Αρχική Ματιά
Νέο στη Ματιά
Β  ΕΙΔΑ .:ΤΑΞΙΔΙΑ .:ΣΥΝΤΑΓΕΣ .:ΒΙΒΛΙΑ .:ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ .:ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ .:ΔΙΑΦΟΡΑ .:ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ .:ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ .:ΤΥΧΑΙΑ ΣΕΛΙΔΑ Β 
Β 
Β 
Β 
Χριστουγεννιάτικες και Πρωτοχρονιάτικες κατασκευές...  Αρχική Διάφορα διόλου αδιάφορα ...Χριστουγεννιάτικα στολίδια με πορτοκάλια και γαρίφαλα!
Β 
Β  Για να επιστρέψετε στις Χριστουγεννιάτικες κατασκευές κάντε κλικ εδώ! Για την αρχική των Κατασκευών κάντε κλικ εδώ! Β 
Β  Β  Β 
Β 

Χριστουγεννιάτικα στολίδια με πορτοκάλια και γαρίφαλα

Β 
Β 
Β 
Β 

Ένας πολύ εύκολος, γρήγορος και οικονομικός τρόπος για να φτιάξετε διακοσμητικά στολίδια για τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς είναι αυτός που σας προτείνουμε παρακάτω.

Θα χρειαστούμε πορτοκάλια μεγάλου μεγέθους με λεία κατά προτίμηση φλούδα, μπόλικα μοσχοκάρφια (γαρίφαλα), και κορδέλα πλάτους 1-2 πόντων σε χρώμα της αρεσκείας μας.

Όπως βλέπετε στις εικόνες κάτω, έχουμε ετοιμάσει κάποια δείγματα στολισμένων με μοσχοκάρφια πορτοκαλιών τα οποία μπορείτε να ακολουθήσετε. Η γενική ιδέα είναι ότι με τα μοσχοκάρφια σχηματίζουμε διάφορα σχήματα ή μονογράμματα πάνω στα πορτοκάλια, καρφώνοντάς τα, δημιουργώντας έτσι όμορφα στολίδια που ταυτόχρονα προσφέρουν στον χώρο που στολίζουν και το διακριτικό τους άρωμα.

Χρησιμοποιώντας πορτοκάλι, μοσχοκάρφια και μια κορδέλα μπορούμε να φτιάξουμε διακοσμητικές γιορτινές μπάλες τις οποίες θα κρεμάσουμε στο χώρο μας. Όπως φαίνεται στην τελευταία μικρή εικόνα κάτω, γεμίζουμε την επιφάνεια του πορτοκαλιού με μοσχοκάρφια αφήνοντας τέσσερις λωρίδες κενές (αριστερά, δεξιά, εμπρός και πίσω του πορτοκαλιού), πλάτους ίσου με αυτό της κορδέλας που θα χρησιμοποιήσουμε. Σε αυτές τις λωρίδες θα μπει η κορδέλα η οποία θα «αγκαλιάσει» το πορτοκάλι και από τις τέσσερις πλευρές του και θα σχηματίσει μια θηλιά στο πάνω τμήμα του από την οποία με την ίδια ή διαφορετική κορδέλα μπορούμε να κρεμάσουμε το πορτοκάλι μας.

Μια πολύ καλή διακοσμητική ιδέα για το γιορτινό τραπέζι μας είναι να φτιάξουμε πορτοκάλια με το μονόγραμμα κάθε καλεσμένου και να το τοποθετήσουμε μπροστά από το πιάτο του, στη θέση όπου θα καθίσει. Εκτός από όμορφη διακόσμηση είναι κάτι που τιμά τους καλεσμένους μας και τους κάνει να νιώσουν ότι είναι σημαντικοί και ιδιαιτέρως ευπρόσδεκτοι για εμάς.

Όποιο σχέδιο και να θέλουμε να σχηματίσουμε με τα μοσχοκάρφια πάνω στο πορτοκάλι, καλό είναι με ένα μολυβάκι να το σχεδιάσουμε πριν, πάνω στη φλούδα του ώστε να αποφύγουμε λάθη που θα μας δημιουργήσουν ανοιχτές τρύπες εμφανείς πάνω στο πορτοκάλι.

Β 
Β 
Β 
Β 
Β 
Β 
Β 
Β 
Β 
Β 
Β 
Β 
Ιδέες για Χριστουγεννιάτικες και Πρωτοχρονιάτικες κατασκευές μπορείτε να πάρετε και βλέποντας τα βίντεο με οδηγίες, που έχουμε επιλέξει για εσάς, κάνοντας κλικ εδώ!
Β 
Δείτε κατασκευές:
Αποκριάτικες
Για τις Εθνικές εορτές
Πασχαλινές
Ευχετήριες κάρτες
Καλοκαιρινές
Διάφορες
Χριστουγεννιάτικες
Β 
Δείτε επίσης:
Τρισδιάστατο διακοσμητικό αστέρι
Τρισδιάστατο διακοσμητικό έλατο
Αλεξανδρινό λουλούδι των Χριστουγέννων
Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση
Χριστουγεννιάτικο στεφάνι
Χριστουγεννιάτικα στολίδια με πορτοκάλια και γαρίφαλα
Χριστουγεννιάτικο μόμπιλε (mobile)
Γιορτινή φοντανιέρα
Χειροποίητες οικολογικές χριστουγεννιάτικες μπάλες
Χριστουγεννιάτικο κουτί για δώρο
Παιδικές Χριστουγεννιάτικες ευχετήριες κάρτες
Κάρτες Χριστουγεννιάτικες μπάλες
Ευχετήρια κάρτα - χειμωνιάτικο τοπίο
Πρωτότυπη Χριστουγεννιάτικη κάρτα
Διάφορες Χριστουγεννιάτικες κάρτες
Ευχετήρια κάρτα Χριστουγεννιάτικο δέντρο
Δεντράκι με γκλίτερ
Φυσικό χριστουγεννιάτικο δέντρο
Χριστουγεννιάτικη τουρτιέρα
Χαρτί περιτυλίγματος
Β 
Αναζήτηση
Β 
Β 
Β 
Β  Β  Β 
Β  Β  Β 
Β  Β  Β 
Β  Επικοινωνία | Όροι Χρήσης | Πλοηγηθείτε | Λάβετε Μέρος | Δημιουργία και Ανάπτυξη ΆΡΚΕΣΙΣ Β 
Β  Β 
Β  Β 
Β