Βίντεο από την Χούντα και το Πολυτεχνείο τον Νοέμβρη του ’73

Last modified date

Βίντεο από την Χούντα και το Πολυτεχνείο τον Νοέμβρη του ’73

Βίντεο από την Χούντα και το Πολυτεχνείο τον Νοέμβρη του ’73

Δείτε τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά αποσπάσματα της εποχής

Η ταινία δημιουργήθηκε σε συνεργασία του Εθνικού Οπτικοακουστικού Αρχείου με την Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων και περιλαμβάνει σπάνιο αρχειακό υλικό εικόνας και ήχου.

Η παραγωγή αυτή, από πλευράς ήχου, συνθέτει ραδιοφωνικά αποσπάσματα που προέρχονται από το αρχείο του BBC, μεγάλο μέρος του οποίου φυλάσσεται στη Βιβλιοθήκη της Βουλής. Σε αυτά ακούγονται δηλώσεις και μαρτυρίες ανταποκριτών, φοιτητών, πολιτικών –όπως ο Ανδρέας Παπανδρέου– και ανθρώπων του πολιτισμού (π.χ. Γιώργος Σεφέρης, Μελίνα Μερκούρη, Άννα Συνοδινού), που περιγράφουν γλαφυρά το κλίμα της εποχής και διατρανώνουν το δημοκρατικό αίσθημα του ελληνικού λαού. …

Από πλευράς εικόνας, για πρώτη φορά αξιοποιείται σχετικό αμοντάριστο κινηματογραφικό υλικό από τη συλλογή του Εθνικού Οπτικοακουστικού Αρχείου. Οι σπάνιες αυτές εικόνες περιλαμβάνουν τόσο τον ξεσηκωμό των φοιτητών, απεικονίζοντας τον αγωνιστικό παλμό εντός και εκτός Πολυτεχνείου, όσο και την επόμενη μέρα της αιματοβαμμένης επέμβασης από τις δυνάμεις καταστολής στη μουδιασμένη Αθήνα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment