Αρχική Ματιά
Νέο στη Ματιά
Β  ΕΙΔΑ .:ΤΑΞΙΔΙΑ .:ΣΥΝΤΑΓΕΣ .:ΒΙΒΛΙΑ .:ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ .:ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ .:ΔΙΑΦΟΡΑ .:ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ .:ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ .:ΤΥΧΑΙΑ ΣΕΛΙΔΑ Β 
Β 
Β 
Β 
Βιβλία... Αρχική Βιβλιοθήκης ...Το λιοντάρι, η μάγισσα και η ντουλάπα!
Για να επιστρέψετε στα Βιβλία κάντε κλικ εδώ! Για να επιστρέψετε στα Διάφορα κάντε κλικ εδώ!
Β 

«Το λιοντάρι, η μάγισσα και η ντουλάπα – Το χρονικό της Νάρνια»
του Κ. Σ. Λιούις

«Το λιοντάρι, η μάγισσα και η ντουλάπα – Το χρονικό της Νάρνια» του Κ. Σ. ΛιούιςΌταν ένα βιβλίο μεταφέρεται στον κινηματογράφο, τις περισσότερες φορές η ταινία που προκύπτει είναι φτωχότερη σε πλοκή από το βιβλίο. Αυτό είναι λογικό, αφού στην έβδομη τέχνη υπάρχει ο χρονικός περιορισμός. Σε αυτό τον κανόνα υπάρχουν φυσικά και οι εξαιρέσεις όπως η μεταφορά στον κινηματογράφο των βιβλίων του Τζ. Ρ. Τόλκιν «Ο Άρχοντας των δακτυλιδιών» (τουλάχιστον στην extended έκδοση των ταινιών) και του βιβλίου «Το όνομα του Ρόδου» του Ουμπέρτο Έκο. Στην λίστα των εξαιρέσεων μπορώ πλέον, μετά την ανάγνωση του αντίστοιχου βιβλίου, να εντάξω, κατά την υποκειμενική μου άποψη, και το «Το λιοντάρι, η μάγισσα και η ντουλάπα – Το χρονικό της Νάρνια» του Κ. Σ. Λιούις (Clive Staples Lewis). Χρονικά πρώτα είδα την ταινία και μετά διάβασα το βιβλίο. Αυτό που διαπίστωσα ήταν ότι όσο εκπληκτική είναι η ταινία, άλλο τόσο εκπληκτικό είναι και το βιβλίο πάνω στο οποίο βασίστηκε.
Το «Το λιοντάρι, η μάγισσα και η ντουλάπα» είναι το δεύτερο μιας σειράς επτά βιβλίων του Κ. Σ. Λιούις με γενικό τίτλο «Το χρονικό της Νάρνια». Ο συγγραφέας στην πραγματικότητα έγγραψε πρώτα, το εν λόγο βιβλίο, όπως και πρώτο εκδόθηκε το 1950. Η πλοκή του αποτελεί την συνέχεια αυτής του «Ο ανεψιός του μάγου» (το πρώτο βιβλίο της σειράς) έχοντας όμως ελάχιστα πρόσωπα κοινά με αυτό. Το βασικό κοινό τους στοιχείο, είναι ο τόπος που διαδραματίζεται η πλοκή και των δύο βιβλίων. Ο τόπος αυτός είναι η Χώρα της Νάρνια. Στο πρώτο βιβλίο της σειράς γνωρίσαμε την χώρα αυτή λίγες ώρες μετά την δημιουργία της. Στο «Το λιοντάρι, η μάγισσα και η ντουλάπα», η Νάρνια έχει διανύσει ένα μεγάλο ταξίδι στον χρόνο και έχει υποδουλωθεί από την Λευκή Μάγισσα. Τα εκπληκτικά της τοπία που είδαμε να δημιουργούνται στο «Ο ανεψιός του μάγου», έχουν πλέον καλυφθεί από χιόνι και πάγο. Η Λευκή Μάγισσα εκτός των άλλων έχει απαγορεύσει ακόμα και τον εορτασμό των Χριστουγέννων. Σε αυτή την κατάσταση γνωρίζουν την Νάρνια, τέσσερα αδέρφια: ο Πήτερ, η Σούζαν, ο Έντμουντ και η Λούσυ. Βρέθηκαν εκεί, περνώντας από μια μαγική ντουλάπα, αλλά το πόσο τυχαία έγινε αυτό χωράει μεγάλη συζήτηση. Υπάρχει βλέπετε και η προφητεία για τους δύο γιούς του Αδάμ και τις δυο κόρες της Εύας. Η συνέχεια επί των σελίδων…
Το ότι το βιβλίο είναι εκπληκτικό, το έχουμε αναφέρει ήδη. Αυτό που δεν έχουμε πει είναι ότι όταν το διαβάζεις, ακόμα και αν έχεις δει την ταινία, απολαμβάνεις κάθε μια από τις 172 σελίδες του. Το «Το λιοντάρι, η μάγισσα και η ντουλάπα» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ, σε μετάφραση της Τζένης Μαστοράκη με πανέμορφο εξώφυλλο και πολύ όμορφη εικονογράφηση. Όπως και το πρώτο βιβλίο της σειράς, είναι ένα απολαυστικότατο ανάγνωσμα τόσο για εσάς όσο και για τα παιδιά σας. Ακολουθεί το τρίτο βιβλίο με τίτλο «Το άλογο και το αγόρι του». Θα τα ξαναπούμε μετά την ανάγνωση του. :-)

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου μεταφέρουμε:
Η Νάρνια... μια χώρα παγωμένη... όπου είναι πάντα χειμώνας... μια χώρα που περιμένει κάποιον να την απελευθερώσει. Τέσσερις φίλοι έτοιμοι για περιπέτειες περνάνε μέσα από την πόρτα μιας ντουλάπας στη χώρα της Νάρνια, μιας χώρας σκλαβωμένης από τις δυνάμεις της Λευκής Μάγισσας. Όταν όμως κάθε ελπίδα έχει σχεδόν πια χαθεί, η επιστροφή του Μεγάλου Λιονταριού, του Ασλάν, σηματοδοτεί μια μεγάλη αλλαγή... και μια μεγάλη θυσία.

Αν θέλετε να διαβάσετε για την ταινία «Το λιοντάρι, η μάγισσα και η ντουλάπα – Το χρονικό της Νάρνια» κάντε κλικ εδώ, για να μεταφερθείτε στην αντίστοιχη σελίδα της βιβλιοθήκης μας.

Ν.Π.

Β 
Όλα τα βιβλία που έχουμε διαβάσει και παρουσιάσει, μέχρι στιγμής, μέσα από τη Ματιά!
Β 
Δείτε:
Ταινίες
Βιβλία
Ήξερες ότι...
Ζώα
Φυτά
Μικρά και Μεγάλα
Ανακαλύψεις - Εφευρέσεις
CD Μουσικής
Β 
Δείτε επίσης:
«Δεκαήμερον» του Ιωάννη Βοκάκιου
«1984» του Τζωρτζ Όργουελ
«Μια αγάπη για δύο» της Ζωρζ Σαρή και της Αργυρώς Κοκορέλη
«Αγάπες τηγανιτές» της Λένας Μερίκα
«Ο παράξενος Τόμας» του Ντιν Κουντζ
«Η Αλεξιάδα» της Άννας Κομνηνής
«Με ή χωρίς εσένα» της Κάρολ Μάθιους
«Πήραν την πόλη πήραν την» της Μαρίας Λαμπαδαρίδου Πόθου
«Ο Ανεψιός του Μάγου – Το χρονικό της Νάρνια» του Κ. Σ. Λιούις
«Το λιοντάρι, η μάγισσα και η ντουλάπα – Το χρονικό της Νάρνια» του Κ. Σ. Λιούις
«Το άλογο και το αγόρι του – Το χρονικό της Νάρνια» του Κ. Σ. Λιούις
«Ο πρίγκιπας Κασπιανός – Το χρονικό της Νάρνια» του Κ. Σ. Λιούις
«Ο Ταξιδιώτης της αυγής – Το χρονικό της Νάρνια» του Κ. Σ. Λιούις
«Ο ασημένιος θρόνος - Το χρονικό της Νάρνια» του Κ. Σ. Λιούις
«Η τελευταία μάχη – Το χρονικό της Νάρνια» του Κ. Σ. Λιούις
«Κόρη σε τιμή ευκαιρίας», της Λένας Μερίκα
«Οι γιατροί του Νέου Κόσμου», της Λένας Μερίκα
«Η αρραβωνιαστικιά του Αχιλλέα», της Άλκης Ζέη
«Στου κουφού την πόρτα!», του Δημήτρη Ψαθά
«Μέσα στις φλόγες», της Διδώς Σωτηρίου
«Ματωμένα χώματα», της Διδώς Σωτηρίου
Β 
Β 
Αναζήτηση
Β 
Β 
Up
Β 
Β 
Β 
Επικοινωνία | Όροι Χρήσης | Πλοηγηθείτε | Λάβετε Μέρος | Δημιουργία και Ανάπτυξη ΆΡΚΕΣΙΣ
Β 
Β