Αρχική Ματιά
Νέο στη Ματιά
Β  ΕΙΔΑ .:ΤΑΞΙΔΙΑ .:ΣΥΝΤΑΓΕΣ .:ΒΙΒΛΙΑ .:ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ .:ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ .:ΔΙΑΦΟΡΑ .:ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ .:ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ .:ΤΥΧΑΙΑ ΣΕΛΙΔΑ Β 
Β 
Β 
Β 
Βιβλία... Αρχική Βιβλιοθήκης ...Ο Ταξιδιώτης της αυγής!
Για να επιστρέψετε στα Βιβλία κάντε κλικ εδώ! Για να επιστρέψετε στα Διάφορα κάντε κλικ εδώ!
Β 

«Ο Ταξιδιώτης της αυγής – Το χρονικό της Νάρνια»
του Κ. Σ. Λιούις

«Ο Ταξιδιώτης της αυγής – Το χρονικό της Νάρνια» του Κ. Σ. ΛιούιςΟι γραμμές που διαβάζετε αυτήν τη στιγμή, είναι αφιερωμένες στο πέμπτο βιβλίο της σειράς «Το χρονικό της Νάρνια» του Κ. Σ. Λιούις. Είναι όπως είπαμε το πέμπτο βιβλίο, αν τα κατατάξεις βάση της πλοκής τους, ενώ στην πραγματικότητα γράφτηκε τρίτο από τα επτά βιβλία της σειράς, τον χειμώνα του 1950. Δύο χρόνια μετά, δηλαδή το 1952, κυκλοφόρησε η πρώτη του έκδοση με τίτλο «The Voyage of the Dawn Treader». Στην Ελληνική γλώσσα κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ σε μετάφραση της Τζένης Μαστοράκη. Όπως όλα τα βιβλία της σειράς διαθέτει ένα πανέμορφο εξώφυλλο και πολύ καλή εικονογράφηση. Η ιστορία που διηγείται ο Κ. Σ. Λιούις στο «Ο Ταξιδιώτης της αυγής» απλώνεται σε 235 σελίδες οι οποίες διαβάστηκαν, από τον υπογράφοντα, μέσα σε ένα απόγευμα. Ας πάρουμε όμως μια γεύση από το αριστούργημα του Κ. Σ. Λιούις.
Σε αυτό το βιβλίο ξανασυναντάμε τρεις ήρωες που έχουμε γνωρίσει σε προηγούμενα βιβλία της σειράς. Ο πρώτος είναι ο Έντμουντ. Τον θυμάστε; Είναι ένα από τα τέσσερα αδέρφια που είχαν βρεθεί στην χώρα της Νάρνια μέσα από μια ντουλάπα, στο βιβλίο «Το λιοντάρι, η μάγισσα και η ντουλάπα». Ο δεύτερος ήρωας που ξανασυναντάμε είναι το μικρότερο από τα αδέρφια, που αναφέραμε προηγουμένως, η Λούσυ. Τέλος ο τρίτος γνωστός μας ήρωας είναι ο Κασπιανός που γνωρίσαμε στο τέταρτο βιβλίο της σειράς, το οποίο φέρει το όνομα του στον τίτλο του («Ο πρίγκιπας Κασπιανός»).
Ο Έντμουντ και η Λούση είναι αναγκασμένοι να περάσουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους στο σπίτι του θείου Χάρολντ και της θείας Αλμπέρτας. Τα πράγματα δεν θα ήταν τόσο άσχημα αν στο σπίτι αυτό δεν κατοικούσε ο ξάδερφος τους Ευστάθιος. Ένα παιδί γλυκό όσο το πικραμύγδαλο και καλό όσο ο η μητριά της Σταχτοπούτας. Όμως, λίγο μετά την άφιξη τους στο συγγενικό σπίτι, με μαγικό τρόπο, και μέσο ενός ζωγραφικού πίνακα, μεταφέρονται στην Νάρνια. Για την ακρίβεια όχι στην Νάρνια, αλλά στον «Ταξιδιώτη της Αυγής». Ένα καράβι που πλέει στην θάλασσα, η οποία βρέχει από τα ανατολικά την μαγική χώρα. Για κακή τους τύχη, μαζί τους μεταφέρθηκε και ο Ευστάθιος. Την στενοχώρια τους όμως για το τελευταίο γεγονός μετρίασε η συνάντηση τους, πάνω στο καράβι, με τον Κασπιανό. Ο βασιλιάς Κασπιανός, έχει ξεκινήσει ένα ταξίδι προς αναζήτηση επτά φίλων του πατέρα του που είχε στείλει μακριά από την Νάρνια ο σφετεριστής του θρόνου της, ο Μιράζ. Έτσι ξεκινά ένα θαλασσινό ταξίδι και ταυτόχρονα άλλη μια περιπέτεια για τους ήρωες μας. Μαζί τους θα γνωρίσουμε κι εμείς το νησί με τις φωνές, το σκοτεινό νησί και πλήθος άλλων μαγικών τόπων. Θα ταξιδέψουμε τόσο μακριά που θα φτάσουμε μέχρι την άκρη του κόσμου. Μην ξεχνάτε ότι ο κόσμος μας είναι στρογγυλός αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο και με τον κόσμο του Κ. Σ. Λιούις.
Το βιβλίο «Ο Ταξιδιώτης της αυγής» είναι μια καταπληκτική ναυτική περιπέτεια που θα σας μαγεύει όλο και περισσότερο καθώς θα προχωρείτε στην ανάγνωση του. Κατά την ταπεινή μου άποψη είναι ίσως το καλύτερο βιβλίο της σειράς. Και λέω ίσως, γιατί ακόμα δεν έχω διαβάσει το έκτο και το έβδομο βιβλίο. Ακολουθεί το «Ο ασημένιος θρόνος». Θα τα ξαναπούμε μετά το έκτο ταξίδι μου, στον κόσμο της Νάρνια.

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου μεταφέρουμε:
Η Νάρνια, όπου ένας δράκος ξυπνά, όπου τα άστρα περπατούν στη γη, όπου όλα μπορεί να συμβούν. Ένας βασιλιάς και μερικοί σύντροφοί του ξεκινούν ένα ταξίδι που θα τους οδηγήσει πέρα από κάθε γνωστή γη. Καθώς πλέουν όλο και πιο μακριά, σε νερά που δεν βρίσκονται σε κανένα χάρτη, ανακαλύπτουν πως η αναζήτησή τους δεν είναι αυτή που φαντάζονταν και πως τα πέρατα του κόσμου είναι μόνον η αρχή.

Ν.Π.

Β 
Όλα τα βιβλία που έχουμε διαβάσει και παρουσιάσει, μέχρι στιγμής, μέσα από τη Ματιά!
Β 
Δείτε:
Ταινίες
Βιβλία
Ήξερες ότι...
Ζώα
Φυτά
Μικρά και Μεγάλα
Ανακαλύψεις - Εφευρέσεις
CD Μουσικής
Β 
Δείτε επίσης:
«Δεκαήμερον» του Ιωάννη Βοκάκιου
«1984» του Τζωρτζ Όργουελ
«Μια αγάπη για δύο» της Ζωρζ Σαρή και της Αργυρώς Κοκορέλη
«Αγάπες τηγανιτές» της Λένας Μερίκα
«Ο παράξενος Τόμας» του Ντιν Κουντζ
«Η Αλεξιάδα» της Άννας Κομνηνής
«Με ή χωρίς εσένα» της Κάρολ Μάθιους
«Πήραν την πόλη πήραν την» της Μαρίας Λαμπαδαρίδου Πόθου
«Ο Ανεψιός του Μάγου – Το χρονικό της Νάρνια» του Κ. Σ. Λιούις
«Το λιοντάρι, η μάγισσα και η ντουλάπα – Το χρονικό της Νάρνια» του Κ. Σ. Λιούις
«Το άλογο και το αγόρι του – Το χρονικό της Νάρνια» του Κ. Σ. Λιούις
«Ο πρίγκιπας Κασπιανός – Το χρονικό της Νάρνια» του Κ. Σ. Λιούις
«Ο Ταξιδιώτης της αυγής – Το χρονικό της Νάρνια» του Κ. Σ. Λιούις
«Ο ασημένιος θρόνος - Το χρονικό της Νάρνια» του Κ. Σ. Λιούις
«Η τελευταία μάχη – Το χρονικό της Νάρνια» του Κ. Σ. Λιούις
«Κόρη σε τιμή ευκαιρίας», της Λένας Μερίκα
«Οι γιατροί του Νέου Κόσμου», της Λένας Μερίκα
«Η αρραβωνιαστικιά του Αχιλλέα», της Άλκης Ζέη
«Στου κουφού την πόρτα!», του Δημήτρη Ψαθά
«Μέσα στις φλόγες», της Διδώς Σωτηρίου
«Ματωμένα χώματα», της Διδώς Σωτηρίου
Β 
Β 
Αναζήτηση
Β 
Β 
Up
Β 
Β 
Β 
Επικοινωνία | Όροι Χρήσης | Πλοηγηθείτε | Λάβετε Μέρος | Δημιουργία και Ανάπτυξη ΆΡΚΕΣΙΣ
Β 
Β