«Ο 13ος μαθητής», Ντίπακ Τσόπρα .: Διάφορα βιβλία .: Ματιά
 

«Ο 13ος μαθητής», Ντίπακ Τσόπρα

Ένα συναρπαστικό όσο και διαφωτιστικό μεταφυσικό θρίλερ από έναν συγγραφέα πολυάριθμων μπεστ σέλερ.

Γράφει: Matia Gr
«Ο 13ος μαθητής», Ντίπακ Τσόπρα

Εκδόσεις Κέδρος, 2016
Σελ. 362

Η καλόγρια Μάργκαρετ Τόμας πεθαίνει και αφήνει ένα δέμα και ένα φάκελο για την ανιψιά της, Μαρί. Το δέμα ήταν μια λειψανοθήκη και ο φάκελος είχε ένα γράμμα που της έγραφε: «Μαρί αυτό είναι από τον δέκατο τρίτο μαθητή. Ακολούθησέ το εκεί όπου οδηγεί».

Γιατί την βάζει σε αυτή τη δοκιμασία; Σε μια τέτοια πνευματική αναζήτηση;

Είναι αναγκαίο να πάρει ένα μονοπάτι, να ακολουθήσει μια πορεία. Από την στιγμή που αρχίσει την πορεία, υπάρχουν εμπόδια και προκλήσεις. Εκείνοι που επιβιώνουν από τις προκλήσεις και υπερνικούν τα εμπόδια φτάνουν στο τέρμα. Βρίσκουν τον Θεό, ζουν στο φως του. Με την οδό βρίσκεις το μονοπάτι που οδηγεί στον Θεό. Με το φως αρχίζεις να βλέπεις το φως του Θεού. Με τη ζωή συγχωνεύεις την τωρινή σου ζωή με τη ζωή του Θεού. Το πνευματικό μονοπάτι είναι μια επιλογή θετικού τρόπου ζωής. Το είδος της ζωής που συντονίζει καλά τον εγκέφαλο δεν έχει καμιά σχέση με τον μυστικισμό. Αποτελείται από πέντε βασικά στοιχεία, τα οποία μπορούμε να ονομάσουμε πέντε στύλους: Ύπνος-Διαλογισμός-Κίνηση-Τροφή, αέρας και νερό-Συναισθήματα. Αυτοί οι πέντε στύλοι είναι βασικοί για μια ισορροπημένη κατάσταση του νου και του σώματος, συνεπώς είναι βασικοί για την πνευματική εμπειρία.

Το πεδίο της λύσης του προβλήματος της Μαρί, είναι η επίγνωση, το «φως». Αυτό θα μάθουν όλοι οι ήρωες του μυθιστορήματος. Ο χρυσαφένιος ναός εκπέμπει ουράνιο φως. Ο Ιησούς βλέπει τη Σεχινά, το φως της ψυχής, όταν η δέκατη Τρίτη μαθήτρια πλησιάζει στο σκοτεινό μονοπάτι.

Τελικά, το βιβλίο αυτό καταλήγει σε κάτι απλό. Είναι μια πρόκληση να κάνετε τη σωστή επιλογή, ακριβώς όπως προσκλήθηκαν να κάνουν οι ήρωες της ιστορίας. Σε μια στιγμή επιλογής η διαδικασία της μεταμόρφωσης μπορεί να ξεκινήσει, και, από τη στιγμή που θα ξεκινήσει, έχετε κάνει το πρώτο και το πιο σημαντικό βήμα προς την πραγματικότητα του Θεού.

Ο ινδικής καταγωγής Αμερικανός συγγραφέας Ντίπακ Τσόπρα γεννήθηκε στο Νέο Δελχί το 1947. Σπούδασε ιατρική στην πατρίδα του και το 1970 εγκαταστάθηκε στις ΗΠΑ. Έχει εργαστεί μεταξύ άλλων σε νοσοκομεία και κλινικές του Νιου Τζέρσι και της Μασαχουσέτης, ενώ έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης και στο Χάρβαρντ. Είναι υποστηρικτής διαφόρων εναλλακτικών μεθόδων θεραπείας και θεωρείται ένας από τους γκουρού του κινήματος New Age. Έχει εκδώσει περισσότερα από 80 έργα, που έχουν μεταφραστεί σε 43 γλώσσες, ανάμεσά τους πολλά βιβλία που συμπεριλήφθηκαν στους καταλόγους μπεστ σέλερ των New York Times. Άλλα έργα του είναι: « Ο δρόμος του μάγου», «Οι κυρίαρχοι του φωτός», «Πώς να γνωρίσουμε τον Θεό», «Ζωή μετά θάνατο», «Βούδας», «Ο δρόμος της Αγάπης», «Η επιστροφή του Μέρλιν» κ.α.

Κώστας Τραχανάς

book coverΓια να αγοράσετε το βιβλίο κάντε κλικ εδώ!

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου μεταφέρουμε:

Ένα Mυστικό που Μπορεί να Αλλάξει τον Κόσμο…

Λίγο πριν εξαφανιστεί από το μοναστήρι, η αδελφή Μάργκαρετ Τόμας ΜακΓκίρι αφήνει πίσω της μια χρυσή λειψανοθήκη, την οποία ανακαλύπτει η ανιψιά της Μαρί. «Αυτό είναι από τον 13ομαθητή. Ακολούθησέ το εκεί όπου οδηγεί», γράφει ένα χειρόγραφο σημείωμα που η Μαρί ανακαλύπτει ανάμεσα στα υπάρχοντα της αδελφής. Το σημείωμα φαίνεται να συνδέεται με το μυστήριο του υποτιθέμενου δέκατου τρίτου μαθητή του Ιησού. Καθώς η Μαρί αναζητά τα ίχνη της θείας της, αρχίζει να συνειδητοποιεί ότι η λειψανοθήκη περιέχει ένα μυστικό το οποίο θα μπορούσε ακόμη και να αλλάξει την ιστορία του χριστιανισμού και να επαναπροσδιορίσει την έννοια της πίστης.

Στην αναζήτησή της η Μαρί συνοδεύεται από τον Φρανκ, έναν δημοσιογράφο που ανυπομονεί να αποκαλύψει την ιστορία· τη Λίλιθ, μια εκκεντρική μητέρα η οποία γνωρίζει περισσότερα από όσα αφήνει να εννοηθούν· τον Γκέιλαν, έναν μισάνθρωπο με σκοτεινό παρελθόν· και τον Τζίμι, έναν νοσοκόμο που η πίστη του τον στηρίζει ακόμη και στις πιο δύσκολες ώρες. Όλοι μαζί προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν το περιεχόμενο της λειψανοθήκης και να κατανοήσουν το νόημά της. Όμως είναι πραγματικά έτοιμοι να κοινωνήσουν τα μυστήρια που κρύβει; Και είναι αληθινά πρόθυμοι να καταλάβουν καλύτερα τον εαυτό τους;

Υφαίνοντας δεξιοτεχνικά μια περιπετειώδη πλοκή που παρασύρει τον αναγνώστη, ο Ντίπακ Τσόπρα αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές της ιστορίας του Ιησού και των οπαδών του και καλεί τον αναγνώστη να βιώσει την αληθινή θρησκεία. Ένα συναρπαστικό όσο και διαφωτιστικό μεταφυσικό θρίλερ από έναν συγγραφέα πολυάριθμων μπεστ σέλερ.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.