Αρχική Ματιά
Νέο στη Ματιά
Β  ΕΙΔΑ .:ΤΑΞΙΔΙΑ .:ΣΥΝΤΑΓΕΣ .:ΒΙΒΛΙΑ .:ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ .:ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ .:ΔΙΑΦΟΡΑ .:ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ .:ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ .:ΤΥΧΑΙΑ ΣΕΛΙΔΑ Β 
Β 
Β 
Β 
Βιβλία... Αρχική Βιβλιοθήκης ...Προφητεία των αδελφών!
Για να επιστρέψετε στα Βιβλία κάντε κλικ εδώ! Για να επιστρέψετε στα Διάφορα κάντε κλικ εδώ!
Β 

«Προφητεία των αδελφών», της Μισέλ Ζινκ

Β 

«Προφητεία των αδελφών», της Μισέλ ΖινκΑμερική. Δεύτερο μισό του 19ου αιώνα. Ο Τόμας Έντουαρντ Μίλθορπ, ιδιαιτέρως ευκατάστατος και μανιώδης συλλέκτης βιβλίων, είναι μόλις 28 ετών και εκτός από μια σύζυγο που την λατρεύει έχει και δύο όμορφα παιδιά. Δύο νεογέννητα δίδυμα κορίτσια: την Λία και την Άλις. Έξι χρόνια αργότερα η οικογένεια θα μεγαλώσει, με την γέννηση ενός αγοριού, του Χένρι. Από την γέννηση του Χένρι ξεκινούν και οι δύσκολες μέρες για τους Μίλθορπ. Το νέο μέλος είναι ανάπηρο εκ γενετής στα κάτω άκρα, ενώ λίγους μήνες μετά την γέννηση του, η μητέρα της οικογένειας χάνει την ζωή της σε ένα μυστηριώδες ατύχημα. Έτσι ένα μνήμα δημιουργείται στο οικογενειακό κοιμητήριο που βρίσκεται σε ένα λόφο κοντά στην Έπαυλη του Μπέρτσγουντ, που είναι η κατοικία των Μίλθορπ. Δέκα χρόνια αργότερα ένα νέο θα προστεθεί στο προηγούμενο. Αυτή την φορά η γη υποδέχεται στα σπλάχνα της τον πατέρα της οικογένειας. Ο Τόμας Έντουαρτ Μίλθορπ σε ηλικία μόλις 44 ετών είναι νεκρός. Αρχές Νοέμβρη του 1890.

Τα τρία παιδιά, ορφανά και από μητέρα και από πατέρα, έχουν πλέον μοναδικό συγγενή και στήριγμα την θεία Βιρτζίνια, την δίδυμη αδελφή της μητέρας τους. Σε αυτό το σημείο, πιάνουμε τον μίτο της ιστορίας που έγγραψε η συγγραφέας Μισέλ Ζινκ και κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2010, από τις εκδόσεις Πλατύπους σε μετάφραση του Νικόλαου Βλαμάκη. Ο τίτλος του πρώτου βιβλίου -πρόκειται για τριλογία- είναι: «Προφητεία των αδελφών».

Ο ανεξήγητος θάνατος του πατέρα σηματοδοτεί μια σειρά αλυσιδωτών γεγονότων που θα αλλάξουν ριζικά τις ζωές και των τεσσάρων εναπομείναντων μελών της οικογένειας. Η αρχή έγινε με αυτό που συνέβη στην μεγαλύτερη -κατά μερικά λεπτά της ώρας- από τις δίδυμες, την Λία: Τις επόμενες ώρες του θανάτου του πατέρα της, στο χέρι της Λία -στο εσωτερικό του καρπού της- άρχισε να εμφανίζεται ένα περίεργο σημάδι. Ένας οδοντωτός κύκλος, που καθώς περνούσαν οι ώρες γινόταν και πιο σκουρόχρωμος...

...
Όταν τελικά τραβάω το μανίκι μου, λέγοντας στον εαυτό μου πως οτιδήποτε βρίσκεται εκεί παραμένει το ίδιο, ανεξάρτητα αν το κοιτάξω ή όχι, πρέπει να πιέσω τα χείλη μου μεταξύ τους για να μη φωνάξω. Δεν είναι το σημάδι στο μαλακό εσωτερικό του καρπού μου που μου προκαλεί έκπληξη, αλλά το πόσο πιο σκούρο είναι τώρα από όσο ήταν ακόμη και αυτό το πρωί. Πόσο πιο ξεκάθαρος είναι ο κύκλος, αν και ακόμα δεν έχω αποκρυπτογραφήσει τις προεξοχές που τον πυκνώνουν, κάνοντας την εξωτερική επιφάνεια να φαίνεται ανομοιόμορφη.
...

...ένας κύκλος που πήρε τελικά την μορφή του Jormungand: του θαλάσσιου ερπετού της Σκανδιναβικής μυθολογίας που ήταν τόσο μεγάλο ώστε μπορούσε να περιβάλει την Γη και να δαγκώσει με το στόμα του την ουρά του! Του Γιόρμουνγκαντ, του αιώνιου αντίπαλου του θεού Θωρ.

Η συνέχεια έγινε με την ανακάλυψη ενός αινιγματικού μαύρου βιβλίου στην βιβλιοθήκη του πατέρα των κοριτσιών. Ενός επιμελώς κρυμμένου βιβλίου που έφερε τον τίτλο: «Librum Maleficci et Disordinae» δηλαδή «Το Βιβλίο του Χάους», από το οποίο είχαν αφαιρεθεί όλες οι εσωτερικές σελίδες εκτός από μία...

...
«δύο αδελφές, γεννημένες στον ίδιο λικνιζόμενο ωκεανό, μία είναι η Φρουρός, μία είναι η Πύλη. Η μία υπερασπίζεται την ειρήνη, η άλλη ανταλλάσσει μαγεία για αφοσίωση».
«Δύο αδελφές, γεννημένες στον ίδιο λικνιζόμενο ωκεανό... Δεν καταλαβαίνω».
«Πιστεύω ότι είναι μεταφορικό. Εννοεί το υγρό της γέννας. Νομίζω ότι αναφέρεται σε δίδυμες. Όπως εσύ με την Άλις».
Τα λόγια του αντηχούν στο μυαλό μου. Όπως εσύ με την Άλις.
Και σαν τη μητέρα μου και τη θεία Βιρτζίνια, και τη μητέρα τους και τη θεία τους πριν από αυτές, σκέφτομαι. «Αλλά τι είναι η Φρουρός και η Πύλη; Τι σημαίνει αυτό;»
...

...αυτά που ήταν τυπωμένα σε εκείνη την σελίδα ήταν και η πρώτη επαφή της Λία με την «Προφητεία των αδελφών». Την ίδια μάλιστα στιγμή που η Άλις έφτανε στην Προφητεία από έναν άλλο δρόμο... από το Σκοτεινό Δωμάτιο, στο οποίο αποσύρθηκε και πέρασε τους τελευταίους μήνες της ζωής της η μητέρα τους. Από το Σκοτεινό Δωμάτιο στο οποίο βρέθηκε νεκρός και ο πατέρας τους μόλις πριν λίγα εικοσιτετράωρα. Έτσι ξεκινά η τρομακτική πορεία που καλούνται να κάνουν τα δύο δεκαεξάχρονα κορίτσια... μια πορεία που θα τις οδηγήσει κατά πάσα πιθανότητα στο τέλος του κόσμου!

Το «Προφητεία των αδελφών» είναι αναμφίβολα από τα βιβλία που σε κερδίζουν αμέσως μόλις αρχίσεις την ανάγνωση τους. Η εποχή που δρουν οι ήρωες του είναι μια από τις πιο γοητευτικές περιόδους στην ανθρώπινη ιστορία. Γεμάτη ρομαντισμό, χωρίς τα σύγχρονα προβλήματα του ανθρώπου, με ήθη που πλέον έχουν χαθεί, κάνει τους περισσότερους από εμάς να θέλαμε να ζούσαμε σε αυτήν έστω και λίγες μέρες. Για μέρες δεν σας το εγγυώμαι -μιας και το βιβλίο διαβάζεται απνευστί- αλλά για κάποιες ώρες είναι σίγουρο.

Η ταλαντούχα Μισέλ Ζινκ σε μεταφέρει στα τέλη του 19ου αιώνα όχι όμως μέσα από μια γλυκανάλατη ρομαντική ιστορία, αλλά μέσα από ένα θρίλερ που σε κάποιες σελίδες του σου κόβει κυριολεκτικά την ανάσα. Ένα θρίλερ που αν και στηρίζεται στο μότο: η μάχη του καλού με το κακό, έχει μια πλοκή πρωτοείδωτη και αυτό είναι κάτι συμβάλει τα μέγιστα στην λογοτεχνική του αξία.

Ο ηλεκτρισμός που δημιουργείται στο δίπολο των δύο κεντρικών χαρακτήρων του είναι σχεδόν απτός. Από την μια η Λία: μια ευγενική, τρυφερή και καλοσυνάτη δεσποινίδα και από την άλλη η Άλις: μια αγενής, σκληρή, απότομη, ψηλομύτα, εγωκεντρική και άσπλαχνη κοπέλα γίνονται το καλύτερο όχημα για να μεταφέρουν την αγωνία και την ένταση της ιστορίας στον αναγνώστη.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι σε αντίθεση με άλλα αναγνώσματα του είδους, οι πρωταγωνιστές (στην περίπτωση μας η Λία και η Άλις) δεν λαμβάνουν την μερίδα του λέοντος από την πλοκή. Στο αριστούργημα της Μισέλ Ζινκ η λαχταριστή πίτα της Προφητείας των αδελφών μοιράζεται σε όλους τους ήρωες που θα συναντήσετε στις σελίδες του. Καθένας από αυτούς έχει ένα σημαντικό ρόλο στην ιστορία τον οποίο ανακαλύπτεις κατά την διάρκεια της ανάγνωσης, εκπλήσσοντας σε αρκετές φορές.

Για άλλη μια φορά οι εκδόσεις Πλατύπους έφεραν στους Έλληνες αναγνώστες κάτι εξαιρετικό. Το εξώφυλλο, η γραμματοσειρά του κειμένου καθώς και τα καλαίσθητα γραφικά στην αρχή των κεφαλαίων και στο κάτω τμήμα κάθε σελίδας του βιβλίου, δένουν αρμονικότατα με το έργο της Ζινκ και φτιάχνουν ένα μοναδικό σύνολο. Μοναδικό μέχρι στιγμής, γιατί τον Σεπτέμβριο του 2010 έρχεται το δεύτερο βιβλίο της τριλογίας με τίτλο: «Ο φρουρός της πύλης». Προς το παρόν, βρείτε κάποιες ώρες που δεν θα σας ενοχλήσει κανείς, πάρτε αλά μπρατσέτα την Μισέλ Ζινκ και βυθιστείτε στην Προφητεία των αδελφών. Θα σας μαγέψει!

Β 

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου μεταφέρουμε:

Χωρίς τα Κλειδιά, κάτι τρομερό θα συμβεί.
Κάτι που θα είναι μη αναστρέψιμο.

Με τα Κλειδιά, θα μπορέσω να δώσω ένα τέλος στο γρίφο
της Προφητείας και στον περίεργο ρόλο μου σε αυτή.

Αν η Άλις και εγώ είμαστε σε αντίπαλες πλευρές της Προφητείας,
τα Κλειδιά θα ήταν επικίνδυνα στα χέρια της.

Πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να τα βρω.
Και πρέπει να το κάνω πριν από την αδελφή μου.

Β 
Ν.Π.
Β 
Β 
Δείτε την επίσημη ελληνική ιστοσελίδα της τριλογίας της Μισέλ Ζινκ, «Προφητεία των αδελφών », κάνοντας κλικ εδώ!
Β 
Β 
Β 
Β 
Όλα τα βιβλία που έχουμε διαβάσει και παρουσιάσει, μέχρι στιγμής, μέσα από τη Ματιά!
Β 
Δείτε:
Ταινίες
Βιβλία
Ήξερες ότι...
Ζώα
Φυτά
Μικρά και Μεγάλα
Ανακαλύψεις - Εφευρέσεις
CD Μουσικής
Β 
Δείτε επίσης:
«Τα μυστικά της μαγείας», των Ιβόρ Μπάντιελ και Τζόννυ Ζούκερ
«Ερωμένες και Βασίλισσες», της Μπενεντέττα Κραβέρι
«Τα εργαλεία του σκότους», της Νάνσυ Χιούστον
«Ντέμιαν», του Έρμαν Έσσε
«Φρανκενστάιν – Βιβλίο τρίτο: Νεκρός και Ζωντανός», του Ντιν Κουντζ
«Johnnie Society», του Γιάννη Φαρσάρη
«Διηγήματα Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς και Φώτων», του Χάρη Σακελλαρίου
«Κατεβαίνουν σκαλιά οι αγελάδες;», του Πολ Χάινυ
«Φωτιά», της Σούζαν Κόλινς
«Οι Νεράιδες του Κισμέτ», του Γιάννη Θ. Οικονομίδη
«Αγγελική. Το ημερολόγιο μιας πόρνης», του Λάκη Φουρουκλά
«Ντούμα Κη», του Στίβεν Κινγκ
«Η βραχνή φωνή του ερωδιού», της Λίαν Χερν
«Μιχαήλ Μπακνανάς», του Δημήτρη Φερούση
«Bio/Pic ή Οι ζωές των λίγων», της Χριστίνας Κάλλας-Καλογεροπούλου
«Λαϊκοί θρύλοι και παραδόσεις για παιδιά», του Βασίλη Δ. Αναγνωστόπουλου
«Προφητεία των αδελφών», της Μισέλ Ζινκ
«Σπύρος Ματσούκας: Ο βάρδος της λευτεριάς», του Αθανάσιου Καραπέτσα και του Ιωάννη Λάμπρου
«Ο δράκος της αυτού μεγαλειότητας», της Ναόμι Νόβικ
«Ιμαρέτ. Στη σκιά του ρολογιού», του Γιάννη Καλπούζου
«Το Αϊβαλί η πατρίδα μου», του Φώτη Κόντογλου
Β 
Αναζήτηση
Β 
Β 
Up
Β 
Β 
Β 
Επικοινωνία | Όροι Χρήσης | Πλοηγηθείτε | Λάβετε Μέρος | Δημιουργία και Ανάπτυξη ΆΡΚΕΣΙΣ
Β 
Β