Αρχική Ματιά
Νέο στη Ματιά
Β  ΕΙΔΑ .:ΤΑΞΙΔΙΑ .:ΣΥΝΤΑΓΕΣ .:ΒΙΒΛΙΑ .:ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ .:ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ .:ΔΙΑΦΟΡΑ .:ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ .:ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ .:ΤΥΧΑΙΑ ΣΕΛΙΔΑ Β 
Β 
Β 
Β 
Ταινίες... Αρχική Βιβλιοθήκης ...Twilight - Λυκόφως!
Για να επιστρέψετε στις Ταινίες κάντε κλικ εδώ! Για να επιστρέψετε στα Διάφορα κάντε κλικ εδώ!
Β 

Twilight - Λυκόφως

Β 

Εδώ και λίγες μέρες παίζεται και στη χώρα μας (η αλήθεια είναι μετά από αναβολές σχεδόν ενός μήνα), η ταινία Twilight που βασίζεται στο καταπληκτικό βιβλίο -και παγκόσμιο best seller- Λυκόφως (βαρβαριστί Twilight) της Stephenie Meyer. Δηλώνω φανατικός θαυμαστής από το πρώτο της βιβλίο που διάβασα, το Λυκόφως, και η εκτίμησή μου στη γραφή της επιβεβαιώθηκε στο δεύτερο μέρος της σειράς, που έχει τον τίτλο Νέα Σελήνη αλλά και Το Σώμα που κυκλοφόρησε πρόσφατα στα ελληνικά και πραγματικά δείχνει ότι το πολύ καλό μπορεί να γίνει ακόμη καλύτερο!

Η Catherine Hardwicke υπογράφει την σκηνοθεσία -έχει σκηνοθετήσει και το χριστουγεννιάτικο The Nativity Story αλλά έχει δουλέψει και ως production designer στις ταινίες Tombstone, Three Kings και The Newton Boys.

Το ζευγάρι που αγαπήσαμε απ' το βιβλίο, τη θνητή Ιζαμπέλα (ή απλά Μπέλα) Σουάν και το βαμπίρ Έντουαρντ Κούλεν, ενσαρκώνουν στη μεγάλη οθόνη η Kristen Stewart και ο Robert Pattinson, που γνωρίσαμε ως Σέντρικ Ντίγκορυ στο «Χάρυ Πόττερ και το Κύπελο της Φωτιάς».

Β 
Β 

Για όσους δεν διάβασαν (μα καλά ακόμη; θα σας μαλώσω!) το βιβλίο, ας πούμε λίγα λόγια για την υπόθεση. Η Μπέλα Σουάν είναι μια 17χρονη κοπέλα που πάει να ζήσει προσωρινά με τον πατέρα της στην ανήλιαγη πόλη Φορκς στα βορειοανατολικά των ΗΠΑ. Η Μπέλα, που είχε καλομάθει στην ηλιόλουστη μεγαλούπολη Φοίνιξ της Αριζόνα, βρίσκει δυσκολίες προσαρμογής στην ζωή της μικρής επαρχιακής πόλης. Στο σχολείο όμως, πολλοί συμμαθητές της γοητεύονται από το νέο “φρούτο” και προσπαθούν να κερδίσουν την προσοχή της.

Όμως η ντροπαλή Μπέλα έχει εστιάσει όλη της την προσοχή στον απόμακρο Έντουαρντ Κούλεν. Αρχικά η Μπέλα νόμιζε πως την απεχθανόταν και σκοπίμως και επιμόνως την απέφευγε ενώ ο Έντουαρντ προσπαθούσε απλά να ελέγξει την «δίψα» του γι’ αυτήν. Παράλληλα μια σειρά ειδεχθών φόνων συγκλονίζει την μικρή κοινότητα.

Β 
Β 

Είναι μια ταινία που έχει δράση, έρωτα, έντονες σκηνές μάχης, ρομαντισμό, γκόθικ ατμόσφαιρα, μαγευτικά τοπία και εκφραστικά close up. Οι ηθοποιοί εκφράζουν με τις ερμηνείες τους τις ανασφάλειες της εφηβικής ηλικίας, τα ερωτικά σκιρτήματα και τον δυνατό έρωτα που δένει τους δύο βασικούς πρωταγωνιστές.

Είναι μια ταινία πολύ πιστή στην υπόθεση του βιβλίου (ένα μεγάλο μπράβο στη σεναριογράφο Melissa Rosenberg). Είναι αξιοσημείωτο ότι πολλά καίρια σημεία της υπόθεσης του βιβλίου έχουν μεταφερθεί σωστά στο πανί και μεταφέρουν κι εμάς έτσι στην γκόθικ ατμόσφαιρα που εμπνεύστηκε η Stephenie Meyer. Είναι μια ωραία ταινία εμπνευσμένη από ένα εξαιρετικό βιβλίο, αλλά πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσετε και το βιβλίο -θα το λατρέψετε. Οι σχεδόν δύο ώρες που κρατάει, της δίνουν τη δυνατότητα να μας δώσει μια καλή γεύση της υπόθεσης του βιβλίου (κι όχι απλά μια δαγκωνιά) και σίγουρα θα ήθελες να διαρκούσε κι άλλο τόσο.

Β 
Β 

Το soundtrack είναι πολύ ταιριαστό με τραγούδια των Muse, Linkin Park και Paramore (οι επιλογές των τραγουδιών έγιναν από την Alexandra Patsavas), και μουσική γραμμένη ειδικά για το φιλμ από τον Carter Burwell.

Β 

Μάθετε περισσότερα για την υπόθεση της ταινίας Twilight και για το βιβλίο «Λυκόφως», πάνω στο οποίο βασίστηκε, κάνοντας κλικ εδώ!

Β 
Β 
Α.Α.
Β 
Β 
Β 
Δείτε:
Ταινίες
Βιβλία
Ήξερες ότι...
Ζώα
Φυτά
Μικρά και Μεγάλα
Ανακαλύψεις - Εφευρέσεις
CD Μουσικής
Ελληνικός κινηματογράφος
Β 
Δείτε επίσης:
Το χρονικό της Νάρνια
Εγώ, αυτός και η μητέρα του
H εποχή των παγετώνων 2: Η απόψυξη
Alter Ego
Incredible Hulk
Twilight - Λυκόφως
2012
Avatar
GI Joe: The rise of Cobra
Σέρλοκ Χόλμς - Sherlock Holmes
Β 
Ρίξτε μια ματιά στην συνταγή μας και φτιάξτε σπιτικό ποπ κορν (pop corn), για να "συνοδέψετε" την ταινία, σε χρόνο dt.
Β 
Αναζήτηση
Β 
Β 
Β 
Β 
Up
Β 
Β 
Β 
Επικοινωνία | Όροι Χρήσης | Πλοηγηθείτε | Λάβετε Μέρος | Δημιουργία και Ανάπτυξη ΆΡΚΕΣΙΣ
Β 
Β