Αρχική Ματιά
Νέο στη Ματιά
Β 
ΕΙΔΑ .:ΤΑΞΙΔΙΑ .:ΣΥΝΤΑΓΕΣ .:ΒΙΒΛΙΑ .:ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ .:ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ .:ΔΙΑΦΟΡΑ .:ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ .:ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ .:ΤΥΧΑΙΑ ΣΕΛΙΔΑ
Β 
Ταξίδια στο Αιγαίο πέλαγος... Ταξίδια - Προορισμοί ...Διακοπές στη Σαντορίνη!
Για να επιστρέψετε στο Αιγαίο πέλαγος κάντε κλικ εδώ! Για την πρώτη σελίδα στα Ταξίδια - Προορισμοί κάντε κλικ εδώ!
Β 

Σαντορίνη

Η απόλυτη ομορφιά στο μπλε – άσπρο
Β 
Αναζήτηση και online κρατήσεις ξενοδοχείων
Β 
Έρευνα - παρουσίαση: Δημήτρης Χίλιος
Β 
Β 

ΕΔΩ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ νέοι από όλες τις φυλές και τις τάξεις κάνουν κυριολεκτικά απόβαση, «καταλαμβάνουν» το νησί και... ρουφούν αχόρταγα την απόλυτη ομορφιά που προσφέρει το γυμνό τοπίο με τις λευκές κατασκευές πάνω στην ηφαιστειακή γη τριγυρισμένο από το σκούρο μπλε της θάλασσας.
Η ΙΔΙΟΜΟΡΦΙΑ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ λόγω του ηφαιστείου, η εντυπωσιακή αρχιτεκτονική, ο πλούτος των μνημείων και η γοητεία του τοπίου, έχουν αποτέλεσμα την μεγάλη προσέλευση επισκεπτών που, παρά την καλή τουριστική υποδομή, το καλοκαίρι δημιουργείται αδιαχώρητο. Η γραφικότητα του νησιού παρ’ όλα αυτά παραμένει αναλλοίωτη και προσφέρεται πάντα τόσο για κοσμοπολίτικες όσο και για ήρεμες διακοπές.
Το σβησμένο πια ηφαίστειο είναι που δίνει εκείνο το ξεχωριστό χρώμα στο νησί της Σαντορίνης. Το έδαφος, στο μεγαλύτερο τμήμα καλυμμένο από το ηφαιστειακό υλικό, δυτικά είναι απότομο και βραχώδες, ενώ ανατολικά στη μεριά της μεγάλης πεδιάδας, υπέροχες παραλίες, πολλές με μαύρη άμμο και βότσαλα, προσφέρονται για κολύμπι.
Επισκέψιμοι χώροι είναι τα σημεία όπου ήταν η πρωτεύουσα του νησιού στις τρεις φάσεις της ιστορίας της ανθρωπότητας. Στο σημείο της προϊστορικής πόλης έχουν γίνει ανασκαφές που έβγαλαν στο φως έναν αξιοθαύμαστο πολιτισμό. Ανασκαφές επίσης έγιναν στην αρχαία πόλη (8ος-1ος π.Χ. αιώνας) που ανακάλυψαν αριστοτεχνικά δημόσια και ιδιωτικά οικοδομήματα, ενώ στο χώρο της μεσαιωνικής πόλης σώζονται τα κάστρα και τα οχυρώματα.

Β 

Αξίζει να δείτε

ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΜΟ ΤΩΝ ΦΗΡΩΝ (λιμάνι της Χώρας) ένα φιδωτό ανηφορικό μονοπάτι με πλατιά σκαλοπάτια, οδηγεί στην πρωτεύουσα Φηρά, χτισμένη αμφιθεατρικά, που προσφέρει καταπληκτική θέα στο πέλαγος. Αν σας κουράζει η ανάβαση με τα πόδια ή δεν εμπιστεύεστε τα ζώα που υπάρχουν γι' αυτό το σκοπό, λειτουργεί σύγχρονο τελεφερίκ.
Η αρχιτεκτονική της Φηράς, τα μικρά ολόλευκα σπίτια με τους θόλους και τα μικρά ανοίγματα στο μέρος του πελάγου, καθώς και τα λιγοστά αρχοντικά με τις αυλές, παρουσιάζουν μια εικόνα καταπληκτική.
Επισκεφθείτε τη Μητρόπολη των Ορθοδόξων καθώς και αυτή των Καθολικών δεδομένου ότι κατά τη Λατινική κατοχή μεγάλος αριθμός κατοίκων ασπάστηκε το δόγμα των καθολικών. Το μοναστήρι των Δομηνικανίδων καλογραιών με το πνευματικό κέντρο και τη σχολή υφαντουργίας, αλλά και το καθολικό μοναστήρι της Παναγίας του Ροδαρίου.
Στο Αρχαιολογικό Μουσείο θα δείτε θηραϊκά αγγεία και ευρήματα των ανασκαφών από τα Γεωμετρικά μέχρι τα Ρωμαϊκά χρόνια, τον μεγάλο αρχαϊκό αμφορέα με την ανάγλυφη διακόσμηση και το πήλινο ειδώλιο της γυναίκας «Θρηνωδού».
Στο Ημεροβίγλι ερείπια παλαιών αρχοντικών και το μοναστήρι του Αγίου Νικολάου. Στον Σκάρο, τα ερείπια του βενετσιάνικου κάστρου της μεσαιωνικής πρωτεύουσας του νησιού.
Από τον Όρμο Φηρών εκδρομικά καΐκια θα σας μεταφέρουν στο νησάκι Νέα Καμένη όπου το έδαφος είναι ζεστό, δεν υπάρχει ίχνος ζωής κι από τον κρατήρα του ηφαιστείου βγαίνει θειάφι και ζεστός αέρας. Βάλτε γυαλιά ηλίου και αθλητικά παπούτσια.
Στο μικρότερο γειτονικό νησάκι Παλαιά Καμένη επισκεφθείτε με καΐκι τις θερμές πηγές.
Στην αρχαιότητα η Σαντορίνη λεγόταν Στρογγύλη (ίσως λόγω σχήματος), αναφέρεται όμως και ως Καλλίστη που, σύμφωνα με τους ιστορικούς, κατοικήθηκε από Φοίνικες. Νότια, κοντά στο χωριό Ακρωτήρι, η προϊστορική Θήρα που κατοικήθηκε το 3.000 π.Χ. καταπλακώθηκε το 1.500 π.Χ. με τη έκρηξη του ηφαιστείου κι έμεινε θαμμένη μέχρι τις ανασκαφές του 1967 που έφεραν στο φως μια ολόκληρη πόλη. Από τα ανευρεθέντα μικροαντικείμενα και ιδιαίτερα από τις τοιχογραφίες φαίνεται ο υψηλός βαθμός πολιτιστικής ανάπτυξης του νησιού την εποχή που οι σημερινοί Ευρωπαίοι ζούσαν ακόμη στα σπήλαια. Στο κοντινό βενετσιάνικο κάστρο σώζονται οι εκκλησίες της Υπαπαντής και της Αγίας Τριάδας.
ΝΑ των Φηρών το Εμπορειό εντυπωσιακό χωριό με στενά δρομάκια και θέα προς τις δυο πλευρές του νησιού φαντασμαγορική. Στα στενά δρομάκια δύσκολα μπορούν να διασταυρωθούν δυο άνθρωποι μιας και το χωριό ήταν σκέτο οχυρό από τα μεσαιωνικά χρόνια. Τα τελευταία σπίτια σκαρφαλώνουν στην πλαγιά και σχηματίζουν τείχος. Σώζονται κατάλοιπα του κάστρου με τις δυο καστρόπορτες και ο τετράγωνος πύργος Γουλάς που προστάτευε την περιουσία του μοναστηριού της Πάτμου.
Στην περιοχή του Μέσα Βουνού βρισκόταν η αρχαία Θήρα που κατοικήθηκε από Δωριείς και γνώρισε μεγάλη οικονομική και πολιτιστική άνθηση. Σημαντικά ευρήματα εκτίθενται στον αρχαιολογικό χώρο αλλά και στο μουσείο της Χώρας.
Στα Ν των Φηρών η Μεσαριά με τα νεοκλασικά αρχοντικά της χτισμένα μέσα στους αμπελώνες και τα περιβόλια. Σε μικρή απόσταση ο Βόθωνας με γραφικά σπίτια (φυσικά κατάλευκα) και μέσα σε σπηλιά τις εκκλησίες της Παναγίας στην τρύπα και της Αγίας Άννας. Στα ΝΑ η Έξω Γωνιά και η Μέσα Γωνιά όπου η βυζαντινή εκκλησία της Επισκοπής (11ος αι.) με αξιοθαύμαστα σημαντικές εικόνες και αγιογραφίες.
Το μεσόγειο χωριό Πύργος, γραφικότατο, αμφιθεατρικά χτισμένο στον μεσαίωνα ήταν οχυρωμένο με κάστρο του οποίου ο εξωτερικός περίβολος ήταν τα ίδια τα σπίτια του οικισμού. Επισκεφθείτε στην κορυφή του βράχου το φρούριο Καστέλι με τη βυζαντινή εκκλησία Θεοτοκάκι (10ος αι.), το μοναστήρι του Προφήτη Ηλία με τα ιερά κειμήλια, το εργαστήρι αγιογραφίας και το μικρό λαογραφικό μουσείο.
Στο Μεγαλοχώρι ερείπια ναού του 3ου π.Χ. αιώνα, αλλά και πανέμορφες περίτεχνες εκκλησίες με βυζαντινές αγιογραφίες.
Επισκεφθείτε το γνήσια παραδοσιακό Σαντορινιό χωριό Μονόλιθος και χαρείτε την ηρεμία που προσφέρει στους επισκέπτες. Η Σαντορίνη δεν είναι μόνο ξεφάντωμα στα νυχτερινά στέκια και ξενύχτι.
Σε απόσταση 10 χλμ. ΒΔ της Φηράς βρίσκεται η Οία, καλοδιατηρημένος παραδοσιακός οικισμός με μοναδική ομορφιά. Μικρά σπίτια λαξεμένα στο βράχο, αλλά λευκά κι άλλα σε αποχρώσεις γαλάζιου και ώχρας, νεοκλασικά αρχοντικά με αυλές και στενά πλακόστρωτα δρομάκια συνθέτουν μιαν όψη ξεχωριστή. Η θέα στην απεραντοσύνη του πελάγου είναι φανταστική και πολλοί έρχονται ως εδώ για να απολαύσουν το ηλιοβασίλεμα. Σε μικρή απόσταση από την Οία μέσα από έναν μαντρότοιχο σκούρας πέτρας μπαίνει ο επισκέπτης στον παραδοσιακό οικισμό της Φοινικιάς με λείψανα αρχαίου νεκροταφείου και οικοδομημάτων μέσα στη θάλασσα.
ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΝΗΣΑΚΙΑ που δημιούργησε η δραστηριότητα του ηφαιστείου γύρω από τη Σαντορίνη είναι η Θηρασία το μόνο άλλωστε που κατοικείται. Η Θηρασία συνδέεται με καΐκι με την Οία. Το καλοκαίρι τουριστικά γραφεία οργανώνουν εκδρομές από τη Σαντορίνη προς το νησάκι που έχει πανέμορφες εκκλησούλες και διαθέτει λίγα ενοικιαζόμενα δωμάτια.
Η Θηρασία, ηφαιστειακής προέλευσης, έχει απότομες ακτές και 250 σκαλοπάτια οδηγούν από το λιμανάκι στο χωριό με τα μικρά κατάλευκα σπίτια και τις ταβέρνες με το φρεσκότατο ψάρι. Στο λιμανάκι η μόνη προσιτή παραλία με χοντρά βότσαλα κι ελαφρόπετρες.

Β 

Η διασκέδαση, τα στέκια, το τερπνόν...

ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΤΕΡΠΝΟΝ πρέπει να συνοδεύει πάντα το ωφέλιμον για να δέσει το σύνολο και μάλιστα όταν πρόκειται για διακοπές, ας μιλήσουμε και για τα κέντρα, ταβέρνες, εστιατόρια, ουζερί, μπαράκια, παμπ, ντίσκο και γενικά χώρους αναψυχής και διασκέδασης «ων ουκ εστι αριθμός» στο νησί της Σαντορίνης. Κάθε βραχάκι και στέκι, κάθε ανηφοριά και χώρος αναψυχής.
Εδώ αμέσως μόλις πατήσετε το πόδι σας πρέπει να προσαρμοστείτε με το περιβάλλον και με το κλίμα που επικρατεί. Αλλιώτικα αφήστε το να πάνε τα παιδιά σας μεθαύριο που θα ξεπεταχτούν. Η «... θειτσέ» εμφάνιση αρκεί για να σας δουν τα... ξεσαλώνοντα νιάτα της Σαντορίνης ως ζόμπι. Ας πούμε το στυλ πέδιλο και κάλτσα κατακαλόκαιρο δεν είναι ότι καλύτερο. Βγείτε από το καβούκι, αναπνεύστε την αλμύρα του πελάγου και ξαμοληθείτε στις ανηφοριές και στα πολύβοα στέκια. Μπορεί το ηφαίστειο να έσβησε όμως η Σαντορίνη εκπέμπει ενέργεια από μόνη της γι' αυτό τη λένε και διαβολονήσι. Πείτε ένα «μια ζωή την έχουμε» και... βιαστείτε γιατί η νύχτα το καλοκαίρι είναι μικρή.
ΣΤΗ ΦΗΡΑ όλα τα ραντεβού θα τα δώσετε στο «BONJOUR» στην πλατεία όπου εκτός από τον περίφημο στη Σαντορίνη καφέ του και το πρωινό, μπορείτε να πάρετε το απεριτίφ σας νωρίς το βράδυ. Όλος ο κόσμος εδώ. Ζευγαρωμένοι και... ξέμπαρκοι από εδώ ξεκινούν τη νυχτερινή περιπλάνηση. Στο «ENERGY» για ιταλικό καφέ, χάι ατμόσφαιρα και ασυναγώνιστα παγωτά. Στον «Μπανάνα» εκτός των άλλων θα δοκιμάσετε και τα περίφημα γλυκά του όμως μην ενδώσετε στον πειρασμό να ζητήσετε δεύτερο. Η υπογλυκαιμία βέβαια χτυπά συχνά αλλά είναι ακόμα καλοκαίρι και τα «τα πάχη μου τα κάλλη μου» ως σύνθημα δεν φοριέται και τόσο.
Αυτά για να μην πάρετε το πρωινό σας κλεισμένοι στο ξενοδοχείο. Για φαγητό κρατείστε σειρά για τραπέζι στο μαγέρικο του «ΝΙΚΟΛΑ», αξίζει πράγματι τον κόπο. Αν πάλι προτιμήσετε την ιταλική κουζίνα του «SPHINX» εκτός τα φρέσκα ζυμαρικά και τα περίφημα γεμιστά με τσουκνίδα, θα σας γοητεύσει η θέα στην καλντέρα και το φιλόξενο περιβάλλον. Εδώ κυριαρχούν τα σομόν τραπεζομάντιλα. Στο «ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ» θα φάτε κρέπες και άλλες σπεσιαλιτέ και στο «SELENE» θα επιδοκιμάσετε άλλη μια φορά την ελληνική κουζίνα. Σπεσιαλιτέ τους η φάβα με κάπαρη γιαχνί, το αρνί στον ταβά και οι ψαρόπιτες.
Στην νυχτερινή ζωή της Σαντορίνης η ντίσκο «ENIGMA» θεωρείτε συνυφασμένη με το νησί, έχει πια δημιουργήσει παράδοση. Δυνατή μουσική, πολλοί ξένοι και χορευτικό ξεχαρβάλωμα. Στην «CASABLANCA» η καλή μουσική και τα σωστά ποτά σου τονώνουν το κέφι για να συνεχίσεις την περιπλάνηση. Στο «KIRA THIRA» τζαζ μουσική για τους λάτρεις του είδους και στο «FRANCO'S» κλασσική μουσική, υπέροχη θέα στο πέλαγο με ένα αξέχαστο ηλιοβασίλεμα και ειδυλλιακή ατμόσφαιρα.
Η ΟΙΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ για διακοπές όλο το χρόνο, μικρά πανέμορφα μαγαζάκια σας περιμένουν. Το «1800» ένα αναπαλαιωμένο καπετανόσπιτο με ατμόσφαιρα που στηρίζεται στην προσεγμένη μουσική υπόκρουση, σερβίρει ωραίες σπεσιαλιτέ, μακαρονάδες και κρέπες, αλλά και καταπληκτικό κοκκινιστό μοσχαράκι με πουρέ μελιτζάνας. Επίσης ο «ΚΥΚΛΟΣ» εστιατόριο, ντίσκο, μπαρ και ο «ΠΕΤΡΟΣ» παραδοσιακή νησιώτικη ψαροταβέρνα. Την ξεχωριστή όμως γεύση την προσφέρει το «ΜΑΜΑ AFRICA». Αφρικάνικες σπεσιαλιτέ συνοδευμένες με την σχετική μουσική υπόκρουση. Δοκιμάστε φιλέτο ψημένο σε ηφαιστειακές πέτρες, απολαύστε τη θέα στο πέλαγο και μείνετε ήσυχοι. Το τοτέμ στο βάθος θα διώξει τα κακά πνεύματα...
ΣΤΟ ΜΟΝΟΛΙΘΟ δίπλα στη θάλασσα η «ΝΤΟΜΑΤΑ» με υπέροχη ελληνική κουζίνα.
Στην απέραντη αμμουδιά της ΠΕΡΙΣΣΑΣ μπορείτε να μείνετε όλη μέρα μέχρι αργά το βράδυ στο «ΥΑΖΖ» και να μην σας λείψει τίποτα. Αθλητικοί χώροι, ομπρέλες θαλάσσης στην ακτή, μουσική και καλός κόσμος. Στην παραλία επίσης το «ORANGE» λειτουργεί και ως πιτσαρία με καλές μακαρονάδες και το βράδυ ως μπαρ με ποτά και μουσική. Όμως η ταβέρνα του «ΚΑΠΕΤΑΝ ΑΝΤΩΝΗ» θα σας προσφέρει μια εντελώς ξεχωριστή γεύση. Στο Ακρωτήρι, δίπλα στη θάλασσα, με σπαρταριστό υπέροχα μαγειρευμένο ψάρι. Είναι σίγουρα το συν για το νησί της Σαντορίνης.
ΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΜΑΡΙ με την υπέροχη αμμουδιά συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό επισκεπτών. Και βέβαια τον Αύγουστο γίνεται το «έλα να δεις». Πολλά μαγαζιά και νυχτερινά στέκια δίνουν ένα χρώμα κοσμοπολίτικο. Από την ταράτσα του «CAVO CLUB» θ' απολαύσετε την πανοραμική θέα, πίνοντας τους χυμούς και τα ποτά σας, ενώ αργότερα στο «SAIL ΙΝΝ» θα... ξεγοφιαστείτε χορεύοντας μέχρι τις... μικρές ώρες.

Β 

Βουτιές, ηλιοθεραπεία και τα... κορμιά στα βράχια

ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ σε σύγκριση με τις υπόλοιπες Κυκλάδες είναι πολύ λιγότερες και μικρότερες. Βρίσκονται σχεδόν όλες στη ΝΑ πλευρά με μαύρη άμμο και βότσαλα. Μια μεγάλη παραλία 10 χλμ. αρχίζει από το Ακρωτήρι και φτάνει μέχρι το Μονόλιθο με απότομη θάλασσα και σκουρόχρωμα νερά. Πολύ κόσμο συγκεντρώνει η πλατιά παραλία της Περίσσας, ενώ στο Καμάρι δεν χρειάζεται καν να πάρετε μαζί το μαγιό σας. Θ' αναγκαστείτε να το βγάλετε όταν δείτε πως είστε οι μόνοι που θα το φοράτε. Εδώ ο γυμνισμός είναι καθήκον και μη σας πιάσουν οι σεμνοτυφίες. Αν η Σαντορίνη καταφέρει την πρώτη χρονιά να σας ευχαριστήσει θα γίνετε από τους πιστότερους της. Κι όταν βρεθείτε στο χώρο των γυμνιστών μην γουρλώσετε τα μάτια σαν λιγούρης εξ επαρχίας. Βάλτε μαύρα γυαλιά τουλάχιστον.
Όμως υπάρχουν και δυσπρόσιτες παραλίες, ψάξτε τες και χαρείτε τες. Στην Β πλευρά, κοντά στην Οία, για την παραλία Αρμένη θα κατεβείτε 286 σκαλοπάτια. Δίπλα της το Αρμενάκι, το Αμμούδι με 214 σκαλοπάτια και στο πίσω μέρος της Οίας ο Καθαρός με βράχια φαγωμένα από τη θάλασσα, ελαφρόπετρες και μαύρες κροκάλες που δίνουν σεληνιακή όψη στο τοπίο. Από τσιμεντοστρωμένο δρόμο θα πάτε στη μεγάλη ανοιχτή παραλία των Μπαξέδων, 3 χλμ. από την Οία. Ρουφήξτε αλμύρα, οξυγόνο, και ήλιο. Φέτος η τρύπα του όζοντος είναι πολύ μικρότερη πάνω από την Ελλάδα, ε να μας ευνοήσει κάτι και μας. Επιπλέον αφήστε τα μάτια σας να χορτάσουν τη θέα των μισόγυμνων ροδοψημένων κορμιών και στροβιλιστείτε στην τρέλα του νεαρόκοσμου που με ρυθμούς μανίας κατακλύζει τα ξερόβραχα της Σαντορίνης.

ΤΑ ΦΕΡΙ ΜΠΟΤ από τον Πειραιά για τον Όρμο Φηρών Σαντορίνης και τον Αθηνιό που είναι το κύριο λιμάνι του νησιού εκτελούν πολύ πυκνά δρομολόγια το καλοκαίρι και ένα την ημέρα το χειμώνα. Η απόσταση είναι 130 ν.μ. (10-15 ώρες).
ΜΕ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ από Αθήνα για Σαντορίνη εκτελούνται 3-5 πτήσεις το καλοκαίρι και 1-2 το χειμώνα (60'). Το αεροδρόμιο απέχει 7 χλμ. από τη Χώρα και οι επιβάτες μεταφέρονται με λεωφορεία της Ο.Α. Τοπική αεροπορική σύνδεση υπάρχει με τη Μύκονο (καθημερινά) με τη Ρόδο και το Ηράκλειο της Κρήτης. Με τα φέρι μποτ συνδέεται με όλες τις Κυκλάδες, με τα πλοία της γραμμής ακόμα και με τη Θεσσαλονίκη. Επίσης εκτελούνται τοπικές συνδέσεις με γειτονικά νησιά, ακόμη και με Ηράκλειο.
Αν πάτε με δικό σας σκάφος θα το αράξετε στο λιμάνι Όρμος Φηρών. Όμως αποθήκη νερού υπάρχει στον Αθηνιό.
Στο Καμάρι θα βρείτε καταστήματα που νοικιάζουν σέρφινγκ.
Μπορείτε να ψωνίσετε κρασιά εμφιαλωμένα Σαντορίνης, αλλά και χύμα με δοκιμή (θα το δοκιμάσετε με το κατοστάρι). Ζητήστε και ντόπιας παραγωγής φάβα (όχι από καταστήματα που είναι τυποποιημένη) και αγοράστε όμορφα χειροτεχνήματα, πλεχτά, κεντήματα, χαλιά αργαλειού.
Την καλοκαιρινή περίοδο κάθε μισή ώρα λεωφορεία εκτελούν τοπικές συνδέσεις για τα χωριά του νησιού και τις παραλίες. Λειτουργούν πρατήρια βενζίνης και συνεργεία αυτοκινήτων. Μαγαζιά νοικιάζουν αυτοκίνητα και μηχανάκια. Τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβρη γίνεται φεστιβάλ κλασσικής μουσικής και στις 20 Ιουλίου στη Φηρά το πανηγύρι του Προφήτη Ηλία, στις 22 Οκτωβρίου στο Εμπορειό το πανηγύρι του Αγίου Αβερκίου (υποχρεωτικό μεθύσι με ντόπιο κρασί), στο Καμάρι 15 Αυγούστου πανηγύρι Παναγίας Επισκοπής και 24 Σεπτεμβρίου της Μυρτιδιώτισσας, στο Μονόλιθο το πανηγύρι Αγίου Ιωάννου 24 Ιουλίου και της Υπαπαντής στην Οία (2 Φεβρουαρίου).

Β 
Β 

Το κείμενο αυτό είναι του συγγραφέα Δημήτρη Χίλιου. Δημοσιεύεται στη Ματιά με την άδειά του, και τον ευχαριστούμε πολύ.

(*) Ο Δημήτρης Χίλιος είναι συγγραφέας και από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά του «Με το σφύριγμα του τραίνου» & «Χάρτινα φιλιά».

Β 
Δημήτρης Χίλιος
Σπετσών 110
T.K. 113-62
210 8812035
210 7235937-8
6972186486
[email protected]
Β 
Οι φωτογραφίες που συνοδεύουν το κείμενο είναι του Γιώργου Αντωνίνη, τον οποίο και ευχαριστούμε πολύ.
Β 

Χρήσιμα τηλέφωνα Σαντορίνης:

Λιμεναρχείο Σαντορίνης: 22860 22239
Αεροδρόμιο Σαντορίνης: 22860 31525
Ο.Α. Σαντορίνης: 22860 22493
Aegean Airlines Σαντορίνης: 22860 28500
ΚΤΕΛ Σαντορίνης: 22860 25404
Ραδιοταξί Σαντορίνης: 22860 22555

Δήμος Φηρών: 22860 22231
Αστυνομία Φηρών: 22860 22649
ΟΤΕ Φηρών: 22860 22135
ΕΛΤΑ Φηρών: 22860 22238
Τελεφερίκ Φηρών: 22860 22977
Κέντρο Υγείας Φηρών: 22860 22237
Φαρμακεία Φηρών: 22860 22700, 22860 23444 και 22860 25310
Αρχαιολογικό Μουσείο Σαντορίνης (Φηρά): 22860 22217
Προϊστορικό Μουσείο Σαντορίνης (Φηρά): 22860 23217
Λαογραφικό Μουσείο Σαντορίνης (Φηρά): 22860 22792

Κοινότητα Ακρωτηρίου: 22860 81364
Αρχαιολογική περιοχή Ακρωτηρίου: 22860 81366

Κοινότητα Εμπορείου: 22860 81333
Αγροτικό Ιατρείο Εμπορείου: 22860 81222
Πολιτιστικός σύλλογος Εμπορείου: 22860 81490

Κοινότητα Θηρασίας: 22860 29143
Αγροτικό Ιατρείο Θηρασίας: 22860 29144

Κοινότητα Καμαρίου: 22860 31451
Αγροτικό Ιατρείο Καμαρίου: 22860 31175
Φαρμακείο Καμαρίου: 22860 32440

Κοινότητα Μεσαριάς: 22860 31604
Φαρμακείο Μεσαριάς: 22860 32566

Κοινότητα Οίας: 22860 71228
Αστυνομία Οίας: 22860 71954
Αγροτικό Ιατρείο Οίας: 22860 71227
Φαρμακείο Οίας: 22860 71464
Ναυτικό Μουσείο Οίας: 22860 71156

Κοινότητα Πύργου: 22860 31226
Αγροτικό Ιατρείο Πύργου: 22860 31207

Β 
Βρείτε ξενοδοχείο στη Σαντορίνη κάνοντας κλικ εδώ!
Β 
Β 
Β 

Χάρτης της Σαντορίνης:


Προβολή μεγαλύτερου χάρτη

Β 
Β 
Β 
Αναζήτηση και online κρατήσεις ξενοδοχείων
Β 
Β 
Β 
Δείτε:
Νησιά Αιγαίου
Νησιά Ιονίου
Νησιά Αργοσαρωνικού
Πελοπόννησος
Μακεδονία
Θράκη
Κόσμος
Β 
Δείτε επίσης:
Άνδρος
Ικαρία
Κρήτη
Νάξος
Ρόδος
Σαντορίνη
Σέριφος
Σκύρος
Χίος
Β 
Wallpapers με θέματα από την Ελλάδα
Β 
Χάρτινα φιλιά, του Δημήτρη Χίλιου
Β 
Ακολουθήστε τον Δημήτρη στο ταξίδι του στον κόσμο!
Β 
Αναζήτηση
Β 
Αναζήτηση και online κρατήσεις ξενοδοχείων
Β 
Β 
Β 
Αναζήτηση και online κρατήσεις ξενοδοχείων
Β 
Β 
Β 
Β 
Επικοινωνία | Όροι Χρήσης | Πλοηγηθείτε | Λάβετε Μέρος | Δημιουργία και Ανάπτυξη ΆΡΚΕΣΙΣ
Β 
Β