Αρχική Ματιά
Νέο στη Ματιά
Β  ΕΙΔΑ .:ΤΑΞΙΔΙΑ .:ΣΥΝΤΑΓΕΣ .:ΒΙΒΛΙΑ .:ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ .:ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ .:ΔΙΑΦΟΡΑ .:ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ .:ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ .:ΤΥΧΑΙΑ ΣΕΛΙΔΑ Β 
Β 
Β 
Β 
Βιβλία... Αρχική Βιβλιοθήκης ...Έραγκον!
Για να επιστρέψετε στα Βιβλία κάντε κλικ εδώ! Για να επιστρέψετε στα Διάφορα κάντε κλικ εδώ!
Β 

«Έραγκον» του Κρίστοφερ Παολίνι

Β 

«Έραγκον» του Κρίστοφερ ΠαολίνιΗ πρώτη μου επαφή με τον κόσμο που δημιούργησε ο Κρίστοφερ Παολίνι (Christopher Paolini) έγινε σε μια αίθουσα κινηματογράφου. Ως λάτρης των ταινιών, αυτού του είδους, δεν θα μπορούσα παρά να δώσω το παρόν σε κάποια από τις αίθουσες που πρόβαλαν την ταινία Eragon. Η ταινία, όταν την είδα, μου άρεσε αρκετά και αυτός ήταν ο λόγος που με οδήγησε στο να διαβάσω το βιβλίο πάνω στο οποίο βασίστηκε το σενάριο της. Για αυτό το βιβλίο θα σας μιλήσω σε αυτές τις γραμμές. «Έραγκον» λοιπόν, του Κρίστοφερ Παολίνι. Το πρώτο βιβλίο μιας τριλογίας με γενικό τίτλο «Η Κληρονομιά».
Το «Έραγκον» κυκλοφόρησε στο εξωτερικό τον Αύγουστο του 2003 με τον τίτλο «Eragon, Inheritance Trilogy, Book One» όταν ο συγγραφέας του ήταν σε ηλικία μόλις 20 ετών. Δύο χρόνια αργότερα, το Μάιο του 2005, κυκλοφόρησε στην Ελλάδα από τις εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ σε μετάφραση της Φωτεινής Μεγαλούδη. Από τότε έχουν πραγματοποιηθεί επτά ανατυπώσεις, γεγονός που δείχνει ότι το βιβλίο έχει γίνει αγαπητό στους Έλληνες βιβλιόφιλους. Ας πάρουμε όμως μια μικρή γεύση από τον κόσμο του Κρίστοφερ Παολίνι.
Οι ήρωες του «Έραγκον» ζουν σε μια φανταστική χώρα που ονομάζεται Αλαγαισία. Κεντρικός ήρωας του βιβλίου, από τον οποίο πήρε και τον τίτλο του, είναι ο Έραγκον. Τον συναντάμε στη «Ραχοκοκαλιά» όπου έχει πάει για κυνήγι με σκοπό να βρει θηράματα που θα εξασφαλίσουν κρέας για την διατροφή της οικογένειας του. Ο έφηβος Έραγκον ζει με τον θείο και τον ξάδερφό του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Είναι ένα κλασικό παιδί αγροτικής οικογένειας που ασχολείται με τα χωράφια και το κυνήγι. Όλα αυτά, όμως, μέχρι να βρει στην «Ραχοκοκαλιά» μια παράξενη γαλάζια πέτρα. Μια πέτρα που όπως αποδείχθηκε ήταν αυγό δράκου. Από αυτό το αυγό θα γεννηθεί η Σαφίρα. Ένας θηλυκός δράκος που μαζί με τον Έραγκον θα αποτελέσουν ένα ζευγάρι Δράκου – Δρακοκαβαλάρη. Τέτοιο ζευγάρι έχει να εμφανιστεί στην Αλαγαισία εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Η αναβίωση του σώματος των Δρακοκαβαλάρηδων είναι η κληρονομιά που έλαβε ο Έραγκον. Μια κληρονομιά που θα τον οδηγήσει σε πολλές περιπέτειες, μάχες, χαρές και λύπες. Η πορεία αυτή του Έραγκον ξετυλίγεται στις 665 σελίδες (καθαρού κειμένου) του βιβλίου. Δεν θα σας πω περισσότερα για να μην σας χαλάσω την απόλαυση της ανάγνωσης του βιβλίου.
Θα σας πω όμως την γνώμη μου για το δημιούργημα του Κρίστοφερ Παολίνι. Το «Έραγκον», κατά την προσωπική μου άποψη, είναι ένα πολύ καλό βιβλίο που στέκεται επάξια δίπλα στα άλλα βιβλία της φανταστικής λογοτεχνίας. Το γεγονός ότι ο συγγραφέας του είναι πολύ νεαρός με κάνει να πιστεύω ότι θα απολαύσουμε από την πένα του πολλές όμορφες ιστορίες στο μέλλον.
Σε κάποιο site διάβασα την φράση: «Τρέμε Φρόντο έρχεται ο Έραγκον» η οποία αναφέρεται στον ήρωα των βιβλίων της τριλογίας του Τόλκιν «Ο Άρχοντας των Δακτυλιδιών». Χωρίς να θέλω να μειώσω το «Έραγκον», πιστεύω ότι η παραπάνω φράση είναι το λιγότερο υπερβολική. Ο Τόλκιν, πάντα κατά την προσωπική μου άποψη, είναι ο απόλυτος συγγραφέας φανταστικής λογοτεχνίας και αυτό όχι μόνο χάρη στο ταλέντο του αλλά και λόγο του επιστημονικού του υπόβαθρου.
Επιστρέφοντας στο «Έραγκον» και κλείνοντας αυτό το κείμενο θέλω να σας προτείνω αυτό το βιβλίο ανεπιφύλακτα. Θα σας χαρίσει πολλές ώρες απολαυστικής ανάγνωσης και θα σας ταξιδέψει σε έναν πολύ όμορφο και περιπετειώδη κόσμο. Τον κόσμο του Έραγκον και της Σαφίρας…


Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου μεταφέρουμε:

Ένα αγόρι...
Ένας δράκος...
Ένας κόσμος περιπέτειας...

Όταν ο Έραγκον, ένα φτωχό χωριατόπαιδο, βρίσκει μέσα στο δάσος μια γυαλιστερή γαλάζια πέτρα, νιώθει πολύ τυχερός για την ανακάλυψή του. Ίσως μ' αυτήν αγοράσει το κρέας που χρειάζεται η οικογένειά του για το χειμώνα.
Όταν όμως ανακαλύπτει ότι η πέτρα κρύβει μέσα της ένα μικρούλη δράκο, ο Έραγκον δεν αργεί να συνειδητοποιήσει ότι του έχει δοθεί μια κληρονομιά σχεδόν τόσο παλιά όσο και η ίδια η Αυτοκρατορία.
Μέσα σε μια νύχτα η απλή ζωή του γίνεται χίλια κομμάτια. Τότε αναγκάζεται να μπει σε ένα επικίνδυνο νέο κόσμο: τον κόσμο του πεπρωμένου, της μαγείας και της δύναμης. Με οδηγό ένα αρχαίο σπαθί και τις συμβουλές ενός γέρου παραμυθά, ο Έραγκον και ο φτερωτός δράκος του πρέπει να διασχίσουν την επικίνδυνη χώρα και να αντιμετωπίσουν τους σκοτεινούς εχθρούς μιας Αυτοκρατορίας που την κυβερνά ένας βασιλιάς διεφθαρμένος και δαιμονικός. Μπορεί ο Έραγκον να αντέξει το βάρος του θρύλου των Δρακοκαβαλάρηδων; Το πεπρωμένο της Αυτοκρατορίας ίσως βρίσκεται στα δικά του χέρια.

Β 
Ν.Π.
Β 
Β 
Άλλα βιβλία του συγγραφέα Κρίστοφερ Παολίνι (Christopher Paolini):
Β 
Ο Πρωτότοκος Β  Μπρίσινγκρ Β  Β 
Β  Β  Β 
Β 
Β 
Β 
Όλα τα βιβλία που έχουμε διαβάσει και παρουσιάσει, μέχρι στιγμής, μέσα από τη Ματιά!
Β 
Δείτε:
Ταινίες
Βιβλία
Ήξερες ότι...
Ζώα
Φυτά
Μικρά και Μεγάλα
Ανακαλύψεις - Εφευρέσεις
CD Μουσικής
Β 
Δείτε επίσης:
«Το γαλάζιο δωμάτιο» της Ρόζαμουντ Πίλτσερ
«Το μοναχικό λιοντάρι» της Ρόζαμουντ Πίλτσερ
«Κόκκινη θάλασσα» της Κάλης Καρατζά
«Ατλαντίς» του Ντέιβιντ Γκίμπινς
«Χάρτινα φιλιά» του Δημήτρη Χίλιου
«Με το σφύριγμα του τραίνου» του Δημήτρη Χίλιου
«Αθηνά. Ευτυχώς που δεν γεννήθηκα όμορφη» του Κώστα Καρακάση
«Το κινητό» του Στίβεν Κίνγκ
«UFO, Φάκελος Ελλάδα» του Μάκη Κ. Ποδότα
«Έραγκον» του Κρίστοφερ Παολίνι
«Ο πρωτότοκος» του Κρίστοφερ Παολίνι
«Αποσπάσματα από το τέλος ενός προσώπου» της Στέλλας Σαμιώτου
«Ο Κύριός μου», της Ζωρζ Σαρή
«Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου», της Άλκης Ζεη
«Ε.Π.», της Ζωρζ Σαρή
«Ο μικρός κόσμος του Δον Καμίλο», του Τζοβαννίνο Γκουαρέσκι
«Ένας Γιάνκης του Κονέκτικατ στην Αυλή του Βασιλιά Αρθούρου», του Μαρκ Τουαίην
«Οι πύλες της Φωτιάς», του Στίβεν Πρέσσφιλντ
«Οι Μάγισσες της Σμύρνης», της Μάρας Μεϊμαρίδη
«Η Προφητεία», του Ντιν Κουντζ
«Εχθροί εξ αίματος», του Αρκά
Β 
Β 
Αναζήτηση
Β 
Β 
Up
Β 
Β 
Β 
Επικοινωνία | Όροι Χρήσης | Πλοηγηθείτε | Λάβετε Μέρος | Δημιουργία και Ανάπτυξη ΆΡΚΕΣΙΣ
Β 
Β