Αρχική Ματιά
Νέο στη Ματιά
Β  ΕΙΔΑ .:ΤΑΞΙΔΙΑ .:ΣΥΝΤΑΓΕΣ .:ΒΙΒΛΙΑ .:ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ .:ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ .:ΔΙΑΦΟΡΑ .:ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ .:ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ .:ΤΥΧΑΙΑ ΣΕΛΙΔΑ Β 
Β 
Β 
Β 
Παιδικά Βιβλία... Παιδική Γωνιά ...Οι εννέα μουσίτσες!
Β 
Β  Για να επιστρέψετε στα Παιδικά Βιβλία κάντε κλικ εδώ! Για την Παιδική γωνιά κάντε κλικ εδώ! Β 
Β  Β  Β 
Β 

«Οι εννέα μουσίτσες», της Λένας Μερίκα

Β 

«Οι εννέα μουσίτσες», της Λένας ΜερίκαΟ πατέρας των θεών του Ολύμπου, ο Δίας ερωτεύθηκε ένα όμορφο ροζ σύννεφο και από τον γάμο τους γεννήθηκαν εννέα μικρές σταγόνες, οι εννέα μουσίτσες. Κάθε σταγόνα πήρε το όνομα αλλά και την «χάρη» μιας από τις εννέα μούσες. Έτσι, η Καλλιόπη, η Κλειώ, η Ευτέρπη, η Τερψιχόρη, η Ερατώ, η Μελπομένη, η Θάλεια, η Πολύμνια, και η Ουρανία έπεσαν από τον Αττικό ουρανό στην γη δίνοντας ραντεβού σε ένα κόκκινο μπρίκι. Ένα αεράκι τις χώρισε και τις έστειλε να ζήσουν η κάθε μια, την δική της περιπέτεια. Θα καταφέρουν να βρεθούν όλες μαζί στο κόκκινο μπρίκι όπως ορίζει το ραντεβού που έχουν δώσει;
Το «οι εννέα μουσίτσες» είναι ένα βιβλίο που απευθύνεται σε παιδιά από 8 ετών και κυκλοφόρησε το 2004 από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος, στην σειρά «Αναγνωστικές πτήσεις». Μια σειρά βιβλίων του εκδοτικού οίκου, που έχει ως στόχο να κάνει τα παιδιά του δημοτικού σχολείου να αγαπήσουν το διάβασμα κεντρίζοντας το ενδιαφέρον τους με μια πλούσια θεματολογία.
Η απολαυστική και γεμάτη χιούμορ γραφή της Λένας Μερίκα συνδυάζει άριστα την χαρά της ανάγνωσης με την μάθηση και τον προβληματισμό, δημιουργώντας για άλλη μια φορά ένα βιβλίο που τόσο εμείς όσο και τα παιδιά μας το διαβάσαμε μονορούφι. Ένα βιβλίο που συνοδεύεται από τις όμορφες και σύγχρονες ζωγραφιές της Έλλης Γρίβα σε μια πολύ προσεγμένη έκδοση με ιδιαίτερα εντυπωσιακό εξώφυλλο.
Αυτά που έχει να αποκομίσει κάθε παιδί που θα διαβάσει αυτό το βιβλίο είναι, πέρα από την απόλαυση της ανάγνωσης, γνώσεις σχετικές με τις εννέα μούσες, αλλά και ιδιαίτερα χρήσιμα διδάγματα δοσμένα με ευχάριστο τρόπο. Ακολουθήστε μαζί με τα παιδιά σας τις εννέα μουσίτσες στο διασκεδαστικό ταξίδι τους. Κάθε κεφάλαιο είναι και ένα έναυσμα για να ξεκινήσει μια συζήτηση γύρω από σύγχρονα θέματα που απασχολούν μικρούς και μεγάλους.

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου μεταφέρουμε:

Μια ανοιξιάτικη μπόρα φέρνει στη γη εννιά σταλίτσες βροχής, κόρες του τρανού Θεού Δία και της αιθέριας Συννεφούλας. Έχουν τα ονόματα, αλλά και τη χάρη των εννέα Μουσών. Οι εννέα μουσίτσες αγωνίζονται να επιζήσουν και να εκπληρώσουν το στόχο τους: να βοηθήσουν μια μοναχική ανθρώπινη ύπαρξη να βρει την αγάπη. Θα προλάβουν όμως να δράσουν μέσα σε μιάμιση μόλις μέρα γήινης ζωής;
Ένα μυθιστόρημα, το οποίο, με αστείρευτο χιούμορ μπλέκει την πραγματικότητα με τη φαντασία, προβάλλοντας τις καλές κι ευτυχισμένες στιγμές μιας μεγάλης οικογένειας.
Με χιούμορ, ρεαλισμό και φαντασία, η σειρά «Αναγνωστικές πτήσεις» φιλοδοξεί να καλλιεργήσει τη φιλαναγνωσία και να ανταποκριθεί με την πλούσια θεματολογία της στα ποικίλα αναγνωστικά ενδιαφέροντα και στις ανάγκες των παιδιών του δημοτικού.

Β 
Ο.Κ.
Β 
Για να διαβάσετε για την συγγραφέα Λένα Μερίκα κάντε κλικ εδώ!
Β 
Β 
Δείτε:
Παιδικά Ανέκδοτα
Παραμύθια
Παιδική Πινακοθήκη
Χρωμάτισέ με
Παιδικά Video
Παιδικά Βιβλία
Β 
Δείτε επίσης:
«Μια ωραία σκουπιδοπαρέα», της Λένας Μερίκα
«Ο μικρός κάστορας και η ηχώ», της Άμυ ΜακΝτόναλντ
«Πρέπει, δεν πρέπει - Τα μαγικά παραθυράκια», του Μάθιου Γουλφ
«Ο Πρασινοσκούφης», της Πιπίνας Τσιμικάλη
«Γοργώ και Χουζούρης» της Λένας Μερίκα
«Οι εννέα μουσίτσες», της Λένας Μερίκα
«Τα βραχιόλια των πουλιών», της Ειρήνης Καμαράτου – Γιαλλούση
«Ο Τεμπελάκος», της Ειρήνης Καμαράτου – Γιαλλούση
«Η Αννούλα στην κατασκήνωση», της Ροδούλας Σερδάρη – Παπαϊωάννου
«Μάντεψε τι μου έφερε ο Άι-Βασίλης», της Λένας Μερίκα
«Η Νίτσα χελωνίτσα αλλάζει σπίτι», της Λένας Μερίκα
«Η Δέσποινα και το περιστέρι», του Ευγένιου Τριβιζά
«Η θαυμαστή περιπέτεια του Φρατζολάκη», του Γιώργου Παναγιωτάκη
Β 
Β 
Αναζήτηση
Β 
Β 
Β  Β  Β 
Β  Β  Β 
Β  Β  Β 
Β  Επικοινωνία | Όροι Χρήσης | Πλοηγηθείτε | Λάβετε Μέρος | Δημιουργία και Ανάπτυξη ΆΡΚΕΣΙΣ Β 
Β  Β 
Β  Β 
Β