Αρχική Ματιά
Νέο στη Ματιά
Β  ΕΙΔΑ .:ΤΑΞΙΔΙΑ .:ΣΥΝΤΑΓΕΣ .:ΒΙΒΛΙΑ .:ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ .:ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ .:ΔΙΑΦΟΡΑ .:ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ .:ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ .:ΤΥΧΑΙΑ ΣΕΛΙΔΑ Β 
Β 
Β 
Β 
Βιβλία... Αρχική Βιβλιοθήκης ...Το σώμα!
Για να επιστρέψετε στα Βιβλία κάντε κλικ εδώ! Για να επιστρέψετε στα Διάφορα κάντε κλικ εδώ!
Β 

«Το σώμα», της Στέφενι Μέιερ

Β 

«Το σώμα», της Στέφενι ΜέιερΤο 2005 τάραξε τα παγκόσμια εκδοτικά ύδατα με το «Twilight - Λυκόφως», το πρώτο βιβλίο μιας τετραλογίας που ακόμα βρίσκεται εν εξελίξει. Τρία χρόνια αργότερα κυκλοφόρησε ένα άλλο της βιβλίο -εκτός της προαναφερόμενης τετραλογίας-, που φέρει τον τίτλο «The host - Το σώμα», με το οποίο θα σηκώσει πραγματικό τσουνάμι. Ο λόγος φυσικά για την όμορφη και αναμφισβήτητα ταλαντούχα συγγραφέα Στέφενι Μέιερ (Stephenie Meyer).
Μέσω των εκδόσεων Πλατύπους (που για άλλη μια φορά κυκλοφόρησαν ένα καταπληκτικό ανάγνωσμα) σε μια ιδιαίτερα προσεγμένη έκδοση και με την εξαιρετική μετάφραση της Πηνελόπης Τριαδά, το Σώμα, βρίσκεται -από τα τέλη του 2008- στις προθήκες των βιβλιοπωλείων όλης της χώρας και σας περιμένει να το διαβάσετε.
Η ιδέα της συγγραφέως πάνω στην οποία έχτισε το δημιούργημα της είναι λαμπρή. Εξωγήινες οντότητες που χρησιμοποιούν άλλα είδη ως ξενιστές, έχουν φτάσει στον δικό μας πλανήτη και έχουν υποτάξει σχεδόν εξ ολοκλήρου το ανθρώπινο γένος. Ονομάζουν τον εαυτό τους «Ψυχές» και είναι στην συντριπτική τους πλειοψηφία φιλειρηνικά όντα. Ελάχιστοι είναι πλέον οι “ελεύθεροι” άνθρωποι, οι “επαναστάτες” όπως τους αποκαλούν, αυτοί δηλαδή που δεν έχουν καταληφθεί από μια Ψυχή. Μια εξ αυτών είναι και η Μέλανι Στράιντερ, που κρύφτηκε στην έρημο μαζί με τον αδερφό της Τζέιμι. Εκεί γνώρισε τον έρωτα της ζωής της, τον Τζάρεντ, λίγο καιρό πριν την συλλάβουν οι Ψυχές. Μετά την σύλληψη, τοποθετήθηκε στο σώμα της η Γουάντερερ (Wanderer) -η περιπλανήτρια- με σκοπό να αντλήσει πληροφορίες και μυστικά της αντίστασης. Ως πραγματική επαναστάτρια όμως, η Μέλανι, δεν παρέδωσε αμαχητί το σώμα της. Έτσι, ξεκίνησε μια εσωτερική μάχη μεταξύ της Μέλανι και της Γουάντερερ για το ποια από τις δυο θα επικρατήσει στο σώμα της Μέλανι. Μια μάχη που κατέληξε σε μια παράδοξη συμμαχία όπου τα δύο «Εγώ», έγιναν ένα ανορθόδοξο «Εμείς». Κάπου εκεί άλλαξε και ο ρους της ανθρώπινης ιστορίας έτσι όπως αυτή διαμορφώθηκε μετά την εισβολή των Ψυχών στη Γη. Η κατάληξη; Θα την διαβάσετε μόνοι σας. Δεν θα μπορέσετε, πάντως, να την φανταστείτε πάρα μόνο όταν φτάσετε στις τελευταίες σελίδες του θαυμάσιου αυτού μυθιστορήματος.
Ιδιοφυές; Σίγουρα! Καταπληκτικό; Αναμφισβήτητα! Πως θα μπορούσε άλλωστε να είναι διαφορετικά, αφού διαθέτει σε μέγιστο βαθμό τα δύο βασικά στοιχεία που απαρτίζουν ένα εξαιρετικό βιβλίο. Το ταλέντο ενός συγγραφέα και την λαμπρή ιδέα πάνω στην οποία θα “πλέξει” την ιστορία του. Ένα από τα καλύτερα μυθιστορήματα επιστημονικής φαντασίας που έχω διαβάσει.
Όταν το ξεφύλλισα και είδα τους σχετικά μικρούς χαρακτήρες που χρησιμοποιήθηκαν στην εκτύπωση του, καθώς και το πλήθος (686!!!) των σελίδων του σκέφτηκα: «Να ένα χορταστικό βιβλίο». Σας πληροφορώ ότι όχι μόνο δεν ένιωσα να με κουράζει -κατά την διάρκεια της ανάγνωσης- ούτε μισή φορά αλλά όταν τελείωσε είπα: «Κρίμα, να είχε λίγο ακόμα».
Η μάχη των δυο εκ διαμέτρου αντίθετων χαρακτήρων -της Μέλανι και της Γουάντερερ- είναι πηγή έντονων συναισθημάτων που σε κατακλύζουν από την αρχή μέχρι το τέλους του. Το γεγονός ότι το ανθρώπινο γένος από κυρίαρχος του πλανήτη έγινε φυγάς και είδος υπό εξαφάνιση, σε κάνει να δεις τα πράγματα με άλλο μάτι. Να εκτιμήσεις από την μια την ζωή που έχεις και από την άλλη να σεβαστείς την ζωή των υπολοίπων ειδών που φιλοξενεί μαζί με εμάς η Γη.
Το Σώμα είναι εν κατακλείδι ένα άκρως ψυχαγωγικό ανάγνωσμα που συναρπάζει, κρατά αμείωτη την αγωνία του αναγνώστη και ανταμείβει την επιλογή του, να το διαβάσει, σε κάθε του παράγραφο. Στις γραμμές του όμως θα βρείτε και λεπτές φιλοσοφικές αναζητήσεις που του δίνουν και ένα άλλο χαρακτήρα και που αν δεν τις προσπεράσεις θα οδηγήσουν την σκέψη σου σε περίεργα και εξαιρετικά ωφέλιμα μονοπάτια. Είτε το κάνεις όμως είτε όχι θα έχεις “γευθεί” ένα από τα καλύτερα βιβλία που κυκλοφορούν αυτή την στιγμή στην παγκόσμια αγορά. Καλό ταξίδι στο μαγικό κόσμο της Στέφενι Μέιερ.
Α! Μην ξεχάσω... Οι εκδόσεις Πλατύπους -δείχνοντας για άλλη μια φορά τον σεβασμό τους προς όλους εμάς- έχουν μέσα στο βιβλίο ένα δώρο. Μια φωτογραφία της συγγραφέως με αφιέρωση στους Έλληνες αναγνώστες της. Γλυκό, πρωτότυπο και καλοδεχούμενο. Καλή ανάγνωση!

Από το “αυτί” του βιβλίου μεταφέρουμε:

Η Μέλανι Στράιντερ αρνείται να εξαφανιστεί...
Η Γη έχει υποκύψει σε έναν αόρατο εχθρό. Οι άνθρωποι έχουν γίνει ξενιστές των εισβολέων. Τα ανθρώπινα σώματά τους παραμένουν άθικτα, συνεχίζοντας τη ζωή τους, φαινομενικά, χωρίς να έχει αλλάξει τίποτα, σε έναν κόσμο που ο καρκίνος έχει θεραπευτεί, υπάρχει παγκόσμια ειρήνη και η Γη έχει μεταμορφωθεί σε παράδεισο. Όμως ο έλεγχος του μυαλού τους ανήκει πλέον στους εισβολείς.
Όταν η Μέλανι, μια από τους ελάχιστους "άγριους" ανθρώπους, συλλαμβάνεται είναι σίγουρη πως ήρθε το τέλος. Η Γουάντερερ, η "ψυχή" στην οποία έχει δοθεί το σώμα της Μέλανι, είχε ενημερωθεί για τις δυσκολίες που έκρυβε η ζωή μέσα σε έναν άνθρωπο: τα συγκλονιστικά συναισθήματα, την πλημμύρα των αισθήσεων, τις ολοζώντανες αναμνήσεις. Αλλά υπήρχε άλλη μια δυσκολία που η Γουάντερερ δεν περίμενε: η πρώην ένοικος του σώματός της αρνείται να παραχωρήσει τον έλεγχο του μυαλού της.
Η Γουάντερερ ψάχνει στις σκέψεις της Μέλανι, ελπίζοντας να ανακαλύψει που βρίσκονται τα υπόλοιπα μέλη της ανθρώπινης αντίστασης. Αντί για αυτό η Μέλανι πλημμυρίζει τις σκέψεις της Γουάντερερ με εικόνες του άντρα που η Μέλανι αγαπά -του Τζάρεντ, ενός ανθρώπου που ζει ακόμα κρυμμένος. Ανίκανη να διαχωρίσει τον εαυτό της από τις επιθυμίες του σώματός της, η Γουάντερερ αρχίζει να έχει αισθήματα για έναν άντρα που έχει αποστολή να παραδώσει. Όταν εξωτερικές δυνάμεις θα κάνουν τη Γουάντερερ και τη Μέλανι απρόθυμες συμμάχους, θα ξεκινήσουν μια επικίνδυνη και αβέβαιη αναζήτηση για τον άντρα που αγαπούν και οι δυο.

Β 
Ν.Π.
Β 
Β 
Άλλα βιβλία της συγγραφέως Στέφενι Μέιερ (Stephenie Meyer):
Β 
Λυκόφως Β  Νέα σελήνη Β  Έκλειψη
Β  Β 
Β 
Χαραυγή Β  Β  Β  Β 
Β  Β  Β  Β 
Β 
Β 
Β 
Β 
Σχετικά links:
Β 
Β 
Όλα τα βιβλία που έχουμε διαβάσει και παρουσιάσει, μέχρι στιγμής, μέσα από τη Ματιά!
Β 
Δείτε:
Ταινίες
Βιβλία
Ήξερες ότι...
Ζώα
Φυτά
Μικρά και Μεγάλα
Ανακαλύψεις - Εφευρέσεις
CD Μουσικής
Β 
Δείτε επίσης:
«Τα καημένα χωριά», του Στέφανου Α. Γεροντή
«Φρατζέσκα», της Χρυσούλας Δημητρακάκη
«Ποίηση», της Χρυσούλας Δημητρακάκη
«Πέτρα και Νερό», της Χρυσούλας Δημητρακάκη
«Τριλογία», της Χρυσούλας Δημητρακάκη
«Η χαμένη πόλη», της Μαρίας Λυρατζή
«Από την κερασιά στο Ίντερνετ», της Θεοδώρας Γεωργακούδη
«Και στη μέση η θάλασσα», του Νίκου Αραπάκη
«Οι Αγίες των Ρομανώφ», του Τόνι Breidel Χατζηδημητρίου
«Ταξιδεύοντας στο χρόνο και στον κόσμο», της Ελένης Χέλμη Μαρκεζίνη
«Το σώμα», της Στέφενι Μέιερ
«Ορχήστρα φαινομένων», του Αθανάσιου Βαβλίδα
«Μάσκα στο φεγγάρι», του Μάνου Κοντολέων
«Ο Βιολονίστας», του Κώστα Καρακάση
«Μπράβο μικρέ», του Γεράσιμου Τσιαπάρα
«Ο Ελληνισμός στη Νότια Ουαλία», του πρεσβύτερου Αναστάσιου Δ. Σαλαπάτα
«Έκλειψη», της Στέφενι Μέιερ
«Το μεγάλο ταξίδι της κινέζικης πάπιας», του Βασίλη Παπαθεοδώρου
«Έρως, Θέρος, Πόλεμος», της Ευγενίας Φακίνου
«Το στόμα του διαβόλου», του Αντώνη Κρύσιλα
«Κάτι τρέχει με τη μαμά του Σάκη», της Λένας Μερίκα
Β 
Αναζήτηση
Β 
Β 
Up
Β 
Β 
Β 
Επικοινωνία | Όροι Χρήσης | Πλοηγηθείτε | Λάβετε Μέρος | Δημιουργία και Ανάπτυξη ΆΡΚΕΣΙΣ
Β 
Β