«Ευτυχία είναι...», Συλλογικό .: Διάφορα βιβλία .: Ματιά
 

«Ευτυχία είναι…», Συλλογικό

Αναζητήστε το, αποκτήστε το, διαβάστε το και χαρίστε το! Είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!

Γράφει: Matia Gr
«Ευτυχία είναι…», Συλλογικό

Ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα και ψυχωφελή αναγνώσματα που μπορείτε να βρείτε αυτό τον καιρό στα βιβλιοπωλεία είναι το συλλογικό έργο «Ευτυχία είναι…», που πήρε σάρκα και οστά χάρη στις εκδόσεις Ελληνοεκδοτική και στην Ιωάννα Σκαρλάτου.

Κριτική και εντυπώσεις

Τι είναι, άραγε, ευτυχία; Εξαρτάται από την τύχη, από το ήθος του ανθρώπου, τις επιλογές του; Σχετίζεται με τις σκέψεις, τα συναισθήματα; Είναι ίδια για όλους; Που πρέπει να την αναζητήσουμε; Πως γινόμαστε αντάξιοί της; Κι αν τη βιώσουμε, τη διατηρούμε πάντα;

Με αυτά τα λόγια ξεκινά τον πρόλογο του βιβλίου η συντονίστρια και μια εκ των συγγραφέων του, Ιωάννα Σκαρλάτου. Καίρια για όλους μας ερωτήματα, ε; Για να δούμε όμως -εν τάχει- τι λένε για το θέμα «Ευτυχία» οι έντεκα ξεχωριστές προσωπικότητες που θα έχουμε συνοδοιπόρους στην ανάγνωση αλλά και, γιατί όχι, και στο ταξίδι αναζήτησης της Ευτυχίας!

Ι. Η Ευτυχία του… «σ’ αγαπώ, γιατί είσαι εσύ»
του Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ.κ. Παύλου Ιωάννου

Η Ευτυχία που έρχεται μέσα από τις ανθρώπινες σχέσεις. Από τις σχέσεις που ανθίζουν χάρη στην αγάπη και μαραίνονται εξαιτίας του εγωισμού.

ΙΙ. Αναζητώντας την ευτυχία σε μια σχέση
του Πρωτοπρεσβυτέρου Γεωργίου Χριστοδούλου

Ο σωστός -για τον καθένα- σύντροφος στη ζωή ενός ανθρώπου είναι η ικανή και αναγκαία συνθήκη για να μπορέσει να βιώσει την Ευτυχία στη ζωή του. Πως όμως θα μπορέσει να κάνει την κατάλληλη επιλογή αυτού του συντρόφου;

ΙΙΙ. Ευτυχία… «η κατ’ οίκον Εκκλησία»
του Πρωτοπρεσβυτέρου Χαραλάμπους Ραμαντανάκη

Η Ευτυχία είναι συνώνυμη της Χαράς. Από που πηγάζει όμως η Χαρά και μέσω ποιών διόδων μπορεί να αγγίξει την καθημερινότητα του καθενός μας;

ΙV. Ευτυχία… Οδοιπορικό στην Αγιότητα
του Παναγιώτη Β. Δημακάκου, Ομότιμου Καθηγητή Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών

Η Ευτυχία όπως καθορίζεται μέσα από την Υγεία αλλά και από την Πίστη.

V. Θεολογία της ευτυχίας
του Αποστόλου Β. Νικολαΐδη, Καθηγητή και Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ

Μια θεολογική θεώρηση της Ευτυχίας με γνώμονα τους Μακαρισμούς στην Επί του Όρους Ομιλία του Χριστού, όπως αυτή είναι καταγεγραμμένη στο «κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο».

VΙ. «Και εναγκαλισάμενος αυτό…»
του Γιώργου Μπουμπούση

Στα βιβλία, στα ταξίδια, στις παρέες, στην εργασία; Σε κανένα από τα προηγούμενα δεν κρυβόταν η Ευτυχία! Μοναχά…

VII. Το φρύδι
της Σταυρούλας Ζώρζου

Πόσα μπορεί να πει για το χαμόγελο η Ευτυχία, που γνώρισε μέσω του Facebook; Και άραγε, ένας άνθρωπος στην δική της κατάσταση, πόση Ευτυχία μπορεί να αισθάνεται;

VIII. Με λένε Ευτυχία
της Αδαμαντίας Αλατάρη

Στα μικρά, στη συμφιλίωση, στη φύση, στην Πίστη… σε όλα αυτά, αλλά και σε άλλα, θα την συναντήσεις. Αρκεί να είσαι ανοικτός, αγωνιστής και αληθινός.

IX. Ο κύκλος της αγάπης
της Νικολέττας Σκάλκου-Διαμαντίδη και του Χάρη Μπακάλη

Ο Χάρης της χαράς και της αισιοδοξίας θα μπορέσει άραγε να βοηθήσει την Λέττα που κινείται στον αντίποδα, να νιώσει έστω και ψήγματα Ευτυχίας;

X. Ευτυχία είναι το παιδί που έχουμε μέσα μας
του Χαραλάμπους Ν. Χωραΐτη

Τι άραγε πιστεύουν τα παιδιά ότι είναι Ευτυχία; Μήπως τελικά αυτά γνωρίζουν πιο καλά από όλους εμάς; Μήπως για να βρούμε την Ευτυχία θα πρέπει πρώτα να βρούμε το καλά κρυμμένο μέσα μας παιδί;

XI. Το κέρινο μπαστουνάκι
της Ιωάννας Σκαρλάτου

Κάποιες φορές η πορεία για την Ευτυχία είναι τόσο απρόσμενη όσο και μακρά… αλλά, ποτέ δεν είναι αργά!

Αυτές ήταν επιγραμματικά οι στάσεις σε αυτό το ταξίδι αναζήτησης. Ένα ταξίδι που, ειδικά στην σημερινή εποχή, είναι απολύτως απαραίτητο να κάνει ο καθένας μας.

Με χάρτη το «Ευτυχία είναι…» και συνοδοιπόρους όλους αυτούς τους έντεκα εξέχοντες ανθρώπους, είναι βέβαιο ότι θα ανακαλύψουμε ένα δρόμο που θα μας οδηγήσει σε μια φωτεινότερη και ουσιαστικότερη καθημερινότητα!

Αναζητήστε το, αποκτήστε το, διαβάστε το και χαρίστε το! Είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ! 🙂

Οπισθόφυλλο:

Θυμάμαι σε κάποια εκδήλωση, πλησίασα μια γυναίκα, που πριν από λίγες ώρες είχε βραβευτεί για το κοινωνικό της έργο, και τη ρώτησα πώς αισθάνεται.
«Είμαι ευτυχισμένη», μου απάντησε χαμογελώντας.
«Και πώς ορίζετε την ευτυχία;», της είπα.
«Ήμουν πλούσια… πολύ. Παντρεύτηκα έναν άντρα πλουσιότερο κι άρχισα να ταξιδεύω σε όλο τον κόσμο. Διάλεγα τα πιο ακριβά ρούχα, τα πιο φανταχτερά κοσμήματα… Πάντα, όμως,ό,τι κι αν φορούσα, παρέμενα η ίδια. Όπου κι αν πήγαινα, επέστρεφα η ίδια! Συνειδητοποίησα, λοιπόν, ότι την ευτυχία δεν μπορείς να τη συναντήσεις, όταν γυρίζεις γύρω από τον εαυτό σου. Πρέπει να την ψάξεις έξω από σένα και ταυτόχρονα μέσα σε σένα…».
Με αφορμή αυτή τη γνωριμία, ξεκίνησα το ταξίδι αναζήτησης της ευτυχίας με συνοδοιπόρους ξεχωριστές προσωπικότητες που μαρτυρούν από ένα μυστικό για το πώς, τελικά, βρίσκεται η ευτυχία που όλοι μας ψάχνουμε…
Καλό μας ταξίδι!


Για να αγοράσετε το βιβλίο «Ευτυχία είναι…», κάντε κλικ εδώ!


Ταυτότητα βιβλίου

Τίτλος βιβλίου

Ευτυχία είναι…

Συγγραφέας

Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ.κ. Παύλος, π. Γεώργιος Χριστοδούλου, π. Χαράλαμπος Ραμαντανάκης, καθηγ. Παναγιώτης Δημακάκος, κοσμητ. Απόστολος Νικολαΐδης, Γιώργος Μπουμπούσης, Σταυρούλα Ζώρζου, Αδαμαντία Αλατάρη, Νικολέττα Σκάλκου – Διαμαντίδη, Χάρης Μπακάλης, Χαράλαμπος Χωραΐτης, Ιωάννα Σκαρλάτου.

Συντονισμός

Ιωάννα Σκαρλάτου

Εκδοτικός οίκος

Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική

Ημερομηνία έκδοσης

Οκτώβριος 2017

Αριθμός σελίδων

122

ISBN

978-960-563-170-3

Συντάκτης άρθρου

Νεκτάριος Παπασπύρου

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.