Βιβλιοθήκη .: Σπίτι .: Ματιά
 

Βιβλιοθήκη

Μία οικονομική βιβλιοθήκη σε πρωτότυπο σχέδιο, ιδανική για να φιλοξενηθεί στο φοιτητικό σπίτι και να φιλοξενήσει τα πανεπιστημιακά βιβλία.

Γράφει: Matia Gr
Βιβλιοθήκη

Μία οικονομική βιβλιοθήκη σε πρωτότυπο σχέδιο, ιδανική για να φιλοξενηθεί στο φοιτητικό σπίτι και να φιλοξενήσει τα πανεπιστημιακά βιβλία.

Βιβλιοθήκη

Για να την φτιάξουμε μόνοι μας χρειάζονται κάποιες βασικές γνώσεις, σωστό μέτρημα και λίγα εργαλεία που συνήθως βρίσκονται σε κάθε σπίτι.

Πρώτα θα αποφασίσουμε εάν θέλουμε η βιβλιοθήκη μας να έχει ένα ή δύο πηχάκια έτσι ώστε να κάνουμε την ανάλογη αγορά.

Υλικά που θα χρειαστούμε:
7 κομμάτια ξύλου (για ράφια) διαστάσεων 20 εκατοστών Χ 30 και πάχους 2 εκατοστών (20cm x 30cm και πάχος 2cm)
1 ή 2 πηχάκια πλάτους 5 εκατοστών Χ 2 εκατοστά και μήκος 1 1/2 μέτρου (5cm x 2cm και μήκος 150cm)
7 ή 14 σιδερένιες γωνίες και τις αντίστοιχες ξυλόβιδες μήκους 2 εκατοστών (2cm)
5 ή 10 ούπα με βίδες για να πιαστεί στον τοίχο
Ατλακόλ (ξυλόκολλα)
Χρώμα

και

Εργαλεία που θα χρειαστούμε:
Μέτρο
Μολύβι
Τρίγωνο
Αλφάδι
Τρυπάνι για ξύλα
Τρυπάνι για τσιμέντο
Δραπανοκατσάβιδο

Πάμε να κατασκευάσουμε την βιβλιοθήκη μας!

1. Με τη βοήθεια ενός μέτρου, ενός μολυβιού και ενός τριγώνου σχεδιάζουμε πάνω στα πηχάκια τα σημεία όπου θα τοποθετήσουμε τα ράφια.
Οι διαστάσεις που έχουμε δώσει είναι για 7 ράφια με διάκενο ανάμεσά τους 15 εκατοστά.

2. Φροντίζουμε έτσι ώστε το κάτω μας ράφι να είναι σε θέση περίπου 10 εκατοστά από την άκρη από το πηχάκι.

3. Αφού τελειώσουμε με τις γραμμές-οδηγούς, τοποθετούμε στον τοίχο με την βοήθεια των βιδών και των ούπα τους το πηχάκι φροντίζοντας με ένα αλφάδι να είναι απολύτως κάθετο.
Αν χρησιμοποιήσουμε δύο πηχάκια, τοποθετούμε πρώτα το ένα και μετά χρησιμοποιώντας το αλφάδι φροντίζουμε για το δεύτερο τόσο το να είναι κάθετο όσο και να είναι απολύτως στο ίδιο ύψος με το πρώτο. Η απόσταση ανάμεσα στα δύο πηχάκια πρέπει να είναι τέτοια ώστε τα ράφια μας να προεξέχουν από αυτά γύρω στα 5 εκατοστά. Στις διαστάσεις της κατασκευής μας αυτό σημαίνει πως τα δύο πηχάκια πρέπει να έχουν απόσταση 10 εκατοστών.

4. Κατόπιν σημαδεύουμε με το μολύβι μας τα ράφια στην περιοχή που θα ακουμπούν στα πηχάκια και στο κέντρο αυτής βιδώνουμε τις γωνίες.

5. Στη συνέχεια βιδώνουμε τα ράφια πάνω στα πηχάκια χρησιμοποιώντας και λίγη ξυλόκολλα ανάμεσα στα δύο ξύλα.

6. Τέλος βάφουμε με το χρώμα της αρεσκείας μας και μόλις στεγνώσει καλά, η βιβλιοθήκη μας είναι έτοιμη να φιλοξενήσει τα αγαπημένα μας βιβλία.

Η βιβλιοθήκη αυτή είναι φτιαγμένη για να αντέχει το βάρος των βιβλίων, καλό όμως είναι να μην γίνονται υπερβολές και σε καμία περίπτωση να μην στηρίζεται κάποιος πάνω της ή να την χρησιμοποιήσει σαν σκάλα.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.
Κατηγορίες
Θέματα