Αρχική Ματιά
Νέο στη Ματιά
Β  ΕΙΔΑ .:ΤΑΞΙΔΙΑ .:ΣΥΝΤΑΓΕΣ .:ΒΙΒΛΙΑ .:ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ .:ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ .:ΔΙΑΦΟΡΑ .:ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ .:ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ .:ΤΥΧΑΙΑ ΣΕΛΙΔΑ Β 
Β 
Β 
Β 
Βιβλία... Αρχική Βιβλιοθήκης ...Ο ασημένιος θρόνος!
Για να επιστρέψετε στα Βιβλία κάντε κλικ εδώ! Για να επιστρέψετε στα Διάφορα κάντε κλικ εδώ!
Β 

«Ο ασημένιος θρόνος – Το χρονικό της Νάρνια»
του Κ. Σ. Λιούις

«Ο ασημένιος θρόνος - Το χρονικό της Νάρνια» του Κ. Σ. ΛιούιςΣυνεχίζοντας το ταξίδι μας στον κόσμο της Νάρνια, με οδηγό μας πάντα τον Κ. Σ. Λιούις, φτάνουμε στον έκτο σταθμό μας. Φυσικά δεν είναι άλλος, από το έκτο βιβλίο της σειράς «Το χρονικό της Νάρνια». Ο συγγραφέας αυτής της σειράς έγραψε το συγκεκριμένο βιβλίο πέμπτο (αντί για έκτο που θα περίμενε κανείς), την άνοιξη του 1951. Το βιβλίο εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1955 με τον τίτλο «The silver chair». Στην Ελλάδα το «Ο ασημένιος θρόνος», όπως και τα υπόλοιπα έξι βιβλία, κυκλοφορούν οι εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ σε μετάφραση, αυτήν την φορά της Άννας Γκέρτσου Σαρρή. Μην αποτελώντας εξαίρεση, το εξώφυλλο το έκτου βιβλίου είναι θαυμάσιο και η εικονογράφηση πολύ καλή. Όπως έγινε και με τα προηγούμενα βιβλία της σειράς, ένα απόγευμα ήταν αρκετό για να διαβαστούν οι 239 σελίδες του. Και στα έξι από τα επτά βιβλία της σειρά που έχω διαβάσει, παρατήρησα το φαινόμενο της αδυναμίας μου, να τα αφήσω από τα χέρια μου πριν φτάσω στην τελευταία τους σελίδα. Για να δούμε όμως που μας ταξιδεύει ο Κ. Σ. Λιούις αυτή την φορά;
Στο «Ο ασημένιος θρόνος» συναντάμε τον Ευστάθιο που είχαμε γνωρίσει στο προηγούμενο βιβλίο. Το ταξίδι που είχε κάνει τότε στην Νάρνια του έχει βελτιώσει τον χαρακτήρα θεαματικά. Είναι πια ένα ευγενικό παιδί με ήθος και ιδανικά. Ο Ασλάν σε αυτό το βιβλίο τον καλεί, πάντα με μαγικό τρόπο, στην Νάρνια και του αναθέτει μια αποστολή. Μαζί με τον Ευστάθιο, από τον δικό μας κόσμο, μεταφέρεται στην Νάρνια και η συμμαθήτρια του, η Τζιλ. Η αποστολή που αναλαμβάνουν τα δύο παιδιά είναι υψίστης σπουδαιότητας. Πρέπει να αναζητήσουν και να φέρουν πίσω στην Νάρνια τον γιό του βασιλιά Κασπιανού, τον Ριλιανό. Ο πρίγκιπας Ριλιανός εξαφανίστηκε πριν δέκα χρόνια από την χώρα, λίγο καιρό μετά την δολοφονία της μητέρας του από ένα φίδι. Σύντροφος του Ευστάθιου και της Τζιλ σε αυτήν την αναζήτηση θα είναι ένα απίστευτα απαισιόδοξο και περίεργο πλάσμα, ο Λασπομούρμουρος. Οι τρεις σύντροφοι θα περιπλανηθούν στα βόρεια της μαγικής χώρας, θα περάσουν από την γη των γιγάντων και τελικά θα φτάσουν στον υπόγειο κόσμο όπου βασιλεύει… Α! Δεν θα σας το πω αυτό. Θα το μάθετε όταν διαβάσετε το βιβλίο.
Το έβδομο και τελευταίο βιβλίο της σειράς, το «Η τελευταία μάχη» με περιμένει να το διαβάσω και έχω μάθει να είμαι Εγγλέζος στα ραντεβού μου. Θα τα πούμε μετά την ανάγνωσή του, όταν θα σας μιλήσω, για τελευταία φορά, για τις εντυπώσεις μου από το μαγικό ταξίδι στον κόσμο της Νάρνια.

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου μεταφέρουμε:
Η Νάρνια, όπου γίγαντες σπέρνουν την καταστροφή, όπου το κακό ρίχνει κατάρες, όπου κυριαρχεί η μαγεία. Μέσα από ανείπωτους κινδύνους και βαθιές και σκοτεινές σπηλιές μια παρέα φίλων προσπαθεί να ελευθερώσει ένα φυλακισμένο πρίγκιπα. Η αποστολή τους όμως στα Έγκατα της Γης τους φέρνει αντιμέτωπους με το κακό, του οποίου το πρόσωπο είναι πιο όμορφο και πιο αδυσώπητο απ' ό,τι θα μπορούσαν ποτέ να φανταστούν.

Ν.Π.

Β 
Όλα τα βιβλία που έχουμε διαβάσει και παρουσιάσει, μέχρι στιγμής, μέσα από τη Ματιά!
Β 
Δείτε:
Ταινίες
Βιβλία
Ήξερες ότι...
Ζώα
Φυτά
Μικρά και Μεγάλα
Ανακαλύψεις - Εφευρέσεις
CD Μουσικής
Β 
Δείτε επίσης:
«Δεκαήμερον» του Ιωάννη Βοκάκιου
«1984» του Τζωρτζ Όργουελ
«Μια αγάπη για δύο» της Ζωρζ Σαρή και της Αργυρώς Κοκορέλη
«Αγάπες τηγανιτές» της Λένας Μερίκα
«Ο παράξενος Τόμας» του Ντιν Κουντζ
«Η Αλεξιάδα» της Άννας Κομνηνής
«Με ή χωρίς εσένα» της Κάρολ Μάθιους
«Πήραν την πόλη πήραν την» της Μαρίας Λαμπαδαρίδου Πόθου
«Ο Ανεψιός του Μάγου – Το χρονικό της Νάρνια» του Κ. Σ. Λιούις
«Το λιοντάρι, η μάγισσα και η ντουλάπα – Το χρονικό της Νάρνια» του Κ. Σ. Λιούις
«Το άλογο και το αγόρι του – Το χρονικό της Νάρνια» του Κ. Σ. Λιούις
«Ο πρίγκιπας Κασπιανός – Το χρονικό της Νάρνια» του Κ. Σ. Λιούις
«Ο Ταξιδιώτης της αυγής – Το χρονικό της Νάρνια» του Κ. Σ. Λιούις
«Ο ασημένιος θρόνος - Το χρονικό της Νάρνια» του Κ. Σ. Λιούις
«Η τελευταία μάχη – Το χρονικό της Νάρνια» του Κ. Σ. Λιούις
«Κόρη σε τιμή ευκαιρίας», της Λένας Μερίκα
«Οι γιατροί του Νέου Κόσμου», της Λένας Μερίκα
«Η αρραβωνιαστικιά του Αχιλλέα», της Άλκης Ζέη
«Στου κουφού την πόρτα!», του Δημήτρη Ψαθά
«Μέσα στις φλόγες», της Διδώς Σωτηρίου
«Ματωμένα χώματα», της Διδώς Σωτηρίου
Β 
Β 
Αναζήτηση
Β 
Β 
Up
Β 
Β 
Β 
Επικοινωνία | Όροι Χρήσης | Πλοηγηθείτε | Λάβετε Μέρος | Δημιουργία και Ανάπτυξη ΆΡΚΕΣΙΣ
Β 
Β