Αρχική Ματιά
Νέο στη Ματιά
Β  ΕΙΔΑ .:ΤΑΞΙΔΙΑ .:ΣΥΝΤΑΓΕΣ .:ΒΙΒΛΙΑ .:ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ .:ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ .:ΔΙΑΦΟΡΑ .:ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ .:ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ .:ΤΥΧΑΙΑ ΣΕΛΙΔΑ Β 
Β 
Β 
Β 
Βιβλία... Αρχική Βιβλιοθήκης ...Λυκόφως!
Για να επιστρέψετε στα Βιβλία κάντε κλικ εδώ! Για να επιστρέψετε στα Διάφορα κάντε κλικ εδώ!
Β 

«Λυκόφως», της Στέφενι Μέιερ

Β 

«Λυκόφως», της Στέφενι ΜέιερΠριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε επιτέλους στην Ελληνική γλώσσα το πρώτο βιβλίο της Στέφενι Μέιερ με τίτλο «Λυκόφως» από τις εκδόσεις Πλατύπους και σε μετάφραση της Βασιλικής Λατσίνου.
Είναι το πρώτο βιβλίο της σειράς Twilight που στο εξωτερικό, εδώ και τρία χρόνια (κυκλοφόρησε το 2005 στην Νέα Υόρκη των ΗΠΑ), έχει αγαπηθεί τόσο από τους αναγνώστες ώστε αποτελεί πλέον εκδοτικό φαινόμενο. Χαρακτηριστικό είναι ότι εκτόπισε από την πρώτη θέση των best sellers μια άλλη επιτυχημένη σειρά βιβλίων, αυτή του Χάρυ Πότερ (Harry Potter).
Καταλαβαίνετε λοιπόν με τι αγωνία περίμενα να διαβάσω το βιβλίο αυτό και να μάθω από πρώτο χέρι τι ήταν αυτό που έκανε εκατομμύρια αναγνωστών να αγκαλιάσουν την νέα αυτή σειρά και την συγγραφέα τους με τόσο πάθος.
Η ιστορία της Στέφενι Μέιερ διαδραματίζεται στο Φορκς. Μια βροχερή, καταθλιπτική και ανήλιαγη κωμόπολη της πολιτείας Ουάσιγκτον των ΗΠΑ. Το κλίμα του Φορκς είναι σχεδόν αβάσταχτο για τη Μπέλλα που μόλις μετακόμισε εκεί, στο σπίτι του πατέρα της, από το ηλιόλουστο και ζεστό Φοίνιξ της Αριζόνα. Η μετακόμιση στο Φορκς ήταν μια γενναία απόφαση της Μπέλλα προκειμένου να βοηθήσει την μητέρα της στη συμβίωσή της με τον νέο της σύζυγο, του οποίου οι επαγγελματικές υποχρεώσεις απαιτούν διαρκείς μετακινήσεις. Η άφιξη της Μπέλλα στο Φορκς αλλά και στο Λύκειό του, όπου θα φοιτήσει, είναι κάτι που περίμεναν όλοι μιας και ο πατέρας της, Τσάρλυ, είναι διοικητής του αστυνομικού τμήματος της πόλης. Από την πρώτη κιόλας μέρα γίνεται αποδεκτή στο σχολικό περίγυρο με μοναδική εξαίρεση τον Έντουαρντ Κάλεν που δείχνει να μην την συμπαθεί διόλου. Η ψυχρή σχέση των δύο εφήβων αλλάζει όταν ο Έντουαρντ σώζει σε ένα ατύχημα την ζωή της Μπέλλα. Μετά από αυτό η Μπέλλα αρχίζει να ερωτεύεται τον Έντουαρντ. Το ίδιο όμως συμβαίνει και από την πλευρά του Έντουαρντ. Τα πράγματα θα ήταν πολύ πιο απλά αν ο Έντουαρντ δεν έκρυβε ένα μεγάλο μυστικό το οποίο ανακάλυψε η νεαρή κοπέλα τυχαία σε μια εκδρομή. Ένας νεαρός Ινδιάνος ισχυρίζεται ότι ο Έντουαρντ και η οικογένειά του είναι βρυκόλακες…
Κατ’ αρχήν να σας πω ότι αν και κάποιοι από τους ήρωες του βιβλίου είναι βρυκόλακες, το βιβλίο μπορούν να το απολαύσουν και οι «ποντικόκαρδοι», μιας και στην ουσία πρόκειται για μια απίστευτα τρυφερή ιστορία αγάπης χωρίς τρομακτικές σκηνές και εντελώς εκτός του σκληρού γκόθικ (gothic) κλίματος που έχουν καλλιεργήσει βιβλία αλλά και ταινίες όπως το underworld.
Οι πρώτες καλές εντυπώσεις ξεκινούν από το εξώφυλλο και συνεχίζουν με την ξεχωριστή και ξεκούραστη γραμματοσειρά που διάλεξε και χρησιμοποίησε ο εκδοτικός οίκος Πλατύπους για την Ελληνική έκδοση.
Περνώντας στο πιο σημαντικό μέρος ενός βιβλίου, που είναι το περιεχόμενό του, το πρώτο που θέλω να σας πω είναι ότι σταματάς την ανάγνωση μόνο όταν φτάσεις στην τελευταία του σελίδα. Είναι απλά αδύνατον να το αφήσεις από τα χέρια σου! Τόσο ο τρόπος που γράφει η συγγραφέας, όσο η πλοκή και οι χαρακτήρες του βιβλίου σε αφήνουν με κομμένη την ανάσα από την αγωνία να δεις τι θα συμβεί στην επόμενη σελίδα. Η γλώσσα της συγγραφέως ρέει χωρίς να δημιουργεί «κοιλιά» στην αφήγηση ενώ η ιστορία της Μέιερ έχει τόσες ανατροπές που είναι αδύνατον να φανταστείς είτε την συνέχεια είτε την κατάληξη της.
Είναι μια ιστορία αγάπης που δαγκώνει. Ένα γλυκό, τρυφερό, γοητευτικό και με εξαιρετικό σασπένς βιβλίο, που μπορούν να διαβάσουν τόσο έφηβοι όσο και ενήλικες. Σίγουρα θα μαγέψει τον αναγνώστη του τόσο ώστε να του δώσει ένα ακόμα λόγο για να περιμένει το φθινόπωρο του 2008 με λαχτάρα, αφού τότε θα κυκλοφορήσει το δεύτερο βιβλίο της σειράς. Για τους ανυπόμονους ο εκδοτικός οίκος έχει στο τέλος του βιβλίου ένα μικρό δώρο: μερικές σελίδες από το δεύτερο βιβλίο που θα φέρει τον τίτλο «Νέα Σελήνη».
Κατά την προσωπική μου άποψη το Λυκόφως θα έχει και στην Ελλάδα αντίστοιχη επιτυχημένη πορεία με αυτήν που έχει και στο εξωτερικό. Το απόλαυσα από την πρώτη μέχρι την τελευταία του σελίδα. Περιμένω με αγωνία τα επόμενα βιβλία της σειράς Twilight και φυσικά σας προτείνω ανεπιφύλακτα να τα διαβάσετε!

Β 

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου μεταφέρουμε:

Για τρία πράγματα ήμουν απολύτως σίγουρη.

Πρώτον ο Έντουαρντ ήταν βρικόλακας.

Δεύτερον, υπήρχε ένα κομμάτι του – και δεν ήξερα πόσο μπορεί να υπερίσχυε αυτό το κομμάτι – που διψούσε για το αίμα μου.

Και τρίτον, ήμουν ανεπιφύλακτα και αμετάκλητα ερωτευμένη μαζί του.

ΒΑΘΙΑ ΓΟΗΤΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΣΑΣΠΕΝΣ, ΤΟ ΛΥΚΟΦΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΓΑΠΗΣ ΠΟΥ ΔΑΓΚΩΝΕΙ.

Β 
Ν.Π.
Β 
Β 
Άλλα βιβλία της συγγραφέως Στέφενι Μέιερ (Stephenie Meyer):
Β 
Νέα Σελήνη Β  Έκλειψη Β  Χαραυγή
Β  Β 
Β 
Το σώμα Β  Β  Β  Β 
Β  Β  Β  Β 
Β 
Β 
Β 
Β 
Το καταπληκτικό αυτό βιβλίο αποτέλεσε και το σενάριο για την ταινία Twilight που πρόκειται να προβληθεί στο κοινό τον Δεκέμβριο του 2008. Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα επίσημο promotional τρέιλερ της ταινίας αυτής!
Β 
Β 
Διαβάστε για την σειρά βιβλίων Twilight και για την συγγραφέα τους Στέφενι Μέιερ κάνοντας κλικ εδώ!
Β 
Β 
Β 
Σχετικά links:
Β 
Β 
Όλα τα βιβλία που έχουμε διαβάσει και παρουσιάσει, μέχρι στιγμής, μέσα από τη Ματιά!
Β 
Δείτε:
Ταινίες
Βιβλία
Ήξερες ότι...
Ζώα
Φυτά
Μικρά και Μεγάλα
Ανακαλύψεις - Εφευρέσεις
CD Μουσικής
Β 
Δείτε επίσης:
«Η ανακάλυψη της αυγής», του Βάλτερ Βελτρόνι
«Τα ντουρντουβάκια», του Δημήτρη Μπατσιούλα
«Απατηλή λάμψη», της Τζέιν Στάντον Χίτσκοκ
«Φόνος στο νησί», της Τζοάνας Χάινς
«Οι Άγγελοι της Φλωρεντίας», της Τζοάνας Χάινς
«Μαντάμ Κιουρί» της Εύας Κιουρί
«Κλάσμα δευτερολέπτου», του Ντέιβιντ Μπαλντάτσι
«Λυκόφως», της Στέφενι Μέιερ
«Έρωτας με χαμηλά λιπαρά», της Λένας Μερίκα
«Έξοδος», του Λευτέρη Σακκά
«Φονικό χαμόγελο» της Λίζας Σκοτολίνε
«Γεράπετρος», του Σταύρου Χριστοδουλάκη
«Το νησί», της Βικτόρια Χίσλοπ
«Πέντε εκατομμύρια για να μ’ αγαπάς», του Γιώργου Φυτιλή
«Ταχύτητα», του Ντιν Κουντζ
«Κομμάτια Φυγής», της Ανν Μάικλς
«Η ματζίκα της αγάπης», της Πασχαλίας Τραυλού
«Θεανώ η λύκαινα της Πόλης», της Λένας Μαντά
«Μαριάνα», της Κάθριν Βαζ
«Η κατάρα του Νείλου», του Γουίλμπουρ Σμιθ
«Ο ψεύτης παππούς» της Άλκης Ζέη
Β 
Αναζήτηση
Β 
Β 
Β 
Up
Β 
Β 
Β 
Επικοινωνία | Όροι Χρήσης | Πλοηγηθείτε | Λάβετε Μέρος | Δημιουργία και Ανάπτυξη ΆΡΚΕΣΙΣ
Β 
Β