Αρχική Ματιά
Νέο στη Ματιά
Β  ΕΙΔΑ .:ΤΑΞΙΔΙΑ .:ΣΥΝΤΑΓΕΣ .:ΒΙΒΛΙΑ .:ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ .:ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ .:ΔΙΑΦΟΡΑ .:ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ .:ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ .:ΤΥΧΑΙΑ ΣΕΛΙΔΑ Β 
Β 
Β 
Β 
Επιφανείς... Αρχική Βιβλιοθήκης ...Στέλλα Αμπαρτζή!
Για να επιστρέψετε στους Επιφανείς κάντε κλικ εδώ! Για να επιστρέψετε στα Πρόσωπα κάντε κλικ εδώ!
Β 

Στέλλα Αμπαρτζή (Αμπαρτζίδου)

Β 

Στέλλα Αμπαρτζή (Αμπαρτζίδου)Η Στέλλα Αμπαρτζή γεννήθηκε στη Δράμα το 1959 και ήδη από τα σχολικά της χρόνια παρουσίασε ιδιαίτερη έφεση στα καλλιτεχνικά. Κατάγεται από οικογένεια φωτογράφων από όπου και διδάχθηκε την τέχνη της φωτογραφίας. Σε ηλικία 21 ετών μεταβαίνει στις Η.Π.Α. με αρχικό σκοπό να σπουδάσει Ψυχολογία στο UCCS (University of Colorado Springs) της πόλης Colorado Springs του Colorado.

Στις Η.Π.Α. έζησε κατά τα διαστήματα 1980-1983 και 1990-1991 με βασικές της ενασχολήσεις τη Ζωγραφική, τη Φωτογραφία και την Ποίηση διακόπτοντας τις πανεπιστημιακές της σπουδές. Μαθήτευσε δίπλα στον γραφίστα Τίμοθι Λη Κάρπεντερ και στα πλαίσια σεμιναρίου του Fine Arts Center του Colorado Springs έμαθε να κατασκευάζει καλλιτεχνικό χαρτί. Το 1987 επιστρέφει στην Ελλάδα όπου και συνέχισε την καριέρα της ως ζωγράφος. Το 1991 στη πόλη της Δράμας δημιουργεί το Ατελιέ της και παραδίδει μαθήματα ζωγραφικής (1992) αλλά και Βυζαντινής Αγιογραφίας (1993). Δάσκαλός της στην Αγιογραφία είναι ο κ. Κωνσταντίνος Τσέτσικας ο οποίος μαθήτευσε δίπλα στον Πέτρο Βαμπούλη (μαθητής του γνωστού καλλιτέχνη Φώτη Κόντογλου).

Έχει πραγματοποιήσει 40 ατομικές και ομαδικές εκθέσεις τόσο στην Ελλάδα όσο σε Αμερική και Γερμανία. Αξιοσημείωτη ενασχόληση της είναι η συγγραφή και ο σχεδιασμός του ανέκδοτου μέχρι στιγμής βιβλίου της, μεταφρασμένου και στην αγγλική γλώσσα, με τίτλο "Τα παιδιά του KRAGUJEVAC ζωγραφίζουν". Κατά καιρούς έχει δημοσιεύσει ποιήματα και φωτογραφίες σε τοπικές εφημερίδες. Πολλά από τα έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στέλλα Αμπαρτζή (Αμπαρτζίδου)
Μητροπολίτου Προκοπίου 15, 1ος Όροφος
Τ.Κ. 66100 Δράμα
Τηλ. 25210 22623

Στέλλα Αμπαρτζή (Αμπαρτζίδου)

ΕΚΘΕΣΕΙΣ:

1982: Συμμετοχή σε διαγωνισμό και έκθεση φωτογραφίας του περιοδικού Photograpfer's Forum στις Η.Π.Α. Φωτογραφία της δημοσιεύεται σε ειδική έκδοση βιβλίου με τίτλο «The Best of Photography Annual 1982».

1984: Δυο ομαδικές εκθέσεις στη Φωτογραφική Λέσχη Δράμας (μέλος).

1985: Ατομική έκθεση Φωτογραφίας στον Σ.Φ.Γ.Τ. Δράμας.

1986: Συμμετοχή στον Διαγωνισμό και Έκθεση Φωτογραφίας της Λέσχης Φωτογραφίας και Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια των Κ. Α. Δημητρίων (Αναμνηστικό Συμμετοχής). Ομαδική έκθεση Ζωγραφικής Δραμινών ζωγράφων που οργανώνει η Εταιρεία Δραμινών Μελετών στο Ξενοδοχείο Ξενία.

1987: Εγκαθίσταται στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης.

1988: Ατομική έκθεση Ζωγραφικής στον Εκθεσιακό χώρο του δημαρχείου Καλαμαριάς (Συλλογή Δένδρων). Ομαδική έκθεση Ζωγραφικής στο Κέντρο Νεότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης (Συλλογή Δένδρων). Ένα από τα έργα της ανωτέρου συλλογής ανήκει στην Συλλογή έργων της Δημοτικής Πινακοθήκης του Δήμου Θεσσαλονίκης. Ομαδική έκθεση Ζωγραφικής που οργανώνει η Νομαρχία Θεσσαλονίκης. Ατομική έκθεση Ζωγραφικής στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Σερρών.

1989: Ατομική έκθεση Ζωγραφικής στον εκθεσιακό χώρο του Δημαρχείου Καλαμαριάς. Ένα έργο από τη Συλλογή Δένδρων ανήκει στη Συλλογή Έργων του Πολιτιστικού Τμήματος του Δήμου Καλαμαριάς. Ατομική έκθεση στην Τράπεζα Πίστεως στη Θεσσαλονίκη.

1990: Επιστροφή στη Δράμα για ένα μικρό χρονικό διάστημα και συχνά ταξίδια στα βουνά της περιοχής όπου φωτογραφίζει τη φύση, παλιά εγκαταλειμμένα σπίτια, δένδρα, το βουνό και τη θάλασσα. Ατομική έκθεση Ζωγραφικής στον εκθεσιακό χώρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Δράμας (παρουσιάζει 93 έργα μεταξύ αυτών στην "Κοσμολογία" 16,7cm).
Αύγουστος: Μεταβαίνει στις Η.Π.Α , Colorado Springs, Colorado. Γίνεται μέλος της Art Guild Gallery όπου παρουσιάζει τα έργα της.

1991: Ομαδική έκθεση Ζωγραφικής, Φωτογραφίας και Γλυπτικής των Μελών της Art Guild Gallery στο Cultural Center, Colorado Springs.
Ιούνιος: Επιστρέφει στην Ελλάδα και εγκαθίσταται στην Δράμα. Συμμέτοχη στην Ομαδική Έκθεση Ζωγραφικής στην τοπική εορτή "Ελευθέρια" που οργανώνει ο Δήμος Δράμας.

1992: Συμμετοχή σε ομαδική Έκθεση Ζωγραφικής Δραμινών Γυναικών Ζωγράφων που οργανώνει η Πανελλήνια Ένωση Γυναικών. Ιδρύει Εργαστήρι Ζωγραφικής όπου διδάσκει Ζωγραφική σε παιδιά, εφήβους, και ενήλικους. Συνεργασία με την τοπική εφημερίδα "ΗΧΩ", η οποία παρουσιάζει φωτογραφίες της από την φωτογραφική της συλλογή με γραπτά της.

1993: Συναντά τον Αγιογράφο κ. Κώστα Τσέτσικα, ο οποίος είναι ο δάσκαλος της στη Αγιογραφία. Μετά από τη μαθητεία δίπλα στον κ. Κώστα Τσέτσικα αρχίζει τα μαθήματα Αγιογραφίας στο εργαστήριο της. Από το 1992 παρουσιάζει τα έργα των μαθητών σε ετήσια έκθεση.

1994: Ατομική Έκθεση Αγιογραφίας υπό τη αιγίδα του Δήμου Δράμας στο Εμπορικό Επιμελητήριο. Ομαδική Έκθεση Φωτογραφίας και Ποίησης στο Λάμπερτχάιμ στη Γερμανία υπό την αιγίδα του συμβουλίου των Αλλοδαπών.

1995: Ατομική Έκθεση Αγιογραφίας στην Citroen στην Δράμα. Μαθήματα ζωγραφικής στο πρότυπο Δημοτικό Σχολείο Δράμας.
Καλοκαίρι: Ατομική Έκθεση Αγιογραφίας στο Heppenheim περιοχής του Μανχαϊμ, στη Γερμανία. Χορηγός η Τράπεζα Sparkasse και προσκεκλημένη της εντεταλμένης των Αλλοδαπών κ. Brigitte Padenberg, της κ. Ευαγγελίας Έρετ του συμβουλίου των Αλλοδαπών. Η έκθεση παρουσιάζεται μέσα στην Τράπεζα Sparkasse.
Καλοκαίρι-φθινόπωρο: Ατομική Έκθεση Αγιογραφίας στην Τράπεζα Sparkasse του Vierheim και παράλληλα Ατομική Έκθεση Ζωγραφικής (Συλλογή Δένδρων), Φωτογραφίας και Ποίησης στο Δημαρχείο του Viemheim. Χορηγός στην Τράπεζα Sparkasse και καλεσμένη του Συμβουλίου Αλλοδαπών.
Δεκέμβριος: Ομαδική Έκθεση Βυζαντινής Αγιογραφίας υπό τη αιγίδα της Ένωσης Κυριών Δράμας. Ομαδική Έκθεση τεσσάρων Δραμινών Καλλιτεχνών Βυζαντινής Αγιογραφίας, Γλυπτικής, Αργυροχρυσοχοΐας, Κεραμικής στην Δημοτική Πινακοθήκη Δράμας, υπό την αιγίδα του Δήμου Δράμας, Χορηγός "ΗΧΩ" (εφημερίδα-ραδιόφωνο).

1996: Φεβρουάριος: Ομαδική Έκθεση τριών Δραμινών Καλλιτεχνών Αγιογραφίας, Ζωγραφικής, Γλυπτικής, στα πλαίσια του Καρναβαλιού της Χωριστής.
Απρίλιος-Μάιος: Οργανώνει την Έκθεση Ζωγραφικής των παιδιών της Σερβίας με αφορμή και θέμα τον πόλεμο, τον Ερυθρό Σταυρό, τη ζωή των παιδιών με τις Ελληνικές οικογένειες, την ειρήνη και το μέλλον, η οποία έκθεση έχει μεγάλη απήχηση και επιτυχία.
Ιούνιος: Σχεδιάζει και γράφει το βιβλίο με τίτλο "Τα Παιδιά του Kragugevac Ζωγραφίζουν". Χορηγοί: Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δράμας και κρασιά Λαζαρίδη. Το βιβλίο μεταφράστηκε και στην Αγγλική.

1997: Φεβρουάριος: Συμμετοχή σε ομαδική έκθεση Φωτογραφίας στα πλαίσια του Καρναβαλιού της Χωριστής.
Απρίλιος: Συμμετοχή στην ομαδική έκθεση De Valigia που οργάνωσε η Πολιτιστική Πρωτεύουσα Θεσσαλονίκη 1997. Ατομική Έκθεση Βυζαντινής Αγιογραφίας, Ζωγραφικής, Φωτογραφίας και χειροποίητου κοσμήματος υπό τη αιγίδα του Δήμου Δράμας, στη Δημοτική Πινακοθήκη.
Ιούνιος: Ομαδική Έκθεση Φωτογραφίας με τα Ν. Ε. Λ.Ε.

1998: Δεκέμβριος: Ομαδική Έκθεση Βυζαντινής Αγιογραφίας υπό την αιγίδα του Δήμου Δράμας, του Πυροβολικού, του Συλλόγου Δραμινών Μελετητών καθώς και του Δεσπότη Δράμας (Τιμητική Διάκριση).

1999: Δεκέμβριος: Ομαδική έκθεση Βυζαντινής Αγιογραφίας υπό την αιγίδα του Δήμου Δράμας (Τιμητική Διάκριση).

2004: Ιανουάριος: Ατομική Έκθεση Βυζαντινής Αγιογραφίας, Ζωγραφικής, Φωτογραφίας υπό την αιγίδα του Δήμου Δράμας.
Σεπτέμβριος: Ατομική Έκθεση Βυζαντινής Αγιογραφίας, Ζωγραφικής και Φωτογραφίας στην Έκθεση Βαμβακιού στο Φωτολίβος Δράμας.

2006: Αύγουστος: Ατομική Έκθεση Βυζαντινής Αγιογραφίας υπό την αιγίδα του Δήμου Δράμας.

2008: Δεκέμβριος: Έκθεση Βυζαντινής Αγιογραφίας, Ζωγραφικής, Φωτογραφίας, Κατασκευών, Χειροποίητου Βιβλίου με Χειρόγραφα Ποιήματα, ART NOUVEAUX, ART DECO, Σελιδοδείκτες, Ζωγραφική και Αγιογραφία σε μάρμαρο.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ:

1986: Δημοσιεύει ποιήματα σε τοπική εφημερίδα της Δράμας (Πρωινός Τύπος) και σε τοπικά περιοδικά.

1989: Συμμετέχει στον Β' Πανελλήνιο διαγωνισμό Ποίησης του Δήμου Σταυρούπολης στη Θεσσαλονίκη (αναμνηστικό συμμετοχής). Έργα της, Ζωγραφικής, Αγιογραφίας και Φωτογραφίας ανήκουν επίσης σε Συλλογές ιδιωτών στην Ελλάδα, Αμερική, Γερμανία και στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Δράμας.

1990: (ΒΗΜΑΤΑ ΛΥΧΝΑΡΙ)

1992: από το 1992 δημοσιεύει φωτογραφίες της από την φωτογραφική της συλλογή και ποιήματα στην τοπική εφημερίδα "ΗΧΩ".

Β 
Β 
Δείτε μερικά από τα έργα της Στέλλας Αμπαρτζή, που έχουν δημοσιευθεί στη Ματιά με την άδεια της, κάνοντας κλικ εδώ!
Β 
Β 

Με την άδεια της Στέλλας Αμπαρτζή έχουν δημοσιευθεί και τα παρακάτω κείμενα της:
Σουρεαλιστικά

Β 
καθώς και κάποια ποιήματα της, που μπορείτε να διαβάσετε κάνοντας κλικ εδώ!
Β 
Β 
Μπορείτε να βρείτε την Στέλλα Αμπαρτζή στο Facebook, κάνοντας κλικ εδώ ή να επισκεφθείτε την προσωπική της ισοσελίδα κάνοντας κλικ εδώ!
Β 
Β 
Β 
Δείτε:
Λογοτέχνες
Διάφορα Πρόσωπα
Επιστήμονες
Ζωγράφοι
Εθνικοί Ήρωες - Ευεργέτες
Μουσικοί
Ηθοποιοί
Επιφανείς
Β 
Δείτε επίσης:
Χάρρυ Κλυνν
Μίκης Θεοδωράκης
Φιλοποίμην Φίνος
Στέλλα Αμπαρτζή
Β 
Αναζήτηση
Β 
Β 
Β 
Β 
Β 
Up
Β 
Β 
Β 
Επικοινωνία | Όροι Χρήσης | Πλοηγηθείτε | Λάβετε Μέρος | Δημιουργία και Ανάπτυξη ΆΡΚΕΣΙΣ
Β 
Β