«Αγάπη μου απόψε θ' αργήσω», της Φαίδρας Λογοθέτη .: Βιβλία .: Ματιά
 

«Αγάπη μου απόψε θ’ αργήσω», της Φαίδρας Λογοθέτη

Από τις Εκδόσεις Ιβίσκος και με την υπογραφή της Δρ. Φαίδρας Λογοθέτη, κυκλοφόρησε τον Μάρτη του 2010 ένα ιδιαιτέρως χρήσιμο ανάγνωσμα που φέρει τον τίτλο «Αγάπη μου απόψε θ’ αργήσω», με υπότιτλο: «Ανδρική απιστία. […]

Γράφει: Matia Gr
«Αγάπη μου απόψε θ’ αργήσω», της Φαίδρας Λογοθέτη

«Αγάπη μου απόψε θ' αργήσω», της Φαίδρας ΛογοθέτηΑπό τις Εκδόσεις Ιβίσκος και με την υπογραφή της Δρ. Φαίδρας Λογοθέτη, κυκλοφόρησε τον Μάρτη του 2010 ένα ιδιαιτέρως χρήσιμο ανάγνωσμα που φέρει τον τίτλο «Αγάπη μου απόψε θ’ αργήσω», με υπότιτλο: «Ανδρική απιστία. Πως να την προλάβετε, πως να την αντιμετωπίσετε». Η συγγραφέας είναι ψυχολόγος με Ph.D στην Κλινική Ψυχολογία, και -εκτός των άλλων δραστηριοτήτων της- διευθύνει το Κέντρο Αυτοεκτίμησης και Θετικής Σκέψης LOVESMILES (http://www.lovesmiles.gr).

Το «Αγάπη μου απόψε θ’ αργήσω» είναι ένα βιβλίο συμβουλευτικής ψυχολογίας, που απευθύνεται -όπως μας ενημερώνει η συγγραφέας στην αρχή του- στις γυναίκες που:
– Πιστεύουν ότι η ενημέρωση σημαίνει πρόληψη και επιθυμούν να προλάβουν μια τέτοια κρίση στη σχέση τους.
– Έχουν βιώσει την απιστία του συντρόφου τους, αλλά σήμερα επιθυμούν να προστατεύσουν τη σχέση τους από την επανάληψη μιας τέτοιας εμπειρίας.
– Υποψιάζονται, χωρίς να είναι απόλυτα σίγουρες, ότι ο σύντροφος τους απιστεί.
– Έχουν υπάρξει θύματα απιστίας και θέλουν να δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία στη σχέση τους, αλλά δεν γνωρίζουν τον τρόπο.
– Επιθυμούν να τερματίσουν τη σχέση τους μετά την απιστία, αλλά δεν έχουν βρει τη δύναμη.
– Έχουν τραυματιστεί στο παρελθόν από την απιστία και νιώθουν αδύναμες να το ξεπεράσουν.
– Έχουν υπάρξει στο παρελθόν ή σήμερα βρίσκονται στη θέση του «τρίτου προσώπου».
– Πιστεύουν ότι ποτέ πια δεν θα αγαπήσουν ξανά, ποτέ δεν θα εμπιστευτούν, ποτέ δεν θα νιώσουν.

Το πόσο σοβαρό είναι το θέμα του βιβλίου φαίνεται από το ότι…


Η απιστία προκύπτει περίπου στο 80% των ζευγαριών. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι, αν βρεθείς στο ίδιο πάρτι με δέκα ζευγάρια, πιθανότατα οχτώ από αυτά να αντιμετωπίζουν ή να έχουν, στο παρελθόν, αντιμετωπίσει το πρόβλημα της απιστίας στη σχέση τους. Υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν και απραγματοποίητες προσδοκίες έχουν γίνει πια αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας, ενώ όλο και περισσότεροι άνθρωποι, αναζητούν βοήθεια για να βρουν θεραπεία από αυτόν τον τραυματισμό.

…οπότε ακόμα και αν ανήκετε στο 20% -που σας το εύχομαι ολόψυχα- το «Αγάπη μου απόψε θ’ αργήσω», της Φαίδρας Λογοθέτη, θα σας φανεί χρήσιμο μιας και κάποιο φιλικό σας ζευγάρι μπορεί να ανήκει στο 80% και να χρειαστεί την συνδρομή σας. Η γνώση εξάλλου και η πρόληψη πότε δεν έβλαψαν κανέναν. Τουναντίον!

Για να πάρετε μια γεύση από το περιεχόμενο του, σας αναφέρω μερικούς από τους τίτλους των κεφαλαίων του βιβλίου που μου έκαναν εντύπωση, και είναι οι εξής:
– Γιατί οι άντρες απιστούν
– Ποια είναι τα συνηθισμένα στάδια της απιστίας
– Πως μπορώ να αποτρέψω την απιστία κατά την διάρκεια του καλοκαιριού
– Τι μπορεί να κάνει ένας άντρας πολύ εκδηλωτικός με τις γυναίκες για να προστατεύσει τη σχέση του
– Πως καταλαβαίνω ότι ο άντρας που με φλερτάρει είναι παντρεμένος
– Ποια είναι τα σημάδια της απιστίας
– Πως μπορώ να καταλάβω ότι χρησιμοποιεί το διαδίκτυο για να απιστήσει
– Πως μπορώ να βοηθήσω μια φίλη που βιώνει την απιστία του συντρόφου της
– Ποιες είναι οι πιο συνηθισμένες αντιδράσεις των αντρών όταν αποκαλύπτεται η εξωσυζυγική τους σχέση
– Ποιες είναι οι πιο λανθασμένες αντιδράσεις μετά την αποκάλυψη
– Πως μπορεί να βοηθήσει ένας ψυχολόγος
– Πως μπορώ να οχυρώσω τη σχέση μου και να την προστατεύσω από την απιστία

Αν και αυτά τα κομμάτια του βιβλίου με εντυπωσίασαν ιδιαίτερα, υπάρχουν φυσικά και πολλά πολλά άλλα. Κάτι που μου άρεσε ιδιαίτερα είναι ότι στο «Αγάπη μου απόψε θ’ αργήσω», ο αναγνώστης θα βρει μικρές ιστορίες-παραδείγματα ζευγαριών, από την πολυετή επαγγελματική ενασχόληση της συγγραφέως, καθώς και διάφορα τεστ που βοηθούν κάποιον να αντιληφθεί καλύτερα την προσωπική του κατάσταση σε σχέση με το θέμα της απιστίας.

Αν και θεωρητικά απευθύνεται σε γυναίκες, θεωρώ ότι είναι εξίσου χρήσιμο και σε άντρες. Εξάλλου η απιστία δεν είναι προνόμιο των αντρών αλλά ένα από τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει στις μέρες μας η πλειοψηφία των ζευγαριών. Πιστεύοντας ότι το εν λόγω ανάγνωσμα θα βοηθήσει πάρα πολύ όλους μας να δημιουργήσουμε αλλά κυρίως να διατηρήσουμε υγιείς σχέσεις, το προτείνω ανεπιφύλακτα. Το ότι η γλώσσα που χρησιμοποιεί η Φαίδρα Λογοθέτη δεν είναι ξύλινα επιστημονική είναι ένα ακόμα (+) στο εν λόγω ανάγνωσμα.

Διαβάστε το, μάθετε από αυτό, βοηθήστε -μέσω αυτού- φίλους και αν -χτυπάω ξύλο- σας τύχει… εφαρμόστε το ή κατεβάστε του/της τα μούτρα κάτω… υπάρχουν περιπτώσεις που η λογική και η ευγένεια μπορούν για λίγα λεπτά να μείνουν στην άκρη… πλάκα κάνω… ίσως… 🙂

 

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου μεταφέρουμε:

Για τις περισσότερες γυναίκες η "αντρική ερωτική φύση" παραμένει τόσο μυστηριώδης και ακατανόητη, ώστε να αντιμετωπίζουν το θέμα της απιστίας είτε σαν κάτι που συμβαίνει "μόνο στις άλλες", είτε σαν το "τέλος του κόσμου" όταν το βιώσουν πλέον προσωπικά.
Κι όμως, με την κατάλληλη γνώση και πληροφόρηση, η αντρική απιστία αντιμετωπίζεται έξυπνα, ρεαλιστικά και, κυρίως, αποτελεσματικά.

Σε αυτό το βιβλίο-οδηγό, η Δρ. Φαίδρα Λογοθέτη αποκαλύπτει με τρόπο απλό αλλά και επιστημονικό όλα όσα πρέπει να ξέρεις για να διαφυλάξεις μια ευτυχισμένη συντροφική σχέση. Μεταξύ άλλων, θα μάθεις:
– Ποιοί είναι οι τύποι των άπιστων αντρών και πώς να τους αναγνωρίζεις
– Πώς να λειτουργείς μέσα στη σχέση, ώστε να ελαχιστοποιήσεις την πιθανότητα να σε απατήσει ο σύντροφός σου
– Πώς να τον χειριστείς όταν φλερτάρει μπροστά σου
– Ποια είναι τα "σημάδια" της απιστίας
– Πώς να χειριστείς την απιστία, πρακτικά και συναισθηματικά
– Πώς να αντιμετωπίσεις την ερωμένη. Μπες στο μυαλό της!
– Πώς να ανακτήσεις την αυτοεκτίμησή σου, αν σου συμβεί
– Πώς να ξαναχτίσεις τη σχέση σου ή πώς να φύγεις από τη σχέση
– Πώς να βοηθήσεις μια φίλη

Ν.Π.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.