Παράθυρο με.. θέα! .: Δες το... αλλιώς! .: Ματιά
 

Παράθυρο με.. θέα!

Μια εξαιρετική ιδέα για να μεταμορφώσουμε την παλιά πόρτα ή παράθυρο σε έναν πολύχρωμο κρεμαστό κήπο!

Γράφει: Matia Gr
Παράθυρο με.. θέα!

Παράθυρο με.. θέα!

Θα χρειαστούμε:
Παλιό παράθυρο ή εσωτερική πόρτα με τζαμάκια
Γερό σχοινί
Βερνίκι ή χρώμα
Γυαλόχαρτο
Βιδωτούς γάντζους
Λίγο στόκο για ξύλα
Μεταλλικά στηρίγματα

Κατασκευή:
Αφαιρούμε τα τζάμια προσεκτικά. Με μια πένσα και μπόλικη υπομονή αφαιρούμε όλα τα μικρά καρφάκια και τον ξεραμένο στόκο που κρατούσαν στη θέση τους τα τζάμια. Τρίβουμε με γυαλόχαρτο το ξύλο και στοκάρουμε την τρύπα που ήταν η μπετούγια ή η κλειδαριά αν θέλουμε. Κατόπιν το βάφουμε με διαφανές βερνίκι; Το βάφουμε με κάποιο χρώμα; Κάνουμε τεχνοτροπία; Κάτι πάντως πρέπει να κάνουμε, γιατί όταν ποτίζουμε τις γλάστρες μας θα βρέχεται και θα ακουμπάει και μέσα στα νερά.
Επιλέγουμε αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε πήλινες γλάστρες ή πλαστικές. Οι πήλινες είναι πιο όμορφες, πιο αρμονικές αλλά είναι και κατά πολύ βαρύτερες. Οι πλαστικές από την άλλη υστερούν σε εμφάνιση αλλά είναι ελαφρύτερες. Όπως και να χει, φτιάχνουμε ένα στεφάνι γύρω από την γλάστρα μας με γερό σχοινί και από εκεί βγαίνουν 4 κρεμαστάρια από σκοινί που τα μετράμε για να ορίσουμε το ύψος που θα κρέμεται η γλάστρα μας. Στην ελεύθερη άκρη τους σχηματίζουμε μια θηλιά.
Βιδώνουμε γάντζους στο ξύλο και από εκεί κρεμάμε τις γλάστρες. Τέλος στερεώνουμε το πάνω μέρος του παραθύρου στον τοίχο και το στερεώνουμε με μεταλλικά στηρίγματα.
Κάλο θα είναι τα έχουμε βάψει προηγουμένως τον τοίχο με κάποιο χρώμα (ελαστομερές κατά προτίμηση) ώστε και να έχει το παράθυρο μας ένα όμορφο φόντο αλλά και να τον προστατέψουμε από την υγρασία του ποτίσματος.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.