Αρχική Ματιά
Νέο στη Ματιά
Β  ΕΙΔΑ .:ΤΑΞΙΔΙΑ .:ΣΥΝΤΑΓΕΣ .:ΒΙΒΛΙΑ .:ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ .:ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ .:ΔΙΑΦΟΡΑ .:ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ .:ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ .:ΤΥΧΑΙΑ ΣΕΛΙΔΑ Β 
Β 
Β 
Β 
Παιδικά Βιβλία... Παιδική Γωνιά ...Η Αννούλα στην κατασκήνωση!
Β 
Β  Για να επιστρέψετε στα Παιδικά Βιβλία κάντε κλικ εδώ! Για την Παιδική γωνιά κάντε κλικ εδώ! Β 
Β  Β  Β 
Β 

«Η Αννούλα στην κατασκήνωση»,
της Ροδούλας Σερδάρη – Παπαϊωάννου

Β 

«Η Αννούλα στην κατασκήνωση», της Ροδούλας Σερδάρη – ΠαπαϊωάννουΕίναι Ιούνιος, μόλις έχουν κλείσει τα σχολεία και έχουν αρχίσει οι καλοκαιρινές διακοπές των μαθητών. Κάθε χρόνο η Αννούλα περνούσε τις διακοπές της στο σπίτι μαζί με την μαμά της, που προσπαθούσε να της κάνει όλα τα χατίρια, αφού η μικρή μας ηρωίδα είναι μοναχοκόρη.
Το φετινό όμως καλοκαίρι θα είναι διαφορετικό. Ο κύριος Νίκος, ο μπαμπάς, και η κυρία Ελευθερία, η μαμά, της Αννούλας, αποφάσισαν η κόρη τους να περάσει είκοσι ημέρες από τις διακοπές της σε μια κατασκήνωση.
Έτσι μια Δευτέρα πρωί, η Αννούλα έφυγε για πρώτη φορά μακριά από τους δικούς της και ξεκίνησε -χωρίς να το θέλει, είναι γεγονός- την εικοσαήμερη περιπέτεια της κατασκήνωσης. Στην αρχή ο εγωισμός της θα την κρατήσει μακριά από την παρέα των άλλων παιδιών. Δυσκολίες όμως θα βρει και στην αυτοεξυπηρέτησή της, μιας και είχε μάθει να της τα έχει όλα η μητέρα της έτοιμα στο χέρι. Άραγε μετά από τις είκοσι ημέρες της κατασκήνωσης θα έχει αλλάξει κάτι; Ή η μικρή μας ηρωίδα απλά θα έχει περάσει είκοσι μέρες μοναξιάς μακριά από τη μαμά της και τον μπαμπά της;
Το βιβλίο «η Αννούλα στην κατασκήνωση» είναι το πρώτο μυθιστόρημα, αλλά το δεύτερο βιβλίο της Ροδούλας Σερδάρη – Παπαϊωάννου, που έχει εκδοθεί. Κυκλοφόρησε το 2006 από τις εκδόσεις Κέδρος –στη σειρά Χρωματιστές ιστορίες- και απευθύνεται σε παιδιά από 8 ετών και άνω. Την ιδιαίτερα πετυχημένη εικονογράφησή του έχει κάνει η Νίκη Λεωνίδου.
Τι να σας πρωτοπώ γι’ αυτό το βιβλίο; Κατ’ αρχήν σε κερδίζει με το γεμάτο χαρούμενα χρώματα εξώφυλλό του. Η πολύ καλή έκδοση δεν σταματά στο εξώφυλλο αλλά συνεχίζεται τόσο στην πολύ καλή ποιότητα χαρτιού που είναι τυπωμένο όσο και στα χρώματα που υπάρχουν σε κάθε σελίδα και συνοδεύουν πρωτότυπα το κείμενο. Το κείμενο είναι και το πιο σημαντικό στοιχείο του βιβλίου. Η συγγραφέας του σε κερδίζει από την πρώτη σελίδα και κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον σου σε όσες ακολουθούν, τόσο με την πλοκή όσο και με την δροσερή γραφή της. Γραμμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν να παρακολουθήσουν την πλοκή του μικρά παιδιά γίνεται το καλύτερο όχημα για να περάσει σε αυτά σημαντικά μηνύματα, ιδιαίτερα χρήσιμα για τη ζωή τους, χαρίζοντάς τους ταυτόχρονα αρκετές ώρες απολαυστικής ανάγνωσης. Αλλά και οι γονείς ή οι παππούδες θα το βρουν όχι μόνο άκρως ενδιαφέρον αλλά και ιδιαίτερα χρήσιμο γιατί βάζει τον ενήλικο αναγνώστη στην ψυχολογία ενός «δύσκολου» παιδιού και του δείχνει τον δρόμο της αντιμετώπισης κάποιων συγκεκριμένων προβληματικών συμπεριφορών.
Το «η Αννούλα στην κατασκήνωση» είναι κατά την γνώμη μου ένα από τα καλύτερα παιδικά βιβλία που έχω διαβάσει και που προτείνω ανεπιφύλακτα τόσο σε μικρούς όσο και σε μεγάλους αναγνώστες!

Β 

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου μεταφέρουμε:

Ποτέ δε θα το πίστευε η Αννούλα πως η εικοσαήμερη παραμονή της σε μια κατασκήνωση, στην οποία μάλιστα είχε πάει με το ζόρι, θα έπαιζε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του χαρακτήρα της, αλλά και των σχέσεών της με τους γονείς και τους συνανθρώπους της.
«...Η Αννούλα, με έναν καλά κρυμμένο ενθουσιασμό πίσω από ένα ανέκφραστο πρόσωπο, ανέβηκε αργά αργά -παρ' όλο που ήθελε να τρέξει- σε ένα από τα επάνω κρεβάτια και είπε ψυχρά: "Εγώ θα κοιμάμαι εδώ".»
Τι ήταν λοιπόν αυτό που άλλαξε τα δεδομένα; Τι έγινε τελικά κατά τη διάρκεια της κατασκηνωτικής περιόδου;

Φτιάξτε το σακίδιό σας και ετοιμαστείτε να περάσετε είκοσι υπέροχες ημέρες στην κατασκήνωση μαζί με την Αννούλα και τις φίλες της, να τα μάθετε όλα.

Στη σειρά Χρωματιστές ιστορίες περιλαμβάνονται σύντομα μυθιστορήματα για παιδιά που διαβάζουν μόνα τους. Τα βιβλία, χάρη στην έγχρωμη εικονογράφησή τους, διευκολύνουν τα παιδιά στη μετάβαση από το εικονογραφημένο παραμύθι στο μυθιστόρημα.

Β 
Για να μάθετε για την συγγραφέα Ροδούλα Σερδάρη - Παπαϊωάννου, κάντε κλικ εδώ!
Β 
Ο.Κ.
Β 
Β 
Β 
Δείτε:
Παιδικά Ανέκδοτα
Παραμύθια
Παιδική Πινακοθήκη
Χρωμάτισέ με
Παιδικά Video
Παιδικά Βιβλία
Β 
Δείτε επίσης:
«Μια ωραία σκουπιδοπαρέα», της Λένας Μερίκα
«Ο μικρός κάστορας και η ηχώ», της Άμυ ΜακΝτόναλντ
«Πρέπει, δεν πρέπει - Τα μαγικά παραθυράκια», του Μάθιου Γουλφ
«Ο Πρασινοσκούφης», της Πιπίνας Τσιμικάλη
«Γοργώ και Χουζούρης» της Λένας Μερίκα
«Οι εννέα μουσίτσες», της Λένας Μερίκα
«Τα βραχιόλια των πουλιών», της Ειρήνης Καμαράτου – Γιαλλούση
«Ο Τεμπελάκος», της Ειρήνης Καμαράτου – Γιαλλούση
«Η Αννούλα στην κατασκήνωση», της Ροδούλας Σερδάρη – Παπαϊωάννου
«Μάντεψε τι μου έφερε ο Άι-Βασίλης», της Λένας Μερίκα
«Η Νίτσα χελωνίτσα αλλάζει σπίτι», της Λένας Μερίκα
«Η Δέσποινα και το περιστέρι», του Ευγένιου Τριβιζά
«Η θαυμαστή περιπέτεια του Φρατζολάκη», του Γιώργου Παναγιωτάκη
Β 
Β 
Αναζήτηση
Β 
Β 
Β  Β  Β 
Β  Β  Β 
Β  Β  Β 
Β  Επικοινωνία | Όροι Χρήσης | Πλοηγηθείτε | Λάβετε Μέρος | Δημιουργία και Ανάπτυξη ΆΡΚΕΣΙΣ Β 
Β  Β 
Β  Β 
Β