Αρχική Ματιά
Νέο στη Ματιά
Β 
ΕΙΔΑ .:ΤΑΞΙΔΙΑ .:ΣΥΝΤΑΓΕΣ .:ΒΙΒΛΙΑ .:ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ .:ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ .:ΔΙΑΦΟΡΑ .:ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ .:ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ .:ΤΥΧΑΙΑ ΣΕΛΙΔΑ
Β 
Ταξίδια στον Αργοσαρωνικό... Ταξίδια - Προορισμοί ...Διακοπές στην Ύδρα!
Για να επιστρέψετε στα Νησιά του Αργοσαρωνικού κάντε κλικ εδώ! Για την πρώτη σελίδα στα Ταξίδια - Προορισμοί κάντε κλικ εδώ!
Β 

Ύδρα

Β 
Αναζήτηση και online κρατήσεις ξενοδοχείων
Β 
Β 
Έρευνα - παρουσίαση: Δημήτρης Χίλιος
Β 

Τόπος ραντεβού κοσμικών απ' όλο τον κόσμο. Στην Ύδρα μην ψάξετε για πρασινάδες και σκιές! Μικρά πλακόστρωτα δρομάκια, αυλές κλεισμένες με μανδρότοιχους κι αναπαλαιωμένα αρχοντικά που ανηφορίζουν το λόφο, αμφιθεατρικά, με ξύλινες ζωγραφισμένες οροφές, μαρμάρινες κρήνες και έπιπλα εποχής, θυμίζουν αναγεννησιακά αρχοντικά κι αποτελούν μαζί με το παλιό λιμάνι τη ζωντανή ανάμνηση ενός ένδοξου παρελθόντος. Ο γοητευτικότερος βράχος του Σαρωνικού. Δικαίως οι ζωγράφοι την έχουν μοντέλο τους. Μουσείο με το ιστορικό αρχείο της Επανάστασης, πολεμίστρες και κανόνια στο λιμάνι, μοναστήρια, ένα χρώμα εντελώς ξεχωριστό.
Νησί διατηρητέο και συγχρόνως νησί των κοσμικών και των ξενύχτηδων πολύ πριν φανεί εδώ η Σοφία Λόρεν. Ίχνος τροχοφόρου μπορεί να μην βρείτε, θα συναντήσετε όμως πλήθος επωνύμων και γνωστών σας. Όλες και όλοι είναι εδώ. Φροντίστε την στιγμή που θ' αστράψουν τα φλας να είστε στο σωστό σημείο...

Στην Ύδρα θα πάτε με το πλοίο από Πειραιά σε 3 ώρες 15' (38 ν.μ.).
Συνδέεται με Πόρο - Μέθανα - Ερμιόνη - Σπέτσες - Αίγινα.
Με δελφίνι σε 1 ώρα 5' από Ζέα.
Με το δελφίνι και καταμαράν συνδέεται, πυκνότερα το καλοκαίρι, με Γέρακα - Ερμιόνη - Κυπαρίσσι - Μονεμβασιά - Πόρο - Λεωνίδιο - Αίγινα - Κύθηρα - Ναύπλιο.

Στο νησί οι μετακινήσεις γίνονται με ζώα και με τα πόδια. Πρώτο και καλύτερο βέβαια απ' τ' αξιοθέατα της Ύδρας το Λιμάνι της με ιδιαίτερο χρώμα και διαρκή κίνηση. Κότερα μικρά μετά μεγάλων, κρουαζιερόπλοια, ατμοπλοϊκά, ψαροκάικα, κάθε είδους πλεούμενα, δένουν και σαλπάρουν συνεχώς. Η ναυτική παράδοση του νησιού ξαναζεί με άλλη μορφή.
Αν την νύχτα δεν φτάσετε στα άκρα, ξυπνήστε νωρίς κι επισκεφθείτε το Μουσείο (δίπλα στο Λιμεναρχείο) με ενθυμήματα της ναυτικής Ιστορίας του νησιού και το αρχείο της Επανάστασης.
Δείτε τα χτισμένα από Γενοβέζους και Βενετσάνους αρχιτέκτονες πέτρινα αρχοντικά του Κουντουριώτη (μουσειακός χώρος), του Βουδούρη, του Τομπάζη (παράρτημα της Σχολής Καλών Τεχνών), του Μιαούλη, του Βούλγαρη, του Κριεζή (γηροκομείο) και των Τσαμαδών όπου η Σχολή Εμπορικής Ναυτιλίας.
Το μοναστήρι Κοίμησης της Θεοτόκου (17ος) στεγάζει τον Δήμο Υδραίων. Οι εκκλησίες της Υπαπαντής και του Αη Γιάννη του Νηστευτή με λαϊκές τοιχογραφίες. Με το γαϊδουράκι ή με τα πόδια -να σφίγγουν τα μπούτια- επισκεφθείτε στην κορυφή του λόφου πάνω απ' την πόλη τα δίδυμα μοναστήρια του Προφήτη Ηλία και της Αγίας Ευπραξίας (1800).
Σε λόφο μετά το Μαντράκι, 1 ώρα και 30' με ζώο, το μοναστήρι της Αγίας Τριάδας, η Μονή Ζούρβας κοντά στον φάρο στα ανατολικά, 3 ώρες με τα πόδια, καθώς και τα μοναστήρια της Αγίας Ματρώνας και του Αγίου Νικολάου. Ανηφορίστε -είπαμε πώς θα σφίξουν τα μπούτια;- Ν στην Επισκοπή, όπου βρισκόταν η βυζαντινή πόλη. Μέσα στην Ύδρα επισκεφθείτε την Μητρόπολη, κτίσμα του 1765, με την επιχρυσωμένη εικόνα του Νεομάρτυρα Κωνσταντίνου του Υδραίου.

Το νησί δεν φημίζεται για τις παραλίες του. Οι περισσότεροι προτιμούν τα επίπεδα βράχια κάτω από την «Λαγουδέρα» ή την οργανωμένη παραλία στο Μανδράκι που θα φτάσετε με καΐκι. Αποφύγετε το Αυλάκι και τη Σπηλιά όπου γίνεται το έλα να δεις. Καΐκι θα σας πάει στον Μώλο, στον Μπίστη, σε κάποια απ' τις απέναντι βραχονησίδες ή στο πίσω μέρος του νησιού όπου η θάλασσα είναι καθαρότερη. Εκεί θα βρεθείτε εσείς κι ο Θεός (ε! καμιά φορά και μερικοί ακόμη). Πετάξτε το φύλλο συκής και παραδοθείτε στον ήλιο για ιδανικό μαύρισμα. Στα Καμίνια και τον Βλυχό μετά το μπάνιο θα βρείτε ταβέρνες φοβερές.

Οι παραλίες της Ύδρας μπορεί να απαιτούν ακροβασίες στα βράχια, προσφέρονται όμως για γνωριμίες. Τροχοφόρα βέβαια δεν κυκλοφορούν, κυκλοφορούν όμως αφροδισιακές ασθένειες και η γνωστή μάστιγα. Λάβετε τα μέτρα σας και παραδοθείτε στις μικροαπολαύσεις παραμερίζοντας τα όποια ταμπού. Ό,τι φάμε κι ό,τι πιούμε!... Σαν πέσει η νύχτα όλα αποκτούν μια όψη ονειρική. Η μικρή πόλη λάμπει από τα φώτα των νυχτερινών κέντρων κι ο χώρος γύρω από το λιμάνι κατακλύζεται από όλες τις φυλές που μια επιθυμία μονάχα έχουν. Να ξεσαλώσουν.
Χώροι διασκέδασης για κάθε γούστο και βαλάντιο, καλύπτουν κάθε ανάγκη για εκτόνωση. Από οικογενειακές ή σοφιστικέ καταστάσεις μέχρι ολοφάνερο ψωνιστήρι. Τουριστριούλες που θέλουν να γνωρίσουν μιαν έντονη νύχτα ερωτική, καμάκια που γυρεύουν θύματα κάθε γένους και ηλικίας, κυρίες που αναζητούν τεκνά, ρομαντικά ζευγαράκια, φωνακλάδικες παρέες, άσχετοι που κόβουν σιωπηλοί την κίνηση μ' ένα ποτήρι στο χέρι. Κι η μουσική... τέρμα τα γκάζια.

Φροντίστε εγκαίρως να εξασφαλίσετε κατάλυμα, διαφορετικά θα κάνετε συντροφιά σ' αυτούς που διανυκτερεύουν κάτω από τ' αστέρια.

Από την Ύδρα θα ψωνίσετε -εκτός από ερωτικό σύντροφο- τα περίφημα αμυγδαλωτά, τοπικές φορεσιές, μαντήλια και είδη λαϊκής τέχνης.

Β 
Β 

Το κείμενο αυτό είναι του συγγραφέα Δημήτρη Χίλιου. Δημοσιεύεται στη Ματιά με την άδειά του, και τον ευχαριστούμε πολύ.

(*) Ο Δημήτρης Χίλιος είναι συγγραφέας και από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά του «Με το σφύριγμα του τραίνου» & «Χάρτινα φιλιά».

Β 
Δημήτρης Χίλιος
Σπετσών 110
T.K. 113-62
210 8812035
210 7235937-8
6972186486
[email protected]
Β 
Οι φωτογραφίες που συνοδεύουν το κείμενο είναι από το stock.xchng
Β 

Χρήσιμα τηλέφωνα Ύδρας:

Δημαρχείο Ύδρας: 22980 52210 και 22980 53003
ΕΛΤΑ Ύδρας: 22980 52262 και 22980 53398
ΟΤΕ Ύδρας: 22980 52399
Κ.Ε.Π. Ύδρας: 22980 53782
Μητρόπολη Ύδρας: 22980 52208
Ε.Ο.Τ. Ύδρας: 22980 52184

Αστυνομία Ύδρας: 22980 52205
Λιμεναρχείο Ύδρας: 22980 52279
Πρακτορείο πλοίων Ύδρας: 22980 54007
Πρακτορείο ιπτάμενων δελφινιών Ύδρας: 22980 53813
Θαλάσσια ταξί Ύδρας: 22980 53690

Νοσοκομείο Ύδρας: 22980 53150
Αγροτικό Ιατρείο Ύδρας: 22980 52420
Φαρμακεία Ύδρας: 22980 52059 και 22980 53260

Ιστορικό Αρχείο Ύδρας: 22980 52355
Εκκλησιαστικό Μουσείο Ύδρας: 22980 54071
Μουσείο Λ. Κουντουριώτη: 22980 52421
Μουσείο Π. Κουντουριώτη: 22980 52245

Β 
Βρείτε ξενοδοχείο στην Ύδρα κάνοντας κλικ εδώ!
Β 
Β 
Β 

Χάρτης της Ύδρας:


Προβολή μεγαλύτερου χάρτη

Β 
Β 
Β 
Αναζήτηση και online κρατήσεις ξενοδοχείων
Β 
Β 
Β 
Δείτε:
Νησιά Αιγαίου
Νησιά Ιονίου
Νησιά Αργοσαρωνικού
Πελοπόννησος
Μακεδονία
Θράκη
Κόσμος
Β 
Δείτε επίσης:
Αίγινα
Πόρος
Σπέτσες
Ύδρα
Β 
Wallpapers με θέματα από την Ελλάδα
Β 
Χάρτινα φιλιά, του Δημήτρη Χίλιου
Β 
Ακολουθήστε τον Δημήτρη στο ταξίδι του στον κόσμο!
Β 
Αναζήτηση
Β 
Αναζήτηση και online κρατήσεις ξενοδοχείων
Β 
Β 
Β 
Αναζήτηση και online κρατήσεις ξενοδοχείων
Β 
Β 
Β 
Β 
Επικοινωνία | Όροι Χρήσης | Πλοηγηθείτε | Λάβετε Μέρος | Δημιουργία και Ανάπτυξη ΆΡΚΕΣΙΣ
Β 
Β