Αρχική Ματιά
Νέο στη Ματιά
Β  ΕΙΔΑ .:ΤΑΞΙΔΙΑ .:ΣΥΝΤΑΓΕΣ .:ΒΙΒΛΙΑ .:ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ .:ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ .:ΔΙΑΦΟΡΑ .:ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ .:ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ .:ΤΥΧΑΙΑ ΣΕΛΙΔΑ Β 
Β 
Β 
Β 
Βιβλία... Αρχική Βιβλιοθήκης ...Ο παράξενος Τόμας!
Για να επιστρέψετε στα Βιβλία κάντε κλικ εδώ! Για να επιστρέψετε στα Διάφορα κάντε κλικ εδώ!
Β 

«Ο παράξενος Τόμας», του Ντιν Κουντζ

Β 
«Ο παράξενος Τόμας» του Ντιν ΚουντζΚατά το «Ο καλός ο μύλος όλα τα αλέθει» υπάρχει και το «Ο καλός βιβλιοφάγος όλα τα διαβάζει». Ή σχεδόν όλα, μην με περάσετε και για σαβουροαναγνώστη κατά το σαβουρο… καλά δεν το λέω. Ο χαρακτηρισμός βιβλιοφάγος μου άρεσε από την στιγμή που τον άκουσα, στα μαθητικά μου χρόνια, και από τότε προσπαθώ να τον υποστηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις. Δεν σας κρύβω ότι στην Αίθουσα του Θρόνου (βλέπε τουαλέτα), έναν από τους αγαπημένους μου τόπους για ανάγνωση, όταν δεν έχω κάποιο βιβλίο ή περιοδικό, διαβάζω τις συσκευασίες από σαμπουάν, αφρούς ξυρίσματος και ότι άλλο βρίσκεται εκεί. Τα περισσότερα από τα βιβλία που διαβάζω, μου τα προμηθεύει η κολλητή μου, επίσης δεινή βιβλιοφάγος. Πριν λίγες μέρες, προσπαθώντας να διατηρήσει το τίτλο του επίσημου προμηθευτή μου, ήρθε επίσκεψη με μια αγκαλιά βιβλία. Το πρώτο που διάβασα, από αυτήν την «παρτίδα», ήταν αυτό για το οποίο θέλω να σας γράψω, και όπως πάντα μακρυγορώ.
Τίτλος του βιβλίου «Ο παράξενος Τόμας» και συγγραφέας ο Ντιν Κουντζ (Dean Koontz). Δύο πράγματα με έκαναν να διαβάσω το βιβλίο αυτό πριν από τα άλλα. Το πρώτο ήταν ο συγγραφέας, ο οποίος καταλαμβάνει μια από τις πρώτες θέσεις στην λίστα, με τους αγαπημένους μου συγγραφείς. Το δεύτερο ήταν το εξώφυλλο που, δεν ξέρω για πιο λόγο, μου έκανε εντύπωση. Ο πρωτότυπος τίτλος του βιβλίου είναι «Odd Thomas» και κυκλοφόρησε στις Η.Π.Α. το 2004. Η Ελληνική έκδοση του βιβλίου, κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Bell τον Ιούνιο του 2006 με τίτλο, όπως ήδη αναφέραμε «Ο παράξενος Τόμας». Την πολύ καλή μετάφραση του βιβλίου από το πρωτότυπο, υπογράφει η Γωγώ Αρβανίτη, η οποία σύμφωνα με την βάση δεδομένων «ΒΙΒΛΙΟΝΕΤ» (www.biblionet.gr), έχει επιμεληθεί άλλες 26 μεταφράσεις ξενόγλωσσων βιβλίων.
Για να πάρετε μια γεύση από το εν λόγω βιβλίο, να σας πω ότι κεντρικός ήρωας του, είναι ο εικοσάχρονος Οντ Τόμας, που εργάζεται ως ψήστης σε ένα εστιατόριο της πόλης Πίκο Μούντο. Αν και ανήκει στην κατηγορία των έμπειρων χειριστών της ψησταριάς, δεν είναι αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει. Η ιδιαιτερότητα του έγκειται στο ότι έχει την δυνατότητα να βλέπει ανθρώπους που έχουν πεθάνει και που για κάποιο λόγο συνεχίζουν να περιφέρονται στον κόσμο των ζωντανών, αόρατοι βέβαια από όλους εκτός από τον ίδιο. Οι ορατές για τον Τόμας οντότητες, τον βοηθούν κάποιες φορές να λύσει τον γρίφο που υπάρχει γύρω από την δολοφονία τους. Εκτός από αυτές τις περιπλανώμενες ψυχές, ορατά είναι για τον Τόμας Οντ και τα «μπόνταχ». Τα «μπόνταχ» είναι, επίσης, άυλες οντότητες που έλκονται από την βία. Η παρουσία τους, τον προειδοποιεί ότι κάποιο έγκλημα πρόκειται να διαπραχθεί στον χώρο που είναι αυτά συγκεντρωμένα. Στις πρώτες σελίδες του βιβλίου εμφανίζονται κάποια «μπόνταχ» στο Πίκο Μούντο, των οποίων ο αριθμός αυξάνεται καθώς περνάει ο χρόνος και οι σελίδες από το «Ο παράξενος Τόμας» που έχουμε διαβάσει. Το τι θα γίνει θα το ανακαλύψετε, φυσικά, όταν διαβάσετε το βιβλίο.
Οι 429 σελίδες του βιβλίου θα περάσουν γρηγορότερα απ’ όσο θα θέλατε, ενώ η πένα του Ντιν Κουντζ δεν θα σας αφήσει να βαρεθείτε ούτε στιγμή. Το συγκεκριμένο βιβλίο είναι ένα από τα καλύτερα βιβλία που έχει γράψει ο συγγραφέας, τα οποία ανέρχονται σε αριθμό πάνω από σαράντα. Στην Ελληνική γλώσσα έχουν κυκλοφορήσει, από τις εκδόσεις Bell, είκοσι από αυτά. Ενδεικτικό της επιτυχίας του Κουντζ, είναι ότι τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε 38 γλώσσες ενώ έχουν τυπωθεί 225 εκατομμύρια αντίτυπα τους. Στον αριθμό αυτό προστίθενται 17 εκατομμύρια αντίτυπα κάθε χρόνο.
Αν δεν έχετε διαβάσει ποτέ Ντιν Κουντζ, το «Ο παράξενος Τόμας» είναι ίσως το καλύτερο βιβλίο για να κάνετε την γνωριμία σας με τον συγγραφέα. Καλή ανάγνωση.
Β 
Ν.Π.
Β 
Β 
Για να διαβάσετε για τον συγγραφέα Ντιν Κουντζ, κάντε κλικ εδώ!
Β 
Β 
Βιβλία του συγγραφέα Ντιν Κουντζ (Dean Koontz):
Β 
Φρανκενστάιν - Βιβλίο πρώτο: Ο άσωτος υιός Β  Φρανκενστάιν - Βιβλίο δεύτερο: Πόλη της νύχτας Β  Φρανκενστάιν - Βιβλίο τρίτο: Νεκρός και ζωντανός
Β  Β 
Β 
>
Ο παράξενος Τόμας Β  Η προφητεία Β  Ταχύτητα
Β  Β 
Β 
Β 
Όλα τα βιβλία που έχουμε διαβάσει και παρουσιάσει, μέχρι στιγμής, μέσα από τη Ματιά!
Β 
Δείτε:
Ταινίες
Βιβλία
Ήξερες ότι...
Ζώα
Φυτά
Μικρά και Μεγάλα
Ανακαλύψεις - Εφευρέσεις
CD Μουσικής
Β 
Δείτε επίσης:
«Δεκαήμερον» του Ιωάννη Βοκάκιου
«1984» του Τζωρτζ Όργουελ
«Μια αγάπη για δύο» της Ζωρζ Σαρή και της Αργυρώς Κοκορέλη
«Αγάπες τηγανιτές» της Λένας Μερίκα
«Ο παράξενος Τόμας» του Ντιν Κουντζ
«Η Αλεξιάδα» της Άννας Κομνηνής
«Με ή χωρίς εσένα» της Κάρολ Μάθιους
«Πήραν την πόλη πήραν την» της Μαρίας Λαμπαδαρίδου Πόθου
«Ο Ανεψιός του Μάγου – Το χρονικό της Νάρνια» του Κ. Σ. Λιούις
«Το λιοντάρι, η μάγισσα και η ντουλάπα – Το χρονικό της Νάρνια» του Κ. Σ. Λιούις
«Το άλογο και το αγόρι του – Το χρονικό της Νάρνια» του Κ. Σ. Λιούις
«Ο πρίγκιπας Κασπιανός – Το χρονικό της Νάρνια» του Κ. Σ. Λιούις
«Ο Ταξιδιώτης της αυγής – Το χρονικό της Νάρνια» του Κ. Σ. Λιούις
«Ο ασημένιος θρόνος - Το χρονικό της Νάρνια» του Κ. Σ. Λιούις
«Η τελευταία μάχη – Το χρονικό της Νάρνια» του Κ. Σ. Λιούις
«Κόρη σε τιμή ευκαιρίας», της Λένας Μερίκα
«Οι γιατροί του Νέου Κόσμου», της Λένας Μερίκα
«Η αρραβωνιαστικιά του Αχιλλέα», της Άλκης Ζέη
«Στου κουφού την πόρτα!», του Δημήτρη Ψαθά
«Μέσα στις φλόγες», της Διδώς Σωτηρίου
«Ματωμένα χώματα», της Διδώς Σωτηρίου
Β 
Β 
Αναζήτηση
Β 
Β 
Up
Β 
Β 
Β 
Επικοινωνία | Όροι Χρήσης | Πλοηγηθείτε | Λάβετε Μέρος | Δημιουργία και Ανάπτυξη ΆΡΚΕΣΙΣ
Β 
Β