«Μάικ ο Φασολάκης. Μαγειρεύοντας με την Αργυρώ», Μαρί Κυριακού .: Διάφορα βιβλία .: Ματιά
 

«Μάικ ο Φασολάκης. Μαγειρεύοντας με την Αργυρώ», Μαρί Κυριακού

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, ο Μάικ και η παρέα του μαγειρεύουν όλοι μαζί συνταγές εύκολες, γρήγορες και πεντανόστιμες!

Γράφει: Matia Gr
«Μάικ ο Φασολάκης. Μαγειρεύοντας με την Αργυρώ», Μαρί Κυριακού

Εικονογράφηση Λ. Βαρβαρούση
Εκδόσεις Ψυχογιός, 2016
Σελ. 57 (για παιδιά)

Στο σπίτι του Μάικ του Φασολάκι και της Αγάπης επικρατούσε πανζουρλισμός. Ο Βλάρος ο Γλάρος, τα πουλάκια -ο Σβέρδας και η Σβίρδα-, η Κέιτι η Πασχαλίτσα, τα κολοκύθια, οι ντομάτες, οι μελιτζάνες, ο Μπάμπης ο Αρακάς, τα καρότα, οι πιπεριές, όλοι μαζί περίμεναν με ανυπομονησία να υποδεχτούν την αγαπημένη τους Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, το κορίτσι που στην τηλεόραση μαγειρεύει τα πιο απίθανα και υγιεινά φαγητά. Θα μαγειρέψουν όλοι μαζί συνταγές εύκολες, γρήγορες και πεντανόστιμες, που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους.


book coverΓια να αγοράσετε το βιβλίο κάντε κλικ εδώ!

Η ΜΑΡΙ ΚΥΡΙΑΚΟΥ γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών. Διέγραψε μια πολύ πετυχημένη πορεία ως ηθοποιός στον κινηματογράφο, το θέατρο, την τηλεόραση και ασχολήθηκε και με το ραδιόφωνο. Τα τελευταία χρόνια επιμελείται και παρουσιάζει την καθημερινή κοινωνική εκπομπή «ΜΕ ΑΓΑΠΗ» στην τηλεόραση του ΑΝΤ-1, μια εκπομπή που αναδεικνύει φιλανθρωπικές οργανώσεις, σωματεία και οργανισμούς, ενώ ασχολείται και με μεγάλα κοινωνικά προβλήματα προσφέροντας λύσεις και προτάσεις.
Η Μαρί Κυριακού έχει δημιουργήσει τα ΚΟΥΤΙΑ ΜΕ ΑΓΑΠΗ, στα οποία τοποθετούνται ρούχα και είδη πρώτης ανάγκης για την ανακούφιση παιδιών αλλά και συνανθρώπων μας που βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση. Eπίσης, δημιούργησε τη ΓΡΑΜΜΗ ΜΕ ΑΓΑΠΗ, μια τηλεφωνική γραμμή, στην οποία μπορούν να τηλεφωνήσουν όσοι επιθυμούν, ενώ τα ποσά που συγκεντρώνονται διατίθενται σε διαφορετικά ιδρύματα και σωματεία. Με δική της πρωτοβουλία και σε συνεργασία με το Εργαστήρι Ελευθέρων Σπουδών του ΑΝΤ-1 παρέχονται κάθε χρόνο υποτροφίες σε παιδιά απόρων οικογενειών και Ιδρυμάτων για να σπουδάσουν.
Για την προσφορά της στον εθελοντισμό αλλά και για τη φιλανθρωπική της δράση έλαβε δεκάδες βραβεία και τιμητικές διακρίσεις. Το 2008 βραβεύτηκε με το Χρυσό Ευρωπαϊκό Βραβείο Εθελοντισμού από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο. Το 2011 έλαβε το Χρυσό Παράσημο Ανθρωπιστικής Αξίας από τον Διεθνή Οργανισμό Αlbert Schweitzer. Επίσης τιμήθηκε με το Βραβείο Επικοινωνίας των Εθελοντικών Αξιών από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, και βραβεύτηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Νέων ως Πρότυπο για τους νέους για την κοινωνική της προσφορά και το εθελοντικό κίνημα. Συμμετείχε ενεργά και διακρίθηκε για τη στήριξη και ανάδειξη δεκάδων φιλανθρωπικών σωματείων και μη κυβερνητικών οργανώσεων.
Η αγάπη της για τα παιδιά την οδήγησε στη συγγραφή παιδικών βιβλίων. Η Μαρί Κυριακού έχει γράψει πέντε παραμύθια με ήρωα τον Μάικ τον Φασολάκη που έχουν γίνει bestsellers. Τα Μάικ ο Φασολάκης-Θα σε γαργαλήσω!, Μάικ ο Φασολάκης-Πάω θάλασσα!, Τα Χριστούγεννα του Μάικ και Μάικ ο Φασολάκης-Τα όνειρά μου έχουν πλάκα!. Τα δύο πρώτα βιβλία κυκλοφορούν και στη Σερβία, όπου έχουν γίνει bestsellers, ενώ σύντομα και τα τρία παραμύθια θα κυκλοφορήσουν μεταφρασμένα και στην Κίνα. Τα βιβλία Μάικ ο Φασολάκης κυκλοφορούν ήδη στα αγγλικά, στην Ελλάδα και σε διεθνείς ιστότοπους όπως το http://www.amazon.com, με τίτλο Mikethelittlebean, καθώς και σε ηλεκτρονική μορφή (e-book). Σύντομα θα είναι διαθέσιμα και στο applicationstore. Οι περιπέτειες του Μάικ έγιναν και θεατρικό έργο, το οποίο ανέβηκε στην Αθήνα, στο Θέατρο Αλίκη, και περιόδευσε σε όλη την Ελλάδα με τεράστια επιτυχία.
Η Μαρί Κυριακού παρουσιάζει, επίσης, με μεγάλη επιτυχία μια νέα εκπομπή για τα παιδιά ομογενών, που έχει τίτλο “ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ”, μέσα από τα Δορυφορικά Κανάλια του ΑΝΤ-1 που εκπέμπουν στην Αμερική, στον Καναδά, στην Αυστραλία και την Ευρώπη. Πρόκειται για μια εκπομπή στην οποία διαβάζει παραμύθια Ελλήνων συγγραφέων, με σκοπό να μεταδώσει την ελληνική γλώσσα και κουλτούρα στα Ελληνόπουλα που ζουν στο εξωτερικό. Στην εκπομπή, επίσης, υπάρχει μια θεματική ενότητα με τίτλο: “Πες μου το παραμύθι σου”, όπου διαβάζει παραμύθια που γράφουν τα ίδια τα παιδιά.

Κώστας Τραχανάς


book coverΓια να αγοράσετε το βιβλίο κάντε κλικ εδώ!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.