου του εκατόνταρχου
• Η θεραπεία του παράλυτου της Καπερναούμ
• Το θαύμα του παράλυτου της Βηθεσδά
• Ο χορτασμός των πέντε χιλιάδων
• Η ανάσταση του Λαζάρου

Και, για να τα καταλάβετε και να τα νιώσετε καλύτερα, στο τέλος θα βρείτε δραστηριότητες που σίγουρα θα σας κάνουν να περάσετε θαυμάσια!

Η ΚATEΡΙΝΑ ΜΟΥΡΙΚΗ γεννήθηκε στην Αθήνα. Στον χώρο της λογοτεχνίας πρωτοεμφανίστηκε το 1984 με το έργο της «Η ΜΙΚΡΗ ΡΙΡΗ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ», που τιμήθηκε με έπαινο από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά. Συνεργάστηκε με την ελληνική ραδιοφωνία, την τηλεόραση και το Υπουργείο Παιδείας. Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν τα βιβλία της για μικρότερα παιδιά «Η ΜΙΚΡΗ ΡΙΡΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ’ΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΟΛΜΗΡΗ», «Η ΜΑΓΙΚΗ ΝΥΧΤΑ ΤΟΥ ΚΑΣΠΑΡ», «ΤΟ ΠΙΟ ΩΡΑΙΟ ΟΝΟΜΑ», «ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΣΤΗ ΛΙΧΟΥ∆ΑΝΙΑ (σε συνεργασία µε την Κυριακή Ζακχαίου)», «ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΣΤΗ ΣΚΟΥΠΙ∆ΑΝΙΑ», «ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΣΤΗ ΒΑΚΤΗΡΙΑΝΙΑ», «ΕΝΑΣ ΣΠΕΣΙΑΛ ΗΡΩΑΣ», τα βιβλία της για εφήβους «ΑΓΑΠΕΣ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΣΤΗ ΒΑΛΤΙΚΗ» και «ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ», ενώ διήγηµά της περιλαμβάνεται στην ανθολογία «ΗΡΘΑΝ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΙ Η ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ».

Κώστας Τραχανάς


[grbk http://www.greekbooks.gr/mouriki-katerina.person%5D
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί προϊόν προσωπικής του εργασίας.

Σχετικά άρθρα