Αρχική Ματιά
Νέο στη Ματιά
Β  ΕΙΔΑ .:ΤΑΞΙΔΙΑ .:ΣΥΝΤΑΓΕΣ .:ΒΙΒΛΙΑ .:ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ .:ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ .:ΔΙΑΦΟΡΑ .:ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ .:ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ .:ΤΥΧΑΙΑ ΣΕΛΙΔΑ Β 
Β 
Β 
Β 
Πασχαλινές κατασκευές ...  Αρχική Διάφορα διόλου αδιάφορα ...Πασχαλινές Λαμπάδες!
Β 
Β  Για να επιστρέψετε στις Κατασκευές για το Πάσχα κάντε κλικ εδώ! Για την αρχική των Κατασκευών κάντε κλικ εδώ! Β 
Β  Β  Β 
Β 

Πασχαλινές Λαμπάδες

Β 
Β 
Β 
Β 
Το να πας να αγοράσεις μια λαμπάδα για το βαφτιστήρι σου, για το παιδί σου ή και για σένα είναι η εύκολη μεν αλλά ακριβή και καθόλου πρωτότυπη λύση. Εμείς θα σου προτείναμε να φτιάξεις μόνος σου τις πασχαλινές λαμπάδες για να τις δωρίσεις ή και για όλη σου την οικογένεια. Είναι ένας όμορφος τρόπος να απασχοληθούν ευχάριστα και δημιουργικά τα παιδιά κι έτσι να νιώσουν τις ημέρες του Πάσχα και τη χαρά της Ανάστασης.
Το βασικό υλικό μας είναι φυσικά το κερί. Στο εμπόριο κυκλοφορούν διάφορα μεγέθη και χρώματα κεριών σε πολύ καλές τιμές. Διαλέγουμε το χρώμα και το μέγεθος του κεριού ανάλογα με το πρόσωπο για το οποίο θα φτιάξουμε τη λαμπάδα.
Τα υλικά διακόσμησης που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε είναι πάρα πολλά και εξαρτώνται τόσο από τα χρήματα που θέλουμε να διαθέσουμε, όσο και από το προσωπικό μας γούστο. Εμείς σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε χρωματιστές κορδέλες, λεπτές δαντέλες, αποξηραμένα λουλούδια, καρπούς και μυρωδικά, ξύλα κανέλας, αυτοκόλλητα σχεδιάκια (καρδούλες, αυγουλάκια, καραβάκια κτλ) καθώς και μικρά παιχνίδια ή κουκλάκια. Τέτοια υλικά θα βρείτε άφθονα σε καταστήματα με είδη συσκευασίας, απ’ όπου θα μπορέσετε επίσης να βρείτε ένα όμορφο κουτί για να συσκευάσετε την λαμπάδα σας. Ένα μέρος όπου θα βρείτε αυτοκόλλητα είναι τα βιβλιοχαρτοπωλεία της γειτονιάς σας που πάντα αυτές τις μέρες έχουν πασχαλινά είδη διακόσμησης.
Αυτό που θα πρέπει να προσέξετε είναι να αφήσετε ένα μεγάλο τμήμα στο πάνω μέρος της λαμπάδας τελείως κενό, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί την ημέρα της Ανάστασης χωρίς κίνδυνο να καταστραφεί η διακόσμησή της.
Λαμπάδα με αποξηραμένα:
Φτιάχνουμε λοιπόν ένα μπουκετάκι από αποξηραμένα λουλούδια και με έναν όμορφο φιόγκο τα δένουμε πάνω στο κερί μας.
Λαμπάδα με κορδόνι:
Η βασική ιδέα είναι να στερεώσουμε (με πιστόλι σιλικόνης ή με απλή κόλλα ή έστω με έναν κόμπο) ένα κορδόνι πάνω στη λαμπάδα. Πρέπει λοιπόν πάνω στο κερί να τυλίξουμε σπειροειδώς ένα κορδόνι έτσι ώστε ανάμεσα στις σπείρες να φαίνεται το κερί. Ανάλογα με το χρώμα του κορδονιού μπορούμε να φτιάξουμε:
1. Διαλέγοντας άσπρο κερί και μπλε κορδόνι μια «ναυτική» λαμπάδα ή με ροζ κορδόνι φτιάχνουμε μια λαμπάδα για κοριτσάκι.
2. Διαλέγοντας κίτρινο κερί και μαύρο κορδόνι μια λαμπάδα για έναν φίλαθλο της ΑΕΚ ή πράσινο κερί και άσπρο κορδόνι για έναν φίλαθλο του ΠΑΟ ή κόκκινο κερί και άσπρο κορδόνι για έναν φίλαθλο του ΟΣΦΠ κτλ
3. Ένας άλλος τρόπος είναι να τυλίξουμε το τμήμα του κεριού που θα διακοσμήσουμε με κορδέλα ή κορδόνι χωρίς να αφήσουμε όμως ανάμεσα στις σπείρες να φαίνεται το κερί. Τέλος φτιάχνουμε με δαντέλα πλάτους 5-10 εκατοστών έναν εντυπωσιακό φιόγκο που τον δένουμε στο μέσο περίπου της διακόσμησης.
Λαμπάδα στη στιγμή:
Το πιο γρήγορο και εύκολο από όλα είναι τα αυτοκόλλητα σχέδια τα οποία κολλάμε σε διάφορα σημεία και γύρω γύρω από το κερί μας. Όπως επίσης και η τοποθέτηση ενός μικρού κι ελαφρού παιχνιδιού δεμένο με μια όμορφη κορδέλα στο κερί.
Το μυστικό για να γίνουν οι λαμπάδες πολύ όμορφες είναι να αφήσετε την φαντασία σας ελεύθερη να δημιουργήσει. Έτσι δείχνετε την αγάπη σας σε αυτούς που αγαπάτε χαρίζοντάς τους τις πιο όμορφες λαμπάδες.
Β 
Πολλά υλικά για να διακοσμίσουμε τη λαμπάδα μας, να τη συσκευάσουμε αλλά και διάφορα άλλα υλικά, σε καλές τιμές, βρήκαμε στο κατάστημα ΑΜΠΑΛΑΖ στην Νέα Ιωνία. Η διεύθυνσή του είναι Αγνώστων Ηρώων 113 (παράλληλος της Λεωφόρου Ηρακλείου) και το τηλέφωνό του είναι 210 2710529.
Β 
Δείτε το αφιέρωμα της Ματιάς για την Μεγάλη Σαρακοστή, την Μεγάλη Βδομάδα, την Ανάσταση και το Πάσχα, κάνοντας κλικ εδώ!
Β 
Β 
Δείτε κατασκευές:
Αποκριάτικες
Για τις Εθνικές εορτές
Πασχαλινές
Ευχετήριες κάρτες
Καλοκαιρινές
Διάφορες
Χριστουγεννιάτικες
Β 
Δείτε επίσης:
Πασχαλινές λαμπάδες
Εύκολη κατασκευή Πασχαλινής λαμπάδας
Πρωτότυπες Πασχαλινές κάρτες
Χαρτόνι για το κερί
Οικολογικό βάψιμο Πασχαλινών αυγών
Πρωτότυπες διακοσμήσεις Πασχαλινών αυγών
Πασχαλινή αυγοθήκη κόκορας
Αυγά λαγουδάκια
Κυρά Σαρακοστή
Πρωτομαγιάτικο στεφάνι
Η κυρία Σαρακοστή
Πασχαλινή Λαμπάδα, της Ελένης
Πασχαλινή Λαμπάδα, της Τατιάνας
Φαναράκι για λαμπάδα, του Ορφέα
Φαναράκι για λαμπάδα No2, του Ορφέα
Πασχαλινό στεφάνι, του Ορφέα
Βαφή αυγών με σχέδια
Πασχαλινά πατρόν, του Ορφέα
Πασχαλινή κάρτα Λαγός, του Ορφέα
Διακοσμητικές Παπαρούνες, του Ορφέα
Β 
Αναζήτηση
Β 
Β 
Β  Β  Β 
Β  Β  Β 
Β  Β  Β 
Β  Επικοινωνία | Όροι Χρήσης | Πλοηγηθείτε | Λάβετε Μέρος | Δημιουργία και Ανάπτυξη ΆΡΚΕΣΙΣ Β 
Β  Β 
Β  Β 
Β