Αρχική Ματιά
Νέο στη Ματιά
Β  ΕΙΔΑ .:ΤΑΞΙΔΙΑ .:ΣΥΝΤΑΓΕΣ .:ΒΙΒΛΙΑ .:ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ .:ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ .:ΔΙΑΦΟΡΑ .:ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ .:ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ .:ΤΥΧΑΙΑ ΣΕΛΙΔΑ Β 
Β 
Β 
Β 
Βιβλία... Αρχική Βιβλιοθήκης ...Τα μυστικά της μαγείας!
Για να επιστρέψετε στα Βιβλία κάντε κλικ εδώ! Για να επιστρέψετε στα Διάφορα κάντε κλικ εδώ!
Β 

«Τα μυστικά της μαγείας», των Ιβόρ Μπάντιελ και Τζόννυ Ζούκερ

Β 

«Τα μυστικά της μαγείας», των Ιβόρ Μπάντιελ και Τζόννυ ΖούκερΕδώ και λίγες μέρες -αρχές Νοέμβρη του 2009 γράφονται αυτές οι γραμμές- απασχολεί έντονα την ελληνική κοινή γνώμη ένα Μαγικό Δίπολο που έχει δημιουργηθεί στην χώρα.

Ο ένας πόλος του είναι ο Uri Geller και η τηλεοπτική εκπομπή «Ο διάδοχος του Uri Geller» στον σταθμό ΑΝΤ1. Μια εκπομπή στην οποία διαγωνίζονται άτομα που υποστηρίζουν ότι έχουν κάποιες ιδιαίτερες ικανότητες με σκοπό να βρεθεί ο καλύτερος mentalist, όπου θα ακολουθήσει τον Uri Geller σε ένα παγκόσμιο σόου με τους νικητές από κάθε χώρα που έχει προβληθεί το πρόγραμμα αυτό.

Το δεύτερο άκρο του μαγικού δίπολου καταλαμβάνουν δύο απίστευτοι, εξαιρετικά ταλαντούχοι και απείρως συμπαθείς τύποι που ακούνε στα ονόματα Γιώργος Καζέπης και Όναρ. Δύο νέα παιδιά που τον τελευταίο καιρό τα βλέπουμε στις τηλεοπτικές εκπομπές του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου «Ζούγκλα» και «Κίτρινος τύπος», στον σταθμό ALTER. Δύο απίστευτοι ταχυδακτυλουργοί που τρελαίνουν όλη την Ελλάδα με τα "μαγικά" τους αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα ότι δεν έχουν υπερφυσικές ικανότητες, αλλά ότι κάνουν διάφορα τρικ μετά από πολλή εξάσκηση.

Σε όποιον από τους δύο πόλους και αν είστε πιο κοντά, δεν θα διαφωνήσετε ότι η μαγεία (με την έννοια του απίστευτου και του εντυπωσιακού) έχει μπει για τα καλά στην ζωή μας και έχει γίνει καθημερινό θέμα συζήτησης σε όλες τις παρέες. Και σε αυτές τις συζητήσεις ένα είναι το κύριο ερώτημα: «Μα πως το κάνει αυτό;».

Απαντήσεις σε αυτό το ερώτημα έχουν δώσει διαχρονικά -στην ανθρώπινη ιστορία- πολλά βιβλία με πρώτο εκείνο του δικαστή Ρέτζιναλντ Σκοτ (Reginald Scot) που κυκλοφόρησε το 1584 με τίτλο «Η ανακάλυψις της μαγείας» (The Discoverie of Witchcraft). Ένα σύγγραμα που περιγράφει ταχυδακτυλουργικά κόλπα μαζί με τις απαραίτητες οδηγίες για το πως μπορεί κάποιος να μάθει να τα πραγματοποιεί. Εμείς όμως θα σταθούμε σε ένα βιβλίο, του ιδίου είδους, που κυκλοφόρησε το 2008 από τις εκδόσεις Ερευνητές και φέρει τον τίτλο: «Τα μυστικά της μαγείας». Συγγραφείς του οι Ιβόρ Μπάντιελ (Ivor Baddiel) και Τζόννυ Ζούκερ (Jonny Zucker), με εικονογράφηση του Mike Phillips, ενώ την μετάφραση στην Ελληνική γλώσσα υπογράφει η Μαρία Μπάστα. Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειώσουμε ότι το εν λόγω βιβλίο ανήκει στην σειρά «Εξωφρενική Βιβλιοθήκη». Μια σειρά εκπληκτικών αναγνωσμάτων που απευθύνεται στους μικρούς αναγνώστες (στην οικογένεια μας την διαβάζουμε φανατικά από τον πιο μικρό έως τον πιο μεγάλο) με πάνω από 34 τίτλους που μας βοηθούν με απλό και γεμάτο χιούμορ τρόπο να γνωρίσουμε τον κόσμο μας καλύτερα.

Το «Τα μυστικά της μαγείας» ξεκινά με λίγα λόγια για την ιστορία της μαγείας και των μάγων, πότε πρωτοεμφανίστηκαν, πως εξελίχθηκαν, ποια κόλπα έκαναν, καθώς και ποιες είναι οι πιθανές λογικές εξηγήσεις των μαγικών με τα οποία εξέπλητταν το κοινό τους. Σε ορισμένα από αυτά, οι συγγραφείς μας φανερώνουν ακριβώς τον τρόπο που τα κατάφερναν οι διάσημοι μάγοι του παρελθόντος όπως π.χ. στο κόλπο με τις κούπες και τις μπίλιες που είναι το αρχαιότερο ταχυδακτυλουργικό κόλπο στην ιστορία του ανθρώπου. Απίστευτες αναφορές γίνονται επίσης στην χρησιμοποίηση των ζώων σε παραστάσεις μάγων, όπως ο Μαρόκο, ένα πανέξυπνο άλογο που είχε τέτοια φήμη ώστε τον συμπεριέλαβαν σε βιβλία τους ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ (Αγάπης αγώνας άγονος) και ο σερ Γουόλτερ Ράλεϊ (Η ιστορία του κόσμου).

Στην συνέχεια ο αναγνώστης -και γιατί όχι επίδοξος μάγος- θα βρει παραδείγματα που περιγράφονται στο βιβλίο του Σκοτ, όπως: Πως να εξαφανίσετε μια μπίλια, πως να κόψετε και να ξανακολλήσετε την μύτη σας και πως να κάνετε ένα νόμισμα να βγει από ένα δοχείο και να τρέχει στο τραπέζι. Όλα μπορεί να τα κάνει ο καθένας αφού είναι τρικ αλλά χρειάζεται πολύ εξάσκηση για να ξεγελάς τις αισθήσεις αυτών που παρακολουθούν την παράσταση σου.

Κατόπιν ακολουθεί η περιγραφή διάφορων ταχυδακτυλουργικών κόλπων από τους περασμένους αιώνες έως την σημερινή εποχή χωρισμένων ανά κατηγορία:
- Κόλπα με τραπουλόχαρτα
- Εντυπωσιακές εξαφανίσεις
- Κόλπα τηλεπάθειας
- Κόλπα ψυχοκινητικής (όπως το λύγισμα των κουταλιών)
- Κόλπα ανύψωσης ή μετεωρισμού
- Κόλπα με το πριόνι που κόβει στα δύο ανθρώπους (μην φοβάστε μετά ξανακολλούν)
- Κόλπα απόδρασης από διάφορα δεσμά.
Στο τέλος της κάθε κατηγορίας θα βρείτε και τις αναλυτικές οδηγίες για να μάθετε κι εσείς ένα τρικ ώστε να το εντάξετε στο μπουκέτο των "μαγικών" ικανοτήτων σας.

Στον επίλογο του άκρως ενδιαφέροντα αυτού τόμου της Εξωφρενικής Βιβλιοθήκης, υπάρχουν "συμβουλές προς ναυτιλλομένους". Τι πρέπει να κάνετε για να γίνετε ένας πολύ καλός μάγος και τι πρέπει να προσέξετε κατά την διάρκεια της προετοιμασίας μιας πετυχημένης παράστασης όπου θα ξεδιπλώσετε την ταχυδακτυλουργική σας τέχνη. Όπως αναφέρεται και στο βιβλίο:

...Καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα έχετε μάθει μέχρι τώρα αρκετά κόλπα για να στήσετε μια παράσταση αξιώσεων. Αν κάνετε πολλή εξάσκηση στα κόλπα σας, προετοιμάσετε τα συμπράγκαλα σας και μάθετε καλά τα λόγια σας, τίποτα δεν μπορεί να σας σταματήσει!...

Είναι γεγονός ότι όλοι θα θέλαμε να εντυπωσιάζουμε τους γύρω μας με διάφορες ιδιαίτερες -να μην πω υπερφυσικές- ικανότητες. Έτσι θα νιώθαμε ξεχωριστοί, δυνατοί και θα είχαμε τους άλλους να υποκλίνονται στο ταλέντο μας -ικανοποιώντας ταυτόχρονα και το ψώνιο που κρύβουμε μέσα μας. Κι όμως μπορούμε να το κάνουμε αρκεί να είμαστε έτοιμοι για σκληρή και μακροχρόνια προσπάθεια. Δεν υπάρχουν «Μάγοι», υπάρχουν «Ταχυδακτυλουργοί». Υπάρχουν τρικ που χρειάζονται πολλή μα πάρα πολλή εξάσκηση αλλά και βαθιά γνώση και τήρηση των κανόνων ασφαλείας ώστε να μην μετατραπεί μια προσπάθεια για διασκέδαση σε ένα επικίνδυνο και κάποιες φορές επιζήμιο για την σωματική ακεραιότητα, του επίδοξου μάγου, χόμπι.

Το «Τα μυστικά της μαγείας», των Ιβόρ Μπάντιελ και Τζόννυ Ζούκερ, είναι η ιδανική πόρτα για την είσοδο μας στον εκπληκτικό κόσμο των θαυμάτων. Μάτια ανοικτά, μυαλό σε επαγρύπνηση και αλά ούνα, αλά ντούε, αλά τρέ... καλώς ήρθατε στην αποψινή μας παράσταση!!!

Β 

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου μεταφέρουμε:

Πρώτα ήρθε το κόλπο με τις Κούπες και τις Μπίλιες – το κορυφαίο τρικ του αρχαίου κόσμου.
Έπειτα το κόλπο με το ινδικό μαγικό σκοινί, όπου οι άνθρωποι εξαφανίζονταν σε ένα σύννεφο καπνού.
Και τώρα οι μάγοι μπορούν να πετάξουν πάνω από το Γκραν Κάνυον και να καταψύξουν τον εαυτό τους μέσα σε κομμάτια πάγου!

Ετοιμαστείτε για μεγάλες εκπλήξεις, καθώς αυτό το βιβλίο αποκαλύπτει τα μυστικά ορισμένων από τους μεγαλύτερους μάγους του κόσμου – από δεξιοτέχνες των αποδράσεων και της αιώρησης μέχρι μυστηριώδεις μάγους που διαβάζουν τη σκέψη. Ανακαλύψτε τι χρειάζεται να έχετε προκειμένου να γίνετε μέλη του Μαγικού Κύκλου, πως να κόψετε τον καλύτερο σας φίλο στα δύο με πριόνι, και γιατί ένα άλογο ήταν κάποτε ο μεγαλύτερος κολπατζής του κόσμου. ΕΠΙΠΛΕΟΝ μάθετε πως να βρείτε αληθινά μαγικά εξαρτήματα κι ετοιμαστείτε για τη δική σας εξωφρενική παράσταση.

Αν θέλετε να κατακτήσετε τη γνώση, ελάτε στην Εξωφρενική Βιβλιοθήκη.

Β 
Ν.Π.
Β 
Β 
Όλα τα βιβλία που έχουμε διαβάσει και παρουσιάσει, μέχρι στιγμής, μέσα από τη Ματιά!
Β 
Δείτε:
Ταινίες
Βιβλία
Ήξερες ότι...
Ζώα
Φυτά
Μικρά και Μεγάλα
Ανακαλύψεις - Εφευρέσεις
CD Μουσικής
Β 
Δείτε επίσης:
«Τα μυστικά της μαγείας», των Ιβόρ Μπάντιελ και Τζόννυ Ζούκερ
«Ερωμένες και Βασίλισσες», της Μπενεντέττα Κραβέρι
«Τα εργαλεία του σκότους», της Νάνσυ Χιούστον
«Ντέμιαν», του Έρμαν Έσσε
«Φρανκενστάιν – Βιβλίο τρίτο: Νεκρός και Ζωντανός», του Ντιν Κουντζ
«Johnnie Society», του Γιάννη Φαρσάρη
«Διηγήματα Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς και Φώτων», του Χάρη Σακελλαρίου
«Κατεβαίνουν σκαλιά οι αγελάδες;», του Πολ Χάινυ
«Φωτιά», της Σούζαν Κόλινς
«Οι Νεράιδες του Κισμέτ», του Γιάννη Θ. Οικονομίδη
«Αγγελική. Το ημερολόγιο μιας πόρνης», του Λάκη Φουρουκλά
«Ντούμα Κη», του Στίβεν Κινγκ
«Η βραχνή φωνή του ερωδιού», της Λίαν Χερν
«Μιχαήλ Μπακνανάς», του Δημήτρη Φερούση
«Bio/Pic ή Οι ζωές των λίγων», της Χριστίνας Κάλλας-Καλογεροπούλου
«Λαϊκοί θρύλοι και παραδόσεις για παιδιά», του Βασίλη Δ. Αναγνωστόπουλου
«Προφητεία των αδελφών», της Μισέλ Ζινκ
«Σπύρος Ματσούκας: Ο βάρδος της λευτεριάς», του Αθανάσιου Καραπέτσα και του Ιωάννη Λάμπρου
«Ο δράκος της αυτού μεγαλειότητας», της Ναόμι Νόβικ
«Ιμαρέτ. Στη σκιά του ρολογιού», του Γιάννη Καλπούζου
«Το Αϊβαλί η πατρίδα μου», του Φώτη Κόντογλου
Β 
Αναζήτηση
Β 
Β 
Up
Β 
Β 
Β 
Επικοινωνία | Όροι Χρήσης | Πλοηγηθείτε | Λάβετε Μέρος | Δημιουργία και Ανάπτυξη ΆΡΚΕΣΙΣ
Β 
Β