Αρχική Ματιά
Νέο στη Ματιά
Β  ΕΙΔΑ .:ΤΑΞΙΔΙΑ .:ΣΥΝΤΑΓΕΣ .:ΒΙΒΛΙΑ .:ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ .:ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ .:ΔΙΑΦΟΡΑ .:ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ .:ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ .:ΤΥΧΑΙΑ ΣΕΛΙΔΑ Β 
Β 
Β 
Β 
Βιβλία... Αρχική Βιβλιοθήκης ...Με ή χωρίς εσένα!
Για να επιστρέψετε στα Βιβλία κάντε κλικ εδώ! Για να επιστρέψετε στα Διάφορα κάντε κλικ εδώ!
Β 

«Με ή χωρίς εσένα» της Κάρολ Μάθιους

«Με ή χωρίς εσένα» της Κάρολ Μάθιους («With or without You» by Carole Matthews)Ένας, σχεδόν πάντα, αξιόπιστος τρόπος για να διαλέξεις κάποιο βιβλίο είναι ο συγγραφέας του. Το πρώτο βιβλίο της Κάρολ Μάθιους (Carole Matthews) που διάβασα ήταν το «Ο γάμος της ξαδέρφης μου», και μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις (σημείωση στην λίστα «To Do» μου, να σας γράψω γι’ αυτό το βιβλίο). Με αυτές της εντυπώσεις στο μυαλό μου, διάλεξα το «Με ή χωρίς εσένα» και ο τρόπος επιλογής βιβλίου που ανάφερα στην αρχή, είχε για άλλη μια φορά θετικό αποτέλεσμα.
Το βιβλίο αυτό είναι ένα από τα οκτώ μυθιστορήματα της Κάρολ Μάθιους και ο τίτλος του πρωτότυπου είναι «With or without You». Στην ελληνική γλώσσα κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Bell το 2006, σε μετάφραση της Ρηγούλας Γεωργιάδου. Από τις ίδιες εκδόσεις κυκλοφορούν, την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, άλλα τρία βιβλία της συγγραφέως.
Το «Με ή χωρίς εσένα» είναι ένα μυθιστόρημα γραμμένο με χιούμορ, (ειδικότητα της Carole Matthews) με ηρωίδα την Αλίσα, μια γυναίκα που τη στιγμή που προσπαθεί να αποκτήσει παιδί με εξωσωματική γονιμοποίηση, εγκαταλείπεται από τον σύντροφό της Τζέικ και καλείται να συνεχίσει τη ζωή της με τις δικές της δυνάμεις αποκλειστικά.
Στις 410 σελίδες του βιβλίου παρουσιάζονται τα γεγονότα που ακολουθούν αυτόν τον χωρισμό τόσο από την πλευρά της Αλίσας όσο και από την πλευρά του Τζέικ. Η Αλίσα, περνώντας διάφορες φάσεις, αμέσως μετά την αποχώρηση του Τζέικ από τη ζωή της, αποφασίζει να κάνει την υπέρβαση. Ο δε Τζέικ αφήνοντας την Αλίσα βρίσκεται να μένει σε ένα σπίτι που πάντα ονειρευόταν με μια γυναίκα που προκαλεί τον πόθο σε όλα τα αρσενικά που την συναντούν.
Η ζωή όμως είναι γεμάτη ανατροπές. Οι δύο βασικοί ήρωες του βιβλίου θα αντιμετωπίσουν διάφορες καταστάσεις. Θα τα καταφέρουν ή όχι, να βρουν αυτό που ονειρεύονταν; Θα το μάθετε διαβάζοντας το βιβλίο!
Εν κατακλείδι το «Με ή χωρίς εσένα» της Κάρολ Μάθιους είναι ένα πολύ ευχάριστο βιβλίο που κατά τη διάρκεια της ανάγνωσής του, σου δημιουργεί ευχάριστα συναισθήματα κάνοντάς σε πολλές φορές να χαμογελάσεις, κυρίως, με τον τρόπο σκέψης της ηρωίδας.

Από το οπισθόφυλλο, του βιβλίου, μεταφέρουμε:
Σίγουρα η σχέση τους δεν βρισκόταν στην καλύτερη φάση της.. Έτσι, όταν ένα πρωί ο Τζέικ της είπε «αυτό το πράγμα δεν τραβάει πια», η Αλίσα κατάλαβε πως δεν εννοούσε την ελαττωματική φρυγανιέρα… Αλλά και πάλι, δεν φανταζόταν ποτέ ότι ο καλός της μπορεί να είχε ξεμυαλιστεί με μια άλλη γυναίκα.
Η πρώτη της αντίδραση είναι να κουκουλωθεί στο κρεβάτι και να πλαντάξει στο κλάμα, ελπίζοντας πως ο Τζέικ θα γυρίσει μετανιωμένος. Αλλά καθώς οι μέρες περνάνε και τα δάκρυα στερεύουν, αποφασίζει να κάνει κάτι πιο δραστικό. Να ξεφύγει απ’ όλους κι απ’ όλα πηγαίνοντας κάπου μακριά. Όπως π.χ., μια εκδρομή στο Νεπάλ!
Οι φίλοι και οι γνωστοί της παθαίνουν σοκ όταν το ακούνε. Τι δουλειά έχει στην άλλη άκρη του κόσμου, όπου το καλύτερο που μπορεί να της συμβεί είναι να τα φτιάξει με κανένα δασύτριχο βοσκό!
Η Αλίσα, όμως, δεν ακούει τίποτα. Και πηγαίνει. Και ενάντια σ’ όλες τις προβλέψεις, εκεί, στους πρόποδες των Ιμαλαϊων, γνωρίζει τον πιο γοητευτικό, τον πιο τρυφερό και φευγάτο άντρα και ζει μαζί του την ομορφότερη περιπέτεια της ζωής της. Μόνο που κάποια στιγμή θα πρέπει να γυρίσει πίσω...

Ο.Κ.

Β 
Όλα τα βιβλία που έχουμε διαβάσει και παρουσιάσει, μέχρι στιγμής, μέσα από τη Ματιά!
Β 
Δείτε:
Ταινίες
Βιβλία
Ήξερες ότι...
Ζώα
Φυτά
Μικρά και Μεγάλα
Ανακαλύψεις - Εφευρέσεις
CD Μουσικής
Β 
Δείτε επίσης:
«Δεκαήμερον» του Ιωάννη Βοκάκιου
«1984» του Τζωρτζ Όργουελ
«Μια αγάπη για δύο» της Ζωρζ Σαρή και της Αργυρώς Κοκορέλη
«Αγάπες τηγανιτές» της Λένας Μερίκα
«Ο παράξενος Τόμας» του Ντιν Κουντζ
«Η Αλεξιάδα» της Άννας Κομνηνής
«Με ή χωρίς εσένα» της Κάρολ Μάθιους
«Πήραν την πόλη πήραν την» της Μαρίας Λαμπαδαρίδου Πόθου
«Ο Ανεψιός του Μάγου – Το χρονικό της Νάρνια» του Κ. Σ. Λιούις
«Το λιοντάρι, η μάγισσα και η ντουλάπα – Το χρονικό της Νάρνια» του Κ. Σ. Λιούις
«Το άλογο και το αγόρι του – Το χρονικό της Νάρνια» του Κ. Σ. Λιούις
«Ο πρίγκιπας Κασπιανός – Το χρονικό της Νάρνια» του Κ. Σ. Λιούις
«Ο Ταξιδιώτης της αυγής – Το χρονικό της Νάρνια» του Κ. Σ. Λιούις
«Ο ασημένιος θρόνος - Το χρονικό της Νάρνια» του Κ. Σ. Λιούις
«Η τελευταία μάχη – Το χρονικό της Νάρνια» του Κ. Σ. Λιούις
«Κόρη σε τιμή ευκαιρίας», της Λένας Μερίκα
«Οι γιατροί του Νέου Κόσμου», της Λένας Μερίκα
«Η αρραβωνιαστικιά του Αχιλλέα», της Άλκης Ζέη
«Στου κουφού την πόρτα!», του Δημήτρη Ψαθά
«Μέσα στις φλόγες», της Διδώς Σωτηρίου
«Ματωμένα χώματα», της Διδώς Σωτηρίου
Β 
Β 
Αναζήτηση
Β 
Β 
Up
Β 
Β 
Β 
Επικοινωνία | Όροι Χρήσης | Πλοηγηθείτε | Λάβετε Μέρος | Δημιουργία και Ανάπτυξη ΆΡΚΕΣΙΣ
Β 
Β