Αρχική Ματιά
Νέο στη Ματιά
Β  ΕΙΔΑ .:ΤΑΞΙΔΙΑ .:ΣΥΝΤΑΓΕΣ .:ΒΙΒΛΙΑ .:ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ .:ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ .:ΔΙΑΦΟΡΑ .:ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ .:ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ .:ΤΥΧΑΙΑ ΣΕΛΙΔΑ Β 
Β 
Β 
Β 
Βιβλία... Αρχική Βιβλιοθήκης ...Φρανκενστάιν – Βιβλίο τρίτο: Νεκρός και Ζωντανός!
Για να επιστρέψετε στα Βιβλία κάντε κλικ εδώ! Για να επιστρέψετε στα Διάφορα κάντε κλικ εδώ!
Β 

«Φρανκενστάιν – Βιβλίο τρίτο: Νεκρός και Ζωντανός»,
του Ντιν Κουντζ (Dean Koontz)

Β 

«Φρανκενστάιν – Βιβλίο τρίτο: Νεκρός και Ζωντανός», του Ντιν Κουντζ (Dean Koontz)Είναι γεγονός! Το «Φρανκενστάιν – Βιβλίο τρίτο: Νεκρός και Ζωντανός», του Ντιν Κουντζ βρίσκεται πλέον στα βιβλιοπωλεία όλης της χώρας. Σπεύσατε! Το περιμέναμε από την Άνοιξη του 2008 και έφτασε -επιτέλους- τον Νοέμβρη του 2009. Δύο ολόκληρα χρόνια μετά την κυκλοφορία του προηγούμενου -δεύτερου σε σειρά με τίτλο «Πόλη της νύχτας»- βιβλίου της τριλογίας (που θα γίνει τελικά έπος αφού ήδη ανακοινώθηκε και η κυκλοφορία του τέταρτου μέλους της σειράς).

Ο ίδιος ο Ντιν Κουντζ καθυστέρησε την συγγραφή του «Νεκρός και Ζωντανός». Λέγεται ότι εξαιτίας των γεγονότων που είχαν συμβεί στην Νέα Ορλεάνη από τον τυφώνα Κατρίνα, δεν ήθελε να γράψει ένα βιβλίο τρόμου που θα έχει σαν φόντο την ίδια πόλη που είχε δεινοπαθήσει στην πραγματικότητα (τα δύο πρώτα βιβλία είχαν γραφτεί πριν την καταστροφή). Όπως και να έχει -πέρασαν άλλωστε και 3-4 χρόνια από τότε- κυκλοφόρησε στο εξωτερικό το τρίτο βιβλίο, τον Ιούλιο που μας πέρασε (Frankenstein – Book Three: Dead and AliveDean Koontz - 2009). Χάρη στον αγώνα δρόμου που έκαναν οι εκδόσεις Πλατύπους, μόλις 3 μήνες μετά, υπάρχει και η ελληνική έκδοση του «Νεκρός και Ζωντανός», την μετάφραση του οποίου υπογράφει ο Ανδρέας Μιαούλης -είχε αναλάβει και την μετάφραση των δύο προηγουμένων.

Ας αφήσουμε όμως το "εξώφυλλο" και να μπούμε στο ζουμί... Βρισκόμαστε για άλλη μια φορά στην Νέα Ορλεάνη. Μια πόλη που έχει όμως χάσει την συνηθισμένη της όψη, εξαιτίας μιας ανακοίνωσης της μετεωρολογικής υπηρεσίας σχετικά με ένα κυκλώνα που είναι πιθανόν να πλήξει την περιοχή. Οι δρόμοι είναι σχεδόν άδειοι ενώ τα καταστήματα που συνήθως έσφιζαν από ζωή τώρα είναι κλειστά, σκοτεινά και έρημα.

Δυστυχώς όμως για τους κατοίκους, ο πιθανός τυφώνας δεν είναι η μοναδική δαμόκλειος σπάθη που ταλαντώνεται πάνω από την ύπαρξη τους. Η αυτοκρατορία που σχεδίαζε εδώ και δεκαετίες ο Βίκτωρας Ήλιος (δρ. Φρανκενστάιν) είναι πλέον ante portas. Ήδη σημαντικοί για την επαγγελματική τους δραστηριότητα άνθρωποι (δικαστές, αστυνομικοί κλπ.) έχουν αντικατασταθεί με αντίγραφα (κλώνους) τους: τα άτομα της Νέας Ράτσας. Τις μηχανές από σάρκα που σχεδιάζονταν, δημιουργούνταν και προγραμματίζονταν από τον ψυχοπαθή επιστήμονα στα «Χέρια του Ελέους» -το πρώην καθολικό νοσοκομείο που πλέον είναι τα εργαστήρια του- καθώς και σε μία άλλη "φάρμα" λίγο έξω από την πόλη της Νέας Ορλεάνης.

Στόχος του "Πατερούλη ή Μελισσοκόμου" (έτσι αποκαλούν τον Βίκτωρα Ήλιο τα δημιουργήματα του) είναι να γίνει ο απόλυτος και μοναδικός άρχοντας του πλανήτη. Όμως κάποια από τα "παιδιά" του, παρουσιάζουν δυσλειτουργίες - σημάδια εξέγερσης στην συμπεριφορά τους, αρχίζοντας έτσι να δρουν ανεξέλεγκτα... και μάλιστα νιώθουν ένα περίεργο συναίσθημα όταν παρακούν τον δημιουργό τους... νιώθουν κάτι που θυμίζει αυτό που οι άνθρωποι αποκαλούν «ικανοποίηση»...

Η Κάρσον Ο' Κόνορ, η ντετέκτιβ της διεύθυνσης ανθρωποκτονιών, και ο Μάικλ Μάντισον, ο συνεργάτης της, είναι γνώστες της κατάστασης και προσπαθούν να γίνουν το τροχοπέδη στα σχέδια του φρενοβλαβούς Βίκτωρα...

...Γιατί ήταν καιρός τώρα που οι δυο τους δεν εμπιστεύονταν τους συναδέλφους τους.
Ο Βίκτωρ Ήλιος είχε αντικαταστήσει πολλούς από τους αξιωματούχους της πόλης με πιστά τους αντίγραφα. Ίσως μέχρι κι ένα 10% της αστυνομικής δύναμης αποτελείτο τώρα από δημιουργήματα του Βίκτωρα, αλλά μπορεί πάλι... αυτό το ποσοστό να άγγιζε το 90%. Η Κάρσον λογάριαζε το χειρότερο, για να έχει το κεφάλι της ήσυχο, δηλαδή όσο ήσυχο θα μπορούσε να το έχει υπό τέτοιες συνθήκες...

Σύμμαχός τους είναι ο πρωτότοκος «υιός» του Φρανκενστάιν, ο Δευκαλίωνας. Έχοντας μια κβαντική αντίληψη του χώρου, διαθέτει μια σειρά εκπληκτικών δυνατοτήτων που αποτελούν μέχρι τώρα τον "άσσο στο μανίκι" της τριάδας. Όταν όμως νέοι παίκτες μπαίνουν στο θανάσιμο παιχνίδι, η ζυγαριά αρχίζει να γέρνει έντονα προς μία πλευρά... ποια είναι όμως αυτή;

Τα βιβλία του Ντιν Κουντζ δεν χρειάζονται και ιδιαίτερες συστάσεις. Ο συγγραφέας είναι μεγάλος μάστορας των μυθιστορημάτων τρόμου, και αυτό είναι κάτι που μπορούν να επιβεβαιώσουν τα εκατομμύρια των θαυμαστών του σε όλο τον πλανήτη. Και στο «Φρανκενστάιν – Βιβλίο τρίτο: Νεκρός και Ζωντανός» ακολουθεί την πετυχημένη του συνταγή: εκπληκτική πλοκή, ολοζώντανες περιγραφές, μοναδικοί χαρακτήρες και γλώσσα που κυλάει σαν το γάργαρο νερό, κάνοντας τις σελίδες του βιβλίου να φεύγουν κατά ριπάς!

Ξεκινάς την ανάγνωση και σαν να είσαι καθισμένος σε ένα βαγονέτο, ταξιδεύεις στον απίστευτο κόσμο που έχει πλάσει ο συγγραφέας. Ένα κόσμο που στην αρχή φαντάζει σουρεαλιστικός «Μα δεν γίνονται αυτά!», κατόπιν ανατριχιαστικός «Γίνονται και παραγίνονται!!» και τέλος απόλυτα τρομακτικός «Βοήθεια!!!».

Άρχισα την ανάγνωση του, το απόγευμα Παρασκευής μετά από μια κουραστική εβδομάδα, έχοντας στο νου μου να διαβάσω λίγο από την αρχή και να αφήσω το υπόλοιπο για το επερχόμενο Σαββατοκύριακο. Με βρήκε το χάραμα του Σαββάτου -το ρούφηξα κυριολεκτικά- διαβάζοντας την τελευταία σελίδα του βιβλίου, ικανοποιημένος για άλλη μια φορά από το ταλέντο του συγγραφέα, στενοχωρημένος που δυστυχώς τελείωσε ένα εξαιρετικό ανάγνωσμα και ανυπόμονος ήδη για το επόμενο... άντε και λίγο νυσταγμένος, αλλά χαλάλι του... Κουντζ είναι αυτός...

Αν έχετε διαβάσει ήδη τα «Ο άσωτος υιός» και «Πόλη της νύχτας», τρέξτε στο πιο κοντινό σας βιβλιοπωλείο να συναντήσετε το «Νεκρός και Ζωντανός». Αν όχι, αγοράστε και τα τρία και ετοιμαστείτε για ένα μοναδικό και μεγάλο περίπατο στο χώρο του θρίλερ και της λογοτεχνίας. Καλή ανάγνωση!

Το τέταρτο βιβλίο θα λέγεται «Χαμένες Ψυχές» (Lost Souls) και ελπίζω να μην κάνουμε μαύρα μάτια για να το δούμε... άντε Ντιν, γράφουμε λέμε τώρα!!!

Β 

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου μεταφέρουμε:

Από την πολυβραβευμένη φαντασία του Dean Koontz, έρχεται μια δυναμική επανεξέταση της πιο κλασικής ιστορίας τρόμου όλων των εποχών. Αν νομίζετε πως γνωρίζετε την ιστορία, ξέρετε μόνο τη μισή αλήθεια. Τώρα η συναρπαστική τριλογία ολοκληρώνεται... Ετοιμαστείτε για το μυστήριο, το μύθο, τον τρόμο και τη μαγεία του.

Β 
Ν.Π.
Β 
Β 
Β 
Β 
Για να διαβάσετε για τον συγγραφέα Ντιν Κουντζ, κάντε κλικ εδώ!
Β 
Β 
Βιβλία του συγγραφέα Ντιν Κουντζ (Dean Koontz):
Β 
Φρανκενστάιν - Βιβλίο πρώτο: Ο άσωτος υιός Β  Φρανκενστάιν - Βιβλίο δεύτερο: Πόλη της νύχτας Β  Φρανκενστάιν - Βιβλίο τρίτο: Νεκρός και ζωντανός
Β  Β 
Β 
>
Ο παράξενος Τόμας Β  Η προφητεία Β  Ταχύτητα
Β  Β 
Β 
Β 
Όλα τα βιβλία που έχουμε διαβάσει και παρουσιάσει, μέχρι στιγμής, μέσα από τη Ματιά!
Β 
Δείτε:
Ταινίες
Βιβλία
Ήξερες ότι...
Ζώα
Φυτά
Μικρά και Μεγάλα
Ανακαλύψεις - Εφευρέσεις
CD Μουσικής
Β 
Δείτε επίσης:
«Τα μυστικά της μαγείας», των Ιβόρ Μπάντιελ και Τζόννυ Ζούκερ
«Ερωμένες και Βασίλισσες», της Μπενεντέττα Κραβέρι
«Τα εργαλεία του σκότους», της Νάνσυ Χιούστον
«Ντέμιαν», του Έρμαν Έσσε
«Φρανκενστάιν – Βιβλίο τρίτο: Νεκρός και Ζωντανός», του Ντιν Κουντζ
«Johnnie Society», του Γιάννη Φαρσάρη
«Διηγήματα Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς και Φώτων», του Χάρη Σακελλαρίου
«Κατεβαίνουν σκαλιά οι αγελάδες;», του Πολ Χάινυ
«Φωτιά», της Σούζαν Κόλινς
«Οι Νεράιδες του Κισμέτ», του Γιάννη Θ. Οικονομίδη
«Αγγελική. Το ημερολόγιο μιας πόρνης», του Λάκη Φουρουκλά
«Ντούμα Κη», του Στίβεν Κινγκ
«Η βραχνή φωνή του ερωδιού», της Λίαν Χερν
«Μιχαήλ Μπακνανάς», του Δημήτρη Φερούση
«Bio/Pic ή Οι ζωές των λίγων», της Χριστίνας Κάλλας-Καλογεροπούλου
«Λαϊκοί θρύλοι και παραδόσεις για παιδιά», του Βασίλη Δ. Αναγνωστόπουλου
«Προφητεία των αδελφών», της Μισέλ Ζινκ
«Σπύρος Ματσούκας: Ο βάρδος της λευτεριάς», του Αθανάσιου Καραπέτσα και του Ιωάννη Λάμπρου
«Ο δράκος της αυτού μεγαλειότητας», της Ναόμι Νόβικ
«Ιμαρέτ. Στη σκιά του ρολογιού», του Γιάννη Καλπούζου
«Το Αϊβαλί η πατρίδα μου», του Φώτη Κόντογλου
Β 
Αναζήτηση
Β 
Β 
Up
Β 
Β 
Β 
Επικοινωνία | Όροι Χρήσης | Πλοηγηθείτε | Λάβετε Μέρος | Δημιουργία και Ανάπτυξη ΆΡΚΕΣΙΣ
Β 
Β