Φοιτητικό σπίτι - Εξοπλισμός .: Σπίτι .: Ματιά
 

Φοιτητικό σπίτι – Εξοπλισμός

Το φοιτητικό σπίτι νοικιάστηκε και τώρα ήρθε η ώρα να το εξοπλίσουμε! Να αγοράσουμε τα απαραίτητα δηλαδή για την φοιτητική ζωή εντός οικίας.

Γράφει: Matia Gr
Φοιτητικό σπίτι – Εξοπλισμός

Το φοιτητικό σπίτι νοικιάστηκε και τώρα ήρθε η ώρα να το εξοπλίσουμε! Να αγοράσουμε τα απαραίτητα δηλαδή για την φοιτητική ζωή εντός οικίας.

Καλό θα είναι να ξεκινήσουμε φτιάχνοντας ένα σχέδιο του σπιτιού, που θα το έχουμε πάντα μαζί μας στις αγορές. Στο σκαρίφημα αυτό, που μπορεί να είναι ίσως ξεχωριστό για κάθε δωμάτιο, θα έχει όλες τις διαστάσεις που θα μας χρειαστούν. Δηλαδή το μήκος και το ύψος του κάθε τοίχου και της κάθε πόρτας, τυχόν κολώνες, εσοχές ή εξοχές που υπάρχουν, το μήκος και το ύψος κάθε παραθύρου, το ύψος που θα πρέπει να έχουν οι κουρτίνες, κλπ. Αυτό το σκαρίφημα θα μας φανεί πολύ χρήσιμο στην αγορά των επίπλων μιας και πολλές φορές το μάτι ξεγελιέται και διάφορες λεπτομέρειες (εσοχές, ή δοκάρια) δεν εντυπώνονται.

Σαν γονείς ας αφήσουμε τον πρώτο λόγο στον νεαρό φοιτητή να επιλέξει σύμφωνα με το γούστο του τα μικρά και μεγάλα που θα χρειαστούν. Δεν χρειάζονται υπερβολές, ούτε περιττά έξοδα. Χρειάζεται μόνο λίγη προσοχή στην ποιότητα έτσι ώστε να μην αναγκαστούμε να αγοραστεί κάτι ξανά μέσα σε λίγους μήνες. Καλό θα ήταν το φοιτητικό σπίτι να μην παραγεμίσει με έπιπλα και να υπάρχει άνεση χώρου που να επιτρέπει αλλαγές στην τοποθέτηση των επίπλων εάν χρειαστεί.

Άλλωστε το φοιτητικό σπίτι και γενικότερα η φοιτητική ζωή είναι συνώνυμα της λιτότητας και της ευελιξίας.

Αυτό που 100% θα σας χρειαστεί -δεν έχει να κάνει άμεσα με το σπίτι αλλά έχει να κάνει με την καθημερινότητα της φοιτήτριας ή του φοιτητή μας- είναι ένας κοινός λογαριασμός Ταμιευτηρίου με χρεωστική κάρτα αναλήψεων και e-banking. Τόσο η κάρτα όσο και η δυνατότητα διαχείρισης του από το internet θα σας λύσουν τα χέρια!

Αφού σας δώσουμε τις θερμότερες ευχές μας για καλή πρόοδο και γεμάτη όμορφες εμπειρίες φοιτητική ζωή, σας προτρέπουμε να ακολουθήστε τα παρακάτω λινκ. Εκεί θα δείτε αναλυτικά ποιος πρέπει να είναι ο απαραίτητος εξοπλισμός κάθε δωματίου ή τομέα του φοιτητικού σπιτιού.

Φοιτητική κουζίνα
Φοιτητική κρεβατοκάμαρα
Φοιτητικό μπάνιο
Φοιτητική εργαλειοθήκη
Φοιτητικό φαρμακείο

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.