Αρχική Ματιά
Νέο στη Ματιά
Β  ΕΙΔΑ .:ΤΑΞΙΔΙΑ .:ΣΥΝΤΑΓΕΣ .:ΒΙΒΛΙΑ .:ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ .:ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ .:ΔΙΑΦΟΡΑ .:ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ .:ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ .:ΤΥΧΑΙΑ ΣΕΛΙΔΑ Β 
Β 
Β 
Β 
Παιδικά Βιβλία... Παιδική Γωνιά ...Μια ωραία σκουπιδοπαρέα!
Β 
Β  Για να επιστρέψετε στα Παιδικά Βιβλία κάντε κλικ εδώ! Για την Παιδική γωνιά κάντε κλικ εδώ! Β 
Β  Β  Β 
Β 

«Μια ωραία σκουπιδοπαρέα», της Λένας Μερίκα

Β 

«Μια ωραία σκουπιδοπαρέα», της Λένας ΜερίκαΕίναι μεγάλη μας χαρά που με αυτό το θαυμάσιο παιδικό βιβλίο ξεκινά η κατηγορία βιβλίων της Παιδικής Γωνιάς μας. Το «μια ωραία σκουπιδοπαρέα» της Λένας Μερίκα έχει όλα τα στοιχεία που κάνουν ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό.
Έχει χιούμορ που μέσω αυτού περνάει, με απλό και κατανοητό -ακόμη και για τις πιο μικρές ηλικίες- τρόπο, οικολογικά μηνύματα αλλά και μηνύματα για την φιλία, την αλληλεγγύη και την παράδοση.
Η καταπληκτική αυτή ιστορία της συγγραφέως πλαισιώνεται από τα πολύ όμορφα και εμπνευσμένα σχέδια του Σπύρου Γούση που κάνουν την ανάγνωση του βιβλίου ακόμη πιο διασκεδαστική. Στο να είναι η ανάγνωση και ξεκούραστη, συμβάλουν τα μεγάλα γράμματα του κειμένου και τα σχετικά μικρά σε έκταση κεφάλαια του βιβλίου.
Στις σελίδες του συναντάμε την Κίτσα την σκουλικίτσα που άλλαξε «σπίτι» και πήγε να κατοικήσει σε έναν νέο και πεντακάθαρο κάδο απορριμμάτων! Εκεί θα την «επισκεφθούν» ο Λάμπρος ο καθρέφτης, η Πιέρα η πουδριέρα, η Τσιάρα η τσατσάρα και άλλα πολλά αντικείμενα που είχαν περάσει προ πολλού οι ένδοξές τους μέρες, ή έτσι τουλάχιστον πιστεύουν οι ιδιοκτήτες τους που βιάστηκαν να τα αποχωριστούν. Το καθένα από αυτά τα αντικείμενα διηγείται την δική του ιστορία, τον ρόλο που έπαιξε στην ζωή της οικογένειας η οποία το είχε και φανερώνει τους προβληματισμούς του σχετικά με το μέλλον του.
Αναμφίβολα το «Μια ωραία σκουπιδοπαρέα» είναι ένα από τα καλύτερα –αν όχι το καλύτερο- παιδικό βιβλίο που έχουμε διαβάσει εμείς και τα παιδιά μας. Ζητήστε το από τα βιβλιοπωλεία (κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας) και διαβάστε το παρέα με τα παιδιά σας. Θα το ευχαριστηθείτε αμφότεροι!

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου μεταφέρουμε:

Γκουπ! Τι είναι πάλι αυτό; Ποιος ταράζει τον ύπνο της Κίτσας της Σκουλικίτσας; Στο καινούριο της σπίτι, έναν ολοκάθαρο κάδο απορριμμάτων, εισβάλλουν ακάλεστοι διάφοροι παράξενοι τύποι: Ο Κούκος, ο Λάμπρος ο Καθρέφτης, η Τσιάρα η Τσατσάρα με την Πιέρα την Πουδριέρα, η Πίτσα η Λαμπίτσα, η Ντόλι η Κούκλα...
Μα τι γυρεύουν αυτοί οι αριστοκράτες μέσα σ’ έναν ταπεινό σκουπιδοτενεκέ παρέα με λαϊκούς τύπους, όπως ένα μισοφαγωμένο σουβλάκι, μια πλαστική μποτίλια νερό, μια στραβοπατημένη αρβύλα, μια παλιά κατσαρόλα, ένα λεκιασμένο Τσελεμεντέ, μια σκάφη για μπουγάδα; Και ο ζαβολιάρης Καραγκιόζης με το Χατζηαβάτη τι ρόλο παίζουν; Ποιο άκαρδο χέρι τους καταδίκασε στον αφανισμό; Θα τους μαζέψει όλους ο σκουπιδιάρης ή θα βρεθεί μια λύση για να γλιτώσουν;

Ένα αστείο και συγκινητικό παραμύθι με οικολογικό μήνυμα, που μιλάει για τη φιλία, την αλληλεγγύη, τη νοσταλγία, το σεβασμό στη μνήμη και την παράδοση.

Β 

Δελτίο τύπου των εκδόσεων Μίνωας για το βιβλίο «Μια ωραία σκουπιδοπαρέα» της Λένας Μερίκα:

Μέσα σε ένα σκουπιδοτενεκέ, σε μια γειτονιά της Αθήνας, συναντιούνται κάποιοι περίεργοι τύποι. Ένα παλιό ρολόι φιλοξενεί τον Κούκο που βγαίνει κάθε τόσο και λέει την ώρα. Ένας βενετσιάνικος καθρέφτης, ο Λάμπρος, εξιστορεί περασμένα μεγαλεία. Μια τσατσάρα και μια πουδριέρα από το παρελθόν αναζητούν νέα αφεντικά. Η Πίτσα η Λαμπίτσα αναπολεί την εποχή της παντοδυναμίας της, πριν εφευρεθεί το ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ μια εφημερίδα του 1944 θρηνεί για την οικολογική καταστροφή των δέντρων. Ένα παλαίμαχο ραδιόφωνο, ένας δίσκος βινυλίου, ένας λεκιασμένος τσελεμεντές και μια παλιά κατσαρόλα μας μεταφέρουν στην εποχή που ήταν στις δόξες τους, ενώ ένα φανάρι, μια μποτίλια κι ένα σουβλάκι θυμούνται χρόνια περασμένα, τότε που κανείς δεν πετούσε το φαγητό. Τέλος, ένα παιδικό παντελόνι μια στραβοπατημένη αρβύλα, μια κουρδιστή κούκλα και δυό φιγούρες του Καραγκιόζη μας θυμίζουν πως ζούσε ο κόσμος κάποτε.
Ένα ρομαντικό παραμύθι με ήρωες αντικείμενα ξεχασμένα που κάποτε αγαπήθηκαν πολύ και λαχταρούν να ξαναζήσουν ανάμεσά μας. Ήρωες παράξενοι, μηνύματα οικολογικά, τόσο επίκαιρα σήμερα, δοσμένα με το γνωστό χιουμοριστικό ύφος της Λένας Μερίκα.

Β 
Ο.Κ.
Β 
Για να διαβάσετε για την συγγραφέα Λένα Μερίκα κάντε κλικ εδώ!
Β 
Β 
Δείτε:
Παιδικά Ανέκδοτα
Παραμύθια
Παιδική Πινακοθήκη
Χρωμάτισέ με
Παιδικά Video
Παιδικά Βιβλία
Β 
Δείτε επίσης:
«Μια ωραία σκουπιδοπαρέα», της Λένας Μερίκα
«Ο μικρός κάστορας και η ηχώ», της Άμυ ΜακΝτόναλντ
«Πρέπει, δεν πρέπει - Τα μαγικά παραθυράκια», του Μάθιου Γουλφ
«Ο Πρασινοσκούφης», της Πιπίνας Τσιμικάλη
«Γοργώ και Χουζούρης» της Λένας Μερίκα
«Οι εννέα μουσίτσες», της Λένας Μερίκα
«Τα βραχιόλια των πουλιών», της Ειρήνης Καμαράτου – Γιαλλούση
«Ο Τεμπελάκος», της Ειρήνης Καμαράτου – Γιαλλούση
«Η Αννούλα στην κατασκήνωση», της Ροδούλας Σερδάρη – Παπαϊωάννου
«Μάντεψε τι μου έφερε ο Άι-Βασίλης», της Λένας Μερίκα
«Η Νίτσα χελωνίτσα αλλάζει σπίτι», της Λένας Μερίκα
«Η Δέσποινα και το περιστέρι», του Ευγένιου Τριβιζά
«Η θαυμαστή περιπέτεια του Φρατζολάκη», του Γιώργου Παναγιωτάκη
Β 
Β 
Αναζήτηση
Β 
Β 
Β 
Β  Β  Β 
Β  Β  Β 
Β  Β  Β 
Β  Επικοινωνία | Όροι Χρήσης | Πλοηγηθείτε | Λάβετε Μέρος | Δημιουργία και Ανάπτυξη ΆΡΚΕΣΙΣ Β 
Β  Β 
Β  Β 
Β