Αρχική Ματιά
Νέο στη Ματιά
Β  ΕΙΔΑ .:ΤΑΞΙΔΙΑ .:ΣΥΝΤΑΓΕΣ .:ΒΙΒΛΙΑ .:ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ .:ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ .:ΔΙΑΦΟΡΑ .:ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ .:ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ .:ΤΥΧΑΙΑ ΣΕΛΙΔΑ Β 
Β 
Β 
Β 
Βιβλία... Αρχική Βιβλιοθήκης ...Φρανκενστάιν – Βιβλίο πρώτο: Ο άσωτος υιός!
Για να επιστρέψετε στα Βιβλία κάντε κλικ εδώ! Για να επιστρέψετε στα Διάφορα κάντε κλικ εδώ!
Β 

«Φρανκενστάιν – Βιβλίο πρώτο: Ο άσωτος υιός»,
του Ντιν Κούντζ (Dean Koontz)

Β 

Φρανκενστάιν – Βιβλίο πρώτο: Ο άσωτος υιός, του Ντιν Κούντζ (Dean Koontz)Επιτρέψτε μου να σας ταξιδέψω για λίγο στον χρόνο και στον χώρο. Μην ανησυχείτε δεν θα πάμε πολύ μακριά. Να είδατε φτάσαμε κιόλας. Είναι βράδυ και μια καταρρακτώδης βροχή πέφτει από τα πυκνά σύννεφα που καλύπτουν την λίμνη Λεμάν κοντά στην Γενεύη. Γιατί σας έφερα όμως εδώ και μάλιστα με αυτό τον παλιόκαιρο; Ας πλησιάσουμε τα παράθυρα της βίλας που είναι μπροστά μας για να ρίξουμε μια ματιά στο εσωτερικό και θα σας εξηγήσω. Σας κάνει εντύπωση η διακόσμηση ε; Μα φυσικά αφού είπαμε ότι θα ταξιδέψουμε και στον χρόνο. Είμαστε στις αρχές του καλοκαιριού του 1816… κάντε ησυχία όμως, κάποιοι μπαίνουν στο σαλόνι. Τρεις άντρες και δύο γυναίκες. Αυτούς τους ανθρώπους ήθελα να σας δείξω. Καλά θα κάνουμε να επιστρέψουμε όμως στο παρόν -η βροχή όλο και δυναμώνει- να στεγνώσουμε και να σας εξηγήσω γιατί κάναμε αυτό το σύντομο «ταξιδάκι».
Όπως ήδη σας είπα βρεθήκαμε στα περίχωρα της Γενεύης σχεδόν 200 χρόνια πριν. Η βίλα που κοιτάξαμε στο εσωτερικό της ήταν η βίλα Ντιοντάτι. Οι πέντε άνθρωποι που παρακολουθήσαμε να μπαίνουν στο σαλόνι ήταν ο γιατρός Τζον Γουίλιαμ Πολιντόρι, ο ποιητής Μπίσι Σέλεϊ, η σύντροφός του Μαίρη Γκόντγουιν - Σέλεϊ, η ετεροθαλής αδελφή της Μαίρης, Κλερ Κλέρμοντ και ο ποιητής Λόρδος Τζωρτζ Μπάιρον, ο γνωστός σε όλους μας φιλέλληνας. Την νύχτα που «βρεθήκαμε» κι εμείς εκεί, η πενταμελής αυτή ομάδα αποφάσισε να κάνει ένα άτυπο διαγωνισμό λογοτεχνίας στον οποίο καλούνταν ο καθένας τους να συγγράψει μια ιστορία τρόμου. Αυτή ήταν η μέρα που η πένα της Μαίρης Γκόντγουιν - Σέλεϊ (Mary Godwin Shelley) δημιούργησε τον Φρανκενστάιν (Frankenstein). Από τότε η λέξη «Φρανκεστάιν» έγινε συνώνυμη του φόβου, των τεράτων και φυσικά του επιστήμονα που θέλησε να ξεπεράσει τον Θεό δημιουργώντας ζωή. Περίπου διακόσια χρόνια πέρασαν και ο τρομακτικός ήρωας της Σέλεϊ εμφανίστηκε σε βιβλία, κόμιξ αλλά και κινηματογραφικές ταινίες. Με αυτά και με άλλα φτάσαμε 2005 χρόνια μετά την γέννηση του Χριστού και ο Φρανκεστάιν, αν και κλασσική μορφή, έτεινε να περάσει στην λήθη. Το πέρασμα αυτό όμως ήρθε να αποτρέψει ο πετυχημένος συγγραφέας Ντιν Κουντζ (Dean Koontz) με τα βιβλία μιας τριλογίας που φέρει τον τίτλο Φρανκεστάιν (Frankenstein). Στο πρώτο βιβλίο αυτής της τριλογίας είναι αφιερωμένες οι γραμμές που διαβάζετε αυτήν την στιγμή. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα ένα ένα.
Όπως ήδη είπαμε το βιβλίο αυτό γράφτηκε το 2005. Στο εξωτερικό κυκλοφόρησε με τίτλο: «Frankenstein - Book One: Prodigal Son». Στην ελληνική γλώσσα κυκλοφόρησε πρόσφατα από τον εκδοτικό οίκο ΠΛΑΤΥΠΟΥΣ, σε μετάφραση του Ανδρέα Μιαούλη και με τίτλο: «Φρανκεστάιν - Βιβλίο πρώτο: Ο άσωτος υιός». Συγχαρητήρια αξίζουν τόσο στον μεταφραστή όσο και στον εκδοτικό οίκο για την πολύ προσεγμένη έκδοση των 524 σελίδων καθαρού κειμένου.
Ας δούμε όμως τι έκανε ο Κούντζ και κατάφερε να «αναγεννήσει» τον μύθο του Φρανκενστάιν. Το εύκολο θα ήταν να κάνει ένα λίφτινγκ στον μύθο, να προσθέσει μερικά στοιχεία της εποχής μας και να μας παραδώσει μια σύγχρονη εκδοχή του «τρελού» και «φρικιαστικού» επιστήμονα. Ευτυχώς για εμάς ο Ντιν Κουντζ δεν διάλεξε τον εύκολο δρόμο, αλλά…
Άφησε ανέπαφο τον αρχικό μύθο και δημιούργησε την συνέχεια του μετά από διακόσια χρόνια, όσα δηλαδή έχουν περάσει και από την «γέννηση» του μύθου από την Μαίρη Σέλεϊ. Έτσι στο πολύ καλό αυτό βιβλίο συναντάμε τον δόκτορα Φρανκενστάιν στην σημερινή εποχή. Μέσω της επιστήμης του έχει καταφέρει όχι μόνο να προσφέρει στον εαυτό του μακροζωία αλλά έχει ξεκινήσει και την δημιουργία μιας νέας ράτσας «ανθρώπων». Τα σχέδια του για αντικατάσταση των ανθρώπων από τα δημιουργήματά του προσπαθεί να σταματήσει ένας μυστηριώδης άντρας που γνωρίζει καλά τον δόκτορα Φρανκενστάιν. Ξεκινάει από το μακρινό Θιβέτ και καταλήγει στην μαγευτική Νέα Ορλεάνη όπου έχει την έδρα του ο φρικιαστικός επιστήμονας. Την ίδια στιγμή έρευνες της αστυνομίας, για έναν κατά συρροήν δολοφόνο, που συλλέγει μέλη από το κάθε θύμα του, οδηγούν μια ντετέκτιβ στα χνάρια του δόκτορα Φρανκενστάιν και του κυνηγού του.
Δεν θα σας γράψω όμως άλλα για την υπόθεση του βιβλίου, μην σας χαλάσω την απόλαυση της ανάγνωσης του. Θα σας πω μόνο το εξής. Η πένα του Κουντζ εγγυάται όπως πάντα ένα καταπληκτικό θρίλερ που θα σας καθηλώσει και θα σας συναρπάσει με τις ανατροπές και την έντονη δράση του. Αυτό σε συνδυασμό με την πολύ προσεγμένη ελληνική έκδοση κάνουν το «Φρανκενστάιν - Βιβλίο πρώτο: Ο άσωτος υιός» ένα από τα βιβλία που αξίζει να διαβάσετε και να προσθέσετε στην βιβλιοθήκη σας.
Κλείνοντας το κείμενο αυτό να σας πω ότι και το δεύτερο βιβλίο της τριλογίας έχει γραφτεί από τον συγγραφέα και κυκλοφορεί στο εξωτερικό υπό τον τίτλο: «Frankenstein - Book Two: City of Night». Η ελληνική έκδοση του βιβλίου αυτού αναμένεται τον Νοέμβριο (2007) και θα φέρει τον τίτλο: «Φρανκενστάιν - Βιβλίο δεύτερο: Πόλη της Νύχτας». Το ότι το περιμένω πως και πως δεν χρειάζεται πιστεύω να το αναφέρω, ε; Άντε, διαβάστε το πρώτο βιβλίο σύντομα για να περιμένουμε το δεύτερο παρέα. Καλή ανάγνωση!

Β 

Από το οπισθόφυλλο μεταφέρουμε:

Το όνομά του είναι Δευκαλίωνας και το μισό κατεστραμμένο του πρόσωπό κρύβεται πίσω από ένα περίτεχνο τατουάζ. Ένας δεξιοτέχνης του υπερφυσικού, η προέλευσή του είναι μυστηριώδης και έχει ταξιδέψει στους αιώνες κουβαλώντας ένα μυστικό πιο φριχτό κι απ' το θάνατο. Ποιος στ' αλήθεια είναι;

Οδηγημένος από το πεπρωμένο του φτάνει σε μια πόλη βυθισμένη στον τρόμο και τον πανικό από τη δράση ενός δολοφόνου, ο οποίος επιλέγει προσεκτικά τα θύματά του γυρεύοντας να βρει μέσα τους την ανθρωπιά που λείπει από τον ίδιο.

Η ντετέκτιβ Ο' Κόνορ είναι ψύχραιμη, και κυνική. Ο συνεργάτης της, Μάικλ, της είναι τόσο πιστός κι αφοσιωμένος που δε θα δίσταζε να την ακολουθήσει και μέχρι την Κόλαση αν χρειαζόταν -και εκεί ακριβώς ίσως να καταλήξει αυτή η υπόθεση. Αφού, αίφνης, η αστυνομικός με την τετράγωνη λογική, αρχίζει να μιλάει για μια συνωμοσία εκατοντάδων ετών, για την ύπαρξη μιας νέας ράτσας σχεδόν αθάνατων όντων, για δολοφόνους που μοιάζουν -λίγο πολύ- με ανθρώπους. Σύντομα θα αποδειχτεί πως όσο παράλογη κι αν ακούγεται, η αλήθεια είναι πολύ πιο απειλητική. Γιατί ο αντίπαλός τους δεν είναι απλά ένας μανιακός δολοφόνος, αλλά ο παρανοϊκός δημιουργός του.

Από τον μαιτρ του τρόμου Dean Koontz, έρχεται η συνέχεια της πιο κλασσικής ιστορίας τρόμου όλων των εποχών. Αν νομίζετε πως γνωρίζετε την ιστορία, ξέρετε μόνο τη μισή αλήθεια. Ετοιμαστείτε για το μυστήριο, το μύθο, τον τρόμο και την μαγεία του Φρανκενστάιν: Ο άσωτος υιός.
Η κάθε πόλη κρύβει τα μυστικά της. Όμως κανένα δεν είναι τόσο τρομερό όσο αυτό.

Β 
Δείτε επίσης το βιβλίο «Φρανκενστάιν – Βιβλίο δεύτερο: Πόλη της νύχτας» κάνοντας κλικ εδώ!
Β 
Ν.Π.
Β 
Β 
Β 
Β 
Για να διαβάσετε για τον συγγραφέα Ντιν Κουντζ, κάντε κλικ εδώ!
Β 
Β 
Βιβλία του συγγραφέα Ντιν Κουντζ (Dean Koontz):
Β 
Φρανκενστάιν - Βιβλίο πρώτο: Ο άσωτος υιός Β  Φρανκενστάιν - Βιβλίο δεύτερο: Πόλη της νύχτας Β  Φρανκενστάιν - Βιβλίο τρίτο: Νεκρός και ζωντανός
Β  Β 
Β 
>
Ο παράξενος Τόμας Β  Η προφητεία Β  Ταχύτητα
Β  Β 
Β 
Β 
Όλα τα βιβλία που έχουμε διαβάσει και παρουσιάσει, μέχρι στιγμής, μέσα από τη Ματιά!
Β 
Δείτε:
Ταινίες
Βιβλία
Ήξερες ότι...
Ζώα
Φυτά
Μικρά και Μεγάλα
Ανακαλύψεις - Εφευρέσεις
CD Μουσικής
Β 
Δείτε επίσης:
«Η αγάπη δεν έχει τέλος», του Κώστα Καρακάση
«Ιστορίες για τον Θεό και τον άνθρωπο», του Κώστα Καρακάση
«Πορτραίτα σε θρυμματισμένο καθρέπτη», του Κώστα Καρακάση
«Μαρμαρωμένος βασιλιάς», του Γιάννη Σιδέρη
«Ένας Ίκαρος ήταν αρκετός», του Κώστα Καρακάση
«Το blog του Ευτύχη», της Λένας Μερίκα
«Φρανκενστάιν – Βιβλίο πρώτο: Ο άσωτος υιός», του Ντιν Κούντζ
«Κοντά στις ράγες», της Άλκης Ζέη
«Ο νοικοκυρός», της Λένας Μερίκα
«Ένας πιερότος για τη μαμά», της Λένας Μερίκα
«Διπλό κλικ στον έρωτα», της Λένας Μερίκα
«Με κύμινο και αγάπη», της Λένας Μερίκα
«Αναζητώντας Κροκανθρώπους», του Νικόλα Άσιμου
«Τα γενέθλια», της Ζωρζ Σαρή
«Η παγίδα των αηδονιών», της Λίαν Χερν
«Οι ονειρότοποι της Γης», του Γιώργου Μπαλάνου
«Με το γρασίδι για προσκέφαλο», της Λίαν Χερν
«Το λαμπρό φεγγάρι»», της Λίαν Χερν
«Οι επισκέπτες», της Διδώς Σωτηρίου
«Τα Μυστήρια του Κόσμου», του Άρθουρ Κλαρκ
«Όταν ο ήλιος», της Ζωρζ Σαρή
Β 
Β 
Αναζήτηση
Β 
Β 
Β 
Up
Β 
Β 
Β 
Επικοινωνία | Όροι Χρήσης | Πλοηγηθείτε | Λάβετε Μέρος | Δημιουργία και Ανάπτυξη ΆΡΚΕΣΙΣ
Β 
Β