Αυγά πασχαλινά με κεράσματα

Last modified date

Αυγά πασχαλινά με κεράσματα

Αυγά πασχαλινά με κεράσματα

Μια πολύ εύκολη κατασκευή για παιδιά μα και για μεγάλους! Ένας πολύ χαριτωμένος, νόστιμος και οικονομικός τρόπος να μοιράσουμε δώρα και αγάπη!

Θα χρειαστούμε:
Νήματα, κλωστές, σπάγκους κάθε είδους
Μικρά μπαλόνια (για να παίρνουν το οβάλ σχήμα του αυγού)
Ατλακόλ κόλλα (ξυλόκολλα)
Μικρά γλυκίσματα (συσκευασμένα), μικρά διακοσμητικά, φτερά για κατασκευές κ.α.
Πινέλο (προαιρετικά)
Διαφανή ζελατίνα (είδη συσκευασίας) (προαιρετικά)
Κορδέλα (προαιρετικά)

Κατασκευή:
Πρώτα φουσκώνουμε τα μπαλόνια μας να πάρουν το μέγεθος που θέλουμε. Βουτάμε τα νήματα που θα χρησιμοποιήσουμε σε λίγη ατλακόλ και τα τυλίγουμε γύρω από τα μπαλόνια. Άλλος τρόπος κατασκευής είναι να τυλίξουμε τα νήματα ακανόνιστα γύρω από τα μπαλόνια και μετά με το πινέλο να απλώσουμε πάνω τους ατλακόλ. Με όποιον τρόπο και αν το κάνουμε, θα πρέπει να φροντίσουμε να αφήσουμε κάπου έναν χώρο λίγο πιο ανοιχτό ώστε να μπορούν να μπουν (αλλά και να βγουν) τα κεράσματα.
Θα αφήσουμε τα αυγά να στεγνώσουν εντελώς πάνω σε αντικολλητικό χαρτί ή αλουμινόχαρτο ή θα τα κρεμάσουμε από το δέσιμο του μπαλονιού. Όταν στεγνώσουν καλά τρυπάμε το μπαλόνι να ξεφουσκώσει και το αφαιρούμε. Βάζουμε προσεκτικά τα γλυκάκια μας μέσα στο αυγό και αν θέλουμε μικρά διακοσμητικά ή και φτερά. Εάν θέλουμε μπορούμε να συσκευάσουμε τα αυγά μέσα σε διαφανή ζελατίνα δένοντάς την στο πάνω μέρος με κορδέλα. Μοιράζουμε τα πασχαλινά αυγά με κεράσματα σε όσους αγαπάμε!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment