Το δέντρο του χεριού σας

Το δέντρο του χεριού σας

Το δέντρο του χεριού σας

Φτιάξτε το δικό σας δέντρο ανάλογα με την εποχή και διακοσμήστε με αυτό την τάξη ή τον χώρο σας!

Θα χρειαστούμε:
Χαρτόνι λευκό
Χαρτόνι μαύρο ή καφέ
Χαρτιά γκοφρέ
Κόλλα
Κόλλα πλαστελίνη (προαιρετικά)

Κατασκευή:
Αυτό το δέντρο λέγεται “του χεριού σας” επειδή ο κορμός του είναι το περίγραμμα του χεριού σας! Επίσης είναι μια κατασκευή για όλες τις εποχές! Πως γίνεται αυτό; Απλά επιλέγουμε τα χρώματα των γκοφρέ να ταιριάζουν με την εποχή. Πχ την άνοιξη βάζουμε ανοιχτά πράσινα χρώματα για φύλλα και έντονα χρώματα για τα λουλούδια ή τους καρπούς. Στη φωτογραφία βλέπουμε ένα φθινοπωρινό δέντρο με χρώματα των φύλλων που είναι έτοιμα να πέσουν.
Για να φτιάξουμε το δέντρο του χεριού μας πρώτα από όλα θα βάλουμε το χέρι μας πάνω στο μαύρο ή καφέ χαρτόνι και με ένα μολύβι ζωγραφίζουμε αχνά το περίγραμμά του. Κόβουμε προσεκτικά το περίγραμμα. Κολλάμε προσεκτικά με την κόλλα πλαστελίνη (εάν θέλουμε να επιτύχουμε το παιχνίδισμα της σκιάς) το μαύρο χαρτόνι μας πάνω στο λευκό υπολογίζοντας να υπάρχει και στην πάνω πλευρά χώρος για τα φύλλα.
Τώρα θα φτιάξουμε τα φύλλα του δέντρου μας. Κόβουμε μικρά κομματάκια από τα γκοφρέ χαρτιά και φτιάχνουμε με αυτά μικρά μπαλάκια τσαλακώνοντάς τα. Τα κολλάμε πάνω στα δάχτυλα του κορμού και κάποιες φορές κολλάμε-στηρίζουμε και πάνω στα άλλα μπαλάκια. Το δέντρο του χεριού μας είναι έτοιμο να στολίσει την τάξη ή το σπίτι μας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment