«100 φιλιά για όνειρα γλυκά», Μεκ Βαν Χάχελντονκ .: Βιβλία .: Ματιά
 

«100 φιλιά για όνειρα γλυκά», Μεκ Βαν Χάχελντονκ

Δημιουργός ενός εκπληκτικού παιδικού βιβλίου που φέρει τον τίτλο «100 φιλιά για όνειρα γλυκά», είναι ο Ολλανδός Μεκ Βαν Χάχελντονκ. Στην πατρίδα μας κυκλοφόρησε το Φεβρουάριο του 2020, από τις εκδόσεις Μίνωας, σε μετάφραση της Πετρούλας Γαβριηλίδου.

Γράφει: Matia Gr
«100 φιλιά για όνειρα γλυκά», Μεκ Βαν Χάχελντονκ

Υπόθεση βιβλίου

Είναι ένα κοτοπουλάκι όμορφο μα και μικράκι, που τρελαίνεται για καληνύχτες και φιλιά! Κάθε βράδυ λοιπόν, που πάει για ύπνο, λέει καληνύχτα και δίνει φιλιά σε όλα τα ζωάκια. Έτσι μπορούν κι αυτά να βλέπουν τα πιο γλυκούτσικα όνειρα!


Γατούλα, άσε ήσυχο το ποντικάκι!
Έτοιμη για ύπνο είσαι.
Έτσι μπράβο – τα ματάκια κλείσε.
Ποιος τσιμπολογάει
τα φύλλα τα ψηλά;
Μα η καμηλοπάρδαλη
φυσικά!
Πάρε κι εσύ ένα φιλάκι
για να κοιμηθείς γλυκά.

Ο κροκόδειλος, το κόκορας, το άλογο, η γατούλα, η καμηλοπάρδαλη, το γουρουνάκι, το λιοντάρι και η κουκουβάγια, οι ελέφαντες και τα καγκουρό, η μαϊμού και ο σκίουρος, η φώκια, η αρκούδα, το βατραχάκι, ο παπαγάλος, ο σκύλος και τα πρόβατα, το ελάφι, το σκατζοχοιράκι, τα κατσικάκια, τα κουνελάκια, ο πιγκουίνος και η χελώνα, η αγελάδα μα και η πάπια, όλα μα όλα τα ζωάκια παίρνουν τα φιλάκια τους κάθε βράδυ και μια από καρδιάς καληνύχτα που τους εύχεται το γλυκό κοτοπουλάκι.


Αγοράστε το «100 φιλιά για όνειρα γλυκά», του Μεκ Βαν Χάχελντονκ, κάνοντας κλικ εδώ!


Κριτική και εντυπώσεις

Το νέο δημιούργημα του Ολλανδού Mack Van Gageldonk είναι ένα πολύ γλυκό, μα πάρα πολύ γλυκό βιβλίο! Έχει ένα πολύ τρυφερό θέμα και μια εικονογράφηση που θα κάνει την καρδιά σας να λιώσει από τρυφεράδα, απαλότητα και στοργή.

Είναι το τέλειο ανάγνωσμα για αγκαλίτσες και φιλάκια κάθε στιγμή αλλά ακόμη περισσότερο για καληνύχτα. Για μωράκια από ενός έτους και άνω μέχρι να αρχίσουν να νιώθουν μεγάλα πια για τόσες γλύκες και φιλιά…

Τόσο το κείμενο όσο και η εικονογράφηση είναι τα ιδεώδη για αυτές τις τόσο τρυφερές ηλικίες. Το μεν κείμενο αναβλύζει αγάπη και είναι γραμμένο με απλό λεξιλόγιο, η δε εικονογράφηση, με απλές φόρμες και ήπια χρώματα βοηθά τόσο στην αντίληψη τους μικρούς θεατές όσο και στο να νυστάξουν τα γλυκούτσικα ματάκια τους!

Μην το καθυστερείτε! Αγοράστε το υπέροχο αυτό βιβλίο με το ματ σκληρό εξώφυλλο και πάρτε το παιδάκι σας αγκαλιά να το δείτε μαζί σελίδα σελίδα και να του το διαβάσετε δίνοντάς του φιλάκια χίλια!

Οπισθόφυλλο:

Πριν πάει για ύπνο το κοτοπουλάκι, θέλει να δώσει σε όλα τα ζωάκια ένα μικρό φιλάκι για να κοιμηθούν γλυκά. Μέχρι που νυστάζει και το ίδιο…

Μια γλυκιά και αξιολάτρευτη ιστορία για καληνύχτα. Για παιδιά που τους αρέσει να δίνουν πολλά, πολλά φιλάκια πριν κοιμηθούν…


Αγοράστε το «100 φιλιά για όνειρα γλυκά», του Μεκ Βαν Χάχελντονκ, κάνοντας κλικ εδώ!


Ταυτότητα βιβλίου

Τίτλος βιβλίου

100 φιλιά για όνειρα γλυκά

Συγγραφέας/Εικονογράφος

Μεκ Βαν Χάχελντονκ
Mack Van Gageldonk

Μετάφραση

Πετρούλα Γαβριηλίδου

Εκδοτικός οίκος

Εκδόσεις Μίνωας

Ημερομηνία έκδοσης

Φεβρουάριος 2020

Αριθμός σελίδων

64

ISBN

978-618-02-1442-0

Συντάκτης άρθρου

Ολυμπία Κατσένη

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.