«1 2 3 Η καλοσύνη μετράει», Ρ. Α. Στρονγκ .: Βιβλία .: Ματιά
 

«1 2 3 Η καλοσύνη μετράει», Ρ. Α. Στρονγκ

Το μοναδικό παιδικό ανάγνωσμα «1 2 3 Η καλοσύνη μετράει», της Ρ. Α. Στρονγκ, κυκλοφόρησαν οι εκδόσεις Μίνωας, τον Μάιο του 2021, σε μετάφραση της Ιωάννας Μπαμπέτα.

Γράφει: Ολυμπία Κατσένη
«1 2 3 Η καλοσύνη μετράει», Ρ. Α. Στρονγκ

Κριτική και εντυπώσεις

10 Δέκα μπισκότα νόστιμα και ζεστά, κέρασμα για τους καινούριους στη γειτονιά.
9 Εννιά αγριολούλουδα με φροντίδα διαλεγμένα, για να παρηγορήσουν μάτια δακρυσμένα.

Ένα από τα μεγαλύτερα ευγενή χαρακτηριστικά των ανθρώπων είναι η καλοσύνη. Από μικρά παιδιά ακόμη, ακούμε από τους γονείς μας, πόσο σημαντικό είναι να είμαστε καλοί και να κάνουμε καλές πράξεις!

Το παιδικό βιβλίο «1 2 3 Η καλοσύνη μετράει», της Ρ. Α. Στρονγκ, είναι μια μικρή βίβλος της καλοσύνης. Με 10 μικρά βήματα, με δέκα μικρές προτάσεις, μας προτρέπει να ακολουθήσουμε τον δρόμο της!

Απευθύνεται σε πολύ μικρά παιδιά, σε αυτά ακριβώς που αποτελούν την ελπίδα του κόσμου για ένα καλύτερο αύριο. Η συγγραφέας Ρ. Α. Στρονγκ, έχει ανακαλύψει έναν υπέροχο τρόπο να συνδυάσει την γνώση των γραμμάτων και των αριθμών με τα συναισθήματα, την αθωότητα και την δοτικότητα!

Τι θα βρούμε στις σελίδες του; Επιγραμματικά, θα μάθουμε: πως να καλωσορίσουμε έναν νέο γείτονα ή συμμαθητή, πως να παρηγορήσουμε κάποιον, πως η χαρά του παιχνιδιού διπλασιάζεται όταν το μοιραζόμαστε, πως το να κάνουμε κάποιον χαρούμενο, μας κάνει και εμάς τους ίδιους -ή και περισσότερο- χαρούμενους, πως το να προσφέρουμε αγαθά μας γεμίζει χαρά, πως μπορούμε να μοιράσουμε στην οικογένειά μας αγάπη και χαμόγελα, πως με δυό τρεις λεξούλες δείχνουμε την αγάπη μας στον παππού και την γιαγιά, πως με μια μπάλα παίζουμε και κάνουμε ευτυχισμένα τα σκυλάκια και τα γατάκια, πως πρέπει να προσέχουμε τα πολύ μικρά ζωάκια όπως τα μερμυγκάκια και τα μελισσάκια ώστε να μην βλάπτουμε ούτε αυτά, και στο τέλος το μέχρι που θα φτάσει μια πράξη καλοσύνης που κάνουμε…

  «Μυστική αποστολή: Το ξεχασμένο μήνυμα της Καλυδώνας», Μαρία Δασκαλάκη


1 Μια πράξη καλοσύνης αν κάνουμε όλοι εμείς, το αποτέλεσμα θα φτάσει ως την άκρη της Γης.

Στο πρώτο μέρος του βιβλίου μας υπάρχει μια εξαιρετική αντίστροφη μέτρηση αριθμών και η αντιστρόφως ανάλογη μεγέθυνση της καλοσύνης. Δέκα μικρές προτάσεις καθημερινότητας, που βοηθούν την καλοσύνη που έχουν μέσα τους όλα τα παιδιά να βρει άμεσο τρόπο έκφρασης.

Στο δεύτερο μέρος του βιβλίου υπάρχουν εικονογραφημένες προτάσεις που θα εξάψουν την φαντασία των μικρών αναγνωστών και θα τους βοηθήσουν να γίνουν λόγια και πράξεις οι εικόνες που θα δουν εμπλουτίζοντάς τες με δικές τους σκέψεις.

Στο τρίτο μέρος του βιβλίου μας, υπάρχουν ερωτήσεις για τον μικρό αναγνώστη που ζητούν την γνώμη του, καθώς επίσης και απαντήσεις άλλων μικρών αναγνωστών από όλα τα μέρη του κόσμου, που αναφέρουν το πως αυτά τα παιδιά έχουν επιλέξει να δείχνουν καλοσύνη στον περίγυρό τους.

Ο συνδυασμός του κειμένου και την εικονογράφησης έχουν δημιουργήσει ένα μοναδικό παιδικό βιβλίο. Ένα βιβλίο που θα επικοινωνήσει εύκολα και διασκεδαστικά -στους μικρής ηλικίας αναγνώστες- τα αγαθά της καλοσύνης και θα τους προτρέψει να κάνουν πάντα το καλό! Αφήστε που… θα κάνει καλό να το διαβάσει κάποιος σε όποια ηλικία και αν βρίσκεται!

Απλές φράσεις ενδεδυμένες με απλοποιημένες εικόνες και έντονα χρώματα θα παρακινήσουν τα παιδιά μας προς το καλό και αγαθό… προς τον υπέροχο δρόμο της καλοσύνης και της ευγένειας! Αγοράστε το για κάθε μικρό παιδί που βρίσκεται στην οικογένεια σας. Είναι ένα από τα πολυτιμότερα εφόδια που μπορείτε να του δώσετε!

Οπισθόφυλλο:

Υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι για να είμαστε καλοί! Εάν όλοι προσπαθούσαμε να δείχνουμε καλοσύνη, ο κόσμος μας θα γινόταν καλύτερος… από το ένα ως το δέκα και πάλι απ’ την αρχή!

  «Η βιβλιοθήκη του τίποτα», Μαρία Ρουσάκη

Αγοράστε το παιδικό βιβλίο «1 2 3 Η καλοσύνη μετράει», της Ρ. Α. Στρονγκ, κάνοντας κλικ εδώ!


Ταυτότητα βιβλίου

Τίτλος βιβλίου

1 2 3 Η καλοσύνη μετράει
1 2 3 Kindness counts

Συγγραφέας

Ρ. Α. Στρονγκ
R. A. Strong

Εικονογράφος

Εκατερίνα Τρουκάν
Ekaterina Trukhan

Μετάφραση

Ιωάννα Μπαμπέτα

Εκδοτικός οίκος

Εκδόσεις Μίνωας

Ημερομηνία έκδοσης

Μάιος 2021

Αριθμός σελίδων

36

ISBN

978-618-02-1672-1

Συντάκτης άρθρου

Ολυμπία Κατσένη

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.