Αναφορά στον Γκρέκο, με τον Τάκη Χρυσικάκο .: αποσπάσματα από βιβλία .: Ματιά
 

Αναφορά στον Γκρέκο, με τον Τάκη Χρυσικάκο

Είναι μια παράσταση που πρέπει να την παρακολουθήσουν όλοι οι Έλληνες. Είναι ένα πολύτιμο μάθημα για τη ζωή.

Γράφει: Matia Gr
Αναφορά στον Γκρέκο, με τον Τάκη Χρυσικάκο

Από 31 Οκτωβρίου 2016 η Αναφορά στο Γκρέκο αλλάζει στέγη και θα παρουσιάζεται στο Θέατρο Γκλόρια.

αναφορά στον Γκρέκο με τον Τάκη Χρυσικάκο

Ο Τάκης Χρυσικάκος υποδύεται τον Νίκο Καζαντζάκη στο θέατρο Ιλίσια.

Λίγα λόγια για την υπόθεση:
Ο Νίκος Καζαντζάκης προσπαθεί να γράψει την “Αναφορά στον Γκρέκο” και θυμάται τη ζωή του μέσα από τα έργα του και την πνευματική του πορεία. Τον πατέρα του όπως τον παρουσίασε στον “Καπετάν Μιχάλη”, τον φίλο του Αλέξη Ζορμπά, τον “παππού του” τον Ελ Γκρέκο που τον βοήθησε να πλησιάσει στον Θεό, την Ωραία Ελένη του Ομήρου. Το πάθος για τη λευτεριά και τον αγώνα του ανθρώπου για να εξυψώσει την ψυχή του.

Εντυπώσεις και κριτική:
Ο Τάκης Χρυσικάκος έκανε την θεατρική προσαρμογή και στη σκηνοθεσία τον βοήθησε η Εμμανουέλα Αλεξίου. Η ερμηνεία του είναι συγκλονιστική. Καταφέρνει να σε πείσει ότι έχεις μπροστά σου τον Καζαντζάκη και ανατριχιάζεις. Η Γεωργία Νταγάκη ερμηνεύει κρητικά παραδοσιακά – και όχι μόνο – τραγούδια με τη υπέροχη και ταιριαστή φωνή της και παίζει λύρα, ενώ συνοδεύει με κλασσική κιθάρα ο Μανόλης Ανδρουλιδάκης. Τις επιλογές των τραγουδιών έκανε ο Χαϊνης Δημήτρης Αποστολάκης και η Γεωργία Νταγάκη.

Η παράσταση παρουσιάστηκε στις Βρυξέλλες τον Ιούνιο του 2015, μετά από πρόσκληση του τομέα πολιτισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η καλοκαιρινή της πρεμιέρα έγινε στο Ηράκλειο, στον τάφο του Καζαντζάκη. Η “Αναφορά στον Γκρέκο”, σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Καζαντζάκη, θα συνεχίσει μετά την Αθήνα, στην Θεσσαλονίκη, στο Ηράκλειο και θα παρουσιαστεί σε πανεπιστήμια και πόλεις της Ευρώπης και της Αμερικής, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και σε συνεργασία με τον ΕΟΤ.

Είναι μια παράσταση που πρέπει να την παρακολουθήσουν όλοι οι Έλληνες. Είναι ένα πολύτιμο μάθημα για τη ζωή.

Πληροφορίες για την παράσταση:
Παραστάσεις έχει Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00.

Τιμές εισιτηρίων:
12 ευρώ και 10 ευρώ (μειωμένο)

Θέατρο Ιλίσια,
Παπαδιαμαντοπούλου 4 και Βασιλίσσης Σοφίας,
Ιλίσια, Αθήνα

τηλέφωνο: 210-7210045 και 210-7216317

Α.Α.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.